23948sdkhjf

Mange .eu-domæner ender på auktion

Nu er .eu-domæner blevet den helt store handelsvare på netauktioner. Her et par måneder efter de blev frigivet, er knap 10 % af dem sat til salg. Ekspert anbefaler dog, at man tænker sig godt om, inden man køber. Man kan nemlig let snyde sig selv for store beløb.
Europæiske firmaer, organisationer og privatpersoner har samlet sikret sig over 2 mio. .eu-domæner, siden det nye domæne blev lanceret i foråret 2006. Heraf er 30.000 registreret af danskere. Men der er stadig muligheder for at få et attraktivt domænenavn, selvom der er andre, som er kommet en i forkøbet.

Ifølge internet-firmaet Whyse er 150.000 af de registrerede .eu-domæner nemlig allerede sat til salg via auktioner på internettet. Her kan man købe domænenavnet på næsten samme vis, som når man køber et maleri eller en bil på auktion.

Prisniveauet varierer fra et par hundrede euro op til 10.000 euro. Til sammenligning ligger prisen på et .eu-domæne hos webudbydere på omkring 300 kr. årligt.

- Der er ikke tale om pirateri for reglerne forbyder ikke, at man sælger navnene, fortæller afdelingsleder hos Whyse Karl Erik Jessen.

Ifølge Eurid, som administrerer .eu-domænesalget, er det dog ikke tilladt at købe et .eu-domæne med henblik på videresalg.

Karl Erik Jessen anbefaler, at man ikke kaster sig ud i auktionerne selv, men i stedet får hjælp af en rådgiver.

Ligeledes kan han hjælpe med at finde et alternativt navn eller bruge sin viden til at forhandle en mere favorabel pris i hus. Whyse har erhvervet flere domæner for deres kunder via auktion og har derfor god erfaring med at forhandle priser til rette med sælger.

Kilde: Whyse. http://www.whyse.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078