23948sdkhjf

Antallet af konkurser tilbage på normalt niveau

I maj var der 440 konkurser mod 337 i april, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det svarer til en stigning på 31 procent.
I perioden marts-maj var der 14 procent færre konkurser end i december-februar. Udviklingen fra marts til april og fra april til maj er dog påvirket af tekniske problemer hos Statstidende i april, som medførte en forskydning af ca. 25 konkurser fra april til maj. Hvis de var blevet registreret normalt, ville den sæsonkorrigerede stigning fra april til maj have været ca. 18 procent, mens tremåneders-udviklingen stadig ville vise et fald på 14 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I faktiske tal var der i maj 439 konkurser mod 310 i april, en stigning på 42 procent. I maj sidste år var der 440 konkurser.

50 procent af de konkursramte virksomheder i maj var over fem år gamle ligesom gennemsnittet for 2012. 14 procent af konkurserne ramte virksomheder, der var højst to år gamle. De konkursramte virksomheder havde i gennemsnit eksisteret i 7,7 år.

Flere beskæftigede ramt af konkurs i maj
Der var 1.366 beskæftigede i majs konkursramte virksomheder, hvilket er 45 procent flere end i april. Den konkursramte omsætning var 1,6 mia. kr. i maj mod 0,9 mia. kr. i april. I gennemsnit havde en konkursramt virksomhed i maj 3,6 mio. kr. i årlig omsætning og 3,1 ansatte.

Branchegruppen ”handel og transport mv.” havde flest konkurser, 131 i maj mod 93 i april. Inden for ”erhvervsservice” var der 66 konkurser i maj mod 29 i april. Set på tremåneders-udviklingen var der færre konkurser i alle brancher undtaget ”bygge og anlæg”.

Der var flest konkurser i Hovedstaden (211) og færrest i Nordjylland (30). Set på tremåneders-udviklingen var der færre konkurser i alle regioner på nær Sjælland.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094