23948sdkhjf

Triforks adm. direktør frifindes i sag om kursmanipulation

Triforks adm. direktør og grundlægger Jørn Larsen er i dag blevet frifundet for en tiltale om kursmanipulation, men firmaet er blevet idømt en bøde på 1 mio. kr.
Retten i Hjørring har i dag frifundet Triforks administrerende direktør og grundlægger, Jørn Larsen, i en tiltale om overtrædelse af Værdipapirhandelslovens bestemmelser om kursmanipulation i forbindelse med selskabets introduktion på Fondsbørsen i 2007.

- Sigtelsen kom som et lyn fra en klar himmel for os sidste år, og sagen har været stærkt belastende og ressourcekrævende for os. Så jeg glæder mig over, at Jørn Larsen nu er blevet renset for enhver mistanke, og at vi alle nu kan fokusere på at se fremad, siger Triforks bestyrelsesformand Johan Blach Petersen.

Bødestraf ærgrer
Trifork er blevet idømt en bødestraf på en million kroner. Det skyldes, at retten vurderer, at EBH Bank har håndteret den med Trifork indgåede market-maker aftale ukorrekt i forbindelse med EBH Banks direktør Jens Nielsens instruktioner til en anden EBH-ansat, samtidig med at han var Triforks daværende og netop tiltrådte bestyrelsesformand, skriver Trifork i en pressemeddelelse.

- Det er rigtigt ærgerligt, at vi er landet i en situation, hvor vores daværende bestyrelsesformand efter rettens overbevisning har handlet ulovligt. Trifork bliver derfor desværre straffet for at have truffet et uheldigt valg af market-maker. Men vi må tage bødestraffen til efterretning og er tilfredse med, at det nu står klart, at Jørn Larsen og selskabet som sådan ikke har begået noget uretmæssigt, siger Johan Blach Petersen.

Ubehagelig mistanke
Også Triforks adm. direktør Jørn Larsen glæder sig over nu at kunne lukke dette kapitel.

- Det har for mig personligt været en meget ubehagelig mistanke, men jeg er glad for, at jeg nu kan fortsætte mit arbejde uden en sort sky hængende over hovedet. Trifork opnåede sit bedste årsresultat nogensinde sidste år, og vi vil fortsætte arbejdet med at internationalisere forretningen og indfri virksomhedens store potentiale, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063