23948sdkhjf

Ny robotfond investerer i robotfirma

Shape Automation er vokset ud af Aalborg Universitet

Den store danske robotfond, som blev sat i søen i november sidste år, har nu foretaget sin første investering. 

Odense Robotics StartUp Fund, som den hedder, har skudt penge i nordjyske Shape Automation, som arbejder med automatisering af bukning og svejsning.

Fondens involvering i virksomheden betyder også, at Shape Automation også får adgang til Teknologisk Instituts robothaller i Odense, fremgår det af en pressemeddelelse fra Teknologisk Institut.

- Optagelsen i Odense Robotics StartUp Fund er et virkelig stort skridt for Shape Automation. Det er en spændende mulighed for os, og vi glæder os især til at sidde fysisk sammen med andre iværksættere og startup-kyndige, fortæller Morten Kristiansen. Han er én ud af tre stiftere af Shape Automation.

Odense Robotics StartUp Fund blev startet i november 2022 med indskud fra en række succesfulde robotpionerer fra Fyn samt flere store danske fonde. Fonden har en formue på 18,4 mio. kr., som skal investeres i op til 30 robotvirksomheder. Det foregår som lån til virksomhederne.

Stor industriel interesse

Shape Automation bygger på forskningsideer fra Aalborg Universitet tilbage fra 2014, hvor koncepter omkring kombination af robotter, laser og automatisering på nye måder blev udtænkt. En af ideerne til konceptet var, at det i laboratoriet var lykkedes at lave kontrollerede buk af metalplader med laser.

Efterfølgende er der blevet udvidet til en integreret robot- og automatiseringsløsning, hvor emner kan fremstilles med laserskæring, -bukning og -svejsning. På den måde vil Shape Automation udvikle teknologi til at fremstille komplekse emner i en arbejdsstation, som ellers tidligere blev udført i separate arbejdsstationer.

- Det var et langt sejt træk gennem en række forskningsprojekter med at efterprøve og forfine teknologien samt patentere kerneprincipperne. Konceptet, der blev udviklet på Aalborg Universitet, har vist sig at have stor, industriel interesse, siger Morten Kristiansen.

For at muliggøre industriel anvendelse af teknologien stiftede Morten Kristiansen Shape Automation i 2021 sammen med Anders Noel Thomsen og Ewa Kristiansen.

- Vi har gennem helt forløbet tænkt, at de udviklede teknologier med at bukke plader er en af de fabrikationsprocesser, industrien mangler. Så derfor har fokus været at gøre bukningen industriel og få lavet modeller og styresystemer, så den kan kontrolleres hurtig og præcist. Nu er vi mere end klar på at blive en del af startup-miljøet og få vist vores teknologi til flere mennesker, fortæller Morten Kristiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094