23948sdkhjf

Stærk repræsentation fra ITEK-erhvervet til DI's produktpris

Hele tre ud af de fem virksomheder, der er med i opløbet til DI’s produktpris er medlemmer af DI ITEK. Mød virksomhederne her.
DI’s produktpris 2013 uddeles på DI Topmødet senere på året, hvor fem finalister dyster om at vinde den prestigefyldte pris. Ved prisen bliver der lagt vægt på produktets værdi for kunder og brugere samt den produktmæssige nyhedsværdi.

I år er de tre ITEK-medlemmer, Cetrea A/S, Grundfos A/S og SauerDanfoss ApS med i opløbet om at komme i selskab med tidligere års vindere der bl.a. tæller ITEK-virksomheder som Medtime og Martin Professional.

- Det er fantastisk at se, at ITEK-erhvervet er så stærkt repræsenteret i dette års opløb til DI’s produktpris. Det understreger endnu en gang, at man ikke kan komme uden om teknologi når man taler om innovation, og dette er en oplagt mulighed for, at gøre opmærksom på den store virkelyst og nyskabelse der finder sted hver eneste dag, i vores medlemsvirksomheder over hele landet, siger chefkonsulent i DI ITEK, Henrik Valentin Jensen.

Cetrea A/S er indstillet for produktet Cetrea Clinical Logistics 4 (CCL4). Idéen er en komplet suite af softwarekompenenter, som understøtter klinisk logistik, dvs. afvikling af effektive patientforløb. CCL4 effektiviserer patientforløbet internt på en hospitalsafdeling og i særdeleshed på tværs af afdelinger. En patient kan modtages i en akutafdeling, behandles og sendes i røntgen, til undersøgelser, til operation, og indlægges eller udskrives.

CCL4 understøtter hele logistikken og sørger derigennem for, at den rigtige læge møder den rigtige patient, på det rigtige tidspunkt, i det rigtige rum, har det rigtige udstyr til rådighed, og får hjælp af det rigtige personale. Systemet gavner derfor både produktiviteten gennem højere udnyttelse af operationsstuerne og et betydeligt lavere antal aflyste operationer, samt et forbedret arbejdsmiljø.

Grundfos A/S er indstillet for produktet S-tube. Det nye Grundfos-produkt sikrer en energioptimering på 10% og hydraulisk virkningsgrad på op til hele 84%, hvilket er en imponerende bedrift i spildevandsbranchen. I de seneste 30 år har verden oplevet væsentlige ændringer i sammensætningen af spildevand. Udviklingen er gået fra primært at være organisk materiale til enorme mængder af menneskeskabte materialer, som eks. plast og fibre.

Denne udvikling har betydet, at antallet af tilstopninger eller blokeringer i spildevandspumper er steget eksplosivt. Med Grundfos’ S-tube sættes der nye standarder for udformningen af spildevandshydraulik. S-tube har en større hydraulisk virkningsgrad end nogen anden type spildevandsløber, og dette uden at gå på kompromis med den frie passage. En stor fri passage igennem pumpen mindsker risikoen for tilstopning og dermed driftsproblemer.

Sauer-Danfoss ApS er indstillet for produktet PVX. Det er en patenteret, intelligent proportionalventil til hydraulisk kontrol af arbejdsfunktioner på arbejdsmaskiner. PVX-konceptet udspringer af et samspil mellem virksomheden, adskillige forskningsinstitutioner i ind- og udland, samt et antal udvalgte pilotkunder, og kombinerer kendte teknologier på en ny måde ved integrerede sensorer, mikroprocessorer og software. Dette gør PVX til den mest intelligente ventil på markedet.

Ventilen henvender sig til producenter af maskiner til anvendelse inden for især skovbrug, landbrug, minedrift og transport. Ventilen åbner nye muligheder for at styre og betjene maskinerne mere ergonomisk, økonomisk, automatisk og med større effektivitet.
DI ITEK ønsker de tre finallister held og lykke.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063