23948sdkhjf

Elektronisk trøje vinder designkonkurrence

En trøje med elektronik og trykfølsomme lapper/knapper løb med førstepladsen i designkonkurrence for studerende fra medialogi-uddannelsen på Aalborg Universitet Esbjerg. Vinderprojektet trækker på skoles erfaringer med autistbørn.
Konkurrencen er støttet af det tekniske forlag O’Reilly, og den holdes på en række universiteter i Europa, Afrika og Mellemøsten. I Esbjerg-versionen bestod udfordringen for fem konkurrerende grupper af studerende fra 2. semester i at designe det bedste fysiske interface. Blandt de deltagende projekter var et hjælpeværktøj til ældre, så de husker deres piller, samt en særlig variation over bordfodbold.

Det fem personer store dommerpanel med universitetets egne eksperter i elektronik, æstetik og innovation valgte altså trøjen til børn med autisme som vinder. Begrundelsen var, at selve idéen er fremragende, og at designet af interfacet er overbevisende og tilpas simpelt udført.

Den stolte vindergruppe forklarer, at de hurtigt blev enige om, at deres design skulle være noget, som kan tages på og bæres på kroppen.

- Vi har derefter gjort meget ud af at finde en målgruppe, som kan have glæde af projektet. Heldigvis fik vi mulighed for at arbejde sammen med Ådalsskolen, og feedback derfra på vores projekt har været en essentiel del af processen.

Gruppen har især været meget opmærksom på, at produktet skal være let at bruge. Så enkelhed er en vigtig del af designet:

- Man skal bare tage trøjen på og tænde den, og så er man klar. Så kan den gøres til et spil, et instrument eller et festligt indslag, der bryder isen i forhold til fremmede. Produktet er i sig selv meget simpelt, og der er plads til forbedringer og videre udvikling, hvilket gør det til et spændende projekt at være en del af, forklarer vindergruppen i en fælles udtalelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063