23948sdkhjf

It-branchen i markante ændringer

It-branchen står overfor store forandringer. Lav indtjening og den stigende konkurrence inden for branchen vil skille bukkene fra fårene i den nærmeste fremtid.
Der er store forandringer på vej til it-branchen verden over. Forandringer, forårsaget af den øgede konkurrence og den lave vækst i de næste par år, der byder på triste nyheder til mange it-medarbejdere.

Det mener i hvert fald koncernchef Mark B. Templeton fra Citrix.

- Jeg tror, at vi vil se fyringer i størrelsesordenen 5.000 medarbejdere ad gangen, siger Mark B. Templeton, præsident og koncernchef for den amerikansk ledede IT-leverandør Citrix til Berlingske Business.

Vækstraterne går langsomt inden for branchen, og det kræver hurtig omstilling for at gardere sig til fremtiden it-business.

- Der vil efter min mening ske en omfattende ændring af branchen i de næste fem år. Det siger sig selv, at der ikke er mange firmaer, som kan gå 20 procent frem i indtjening, når investeringsvæksten kun er på fire procent. Så det kræver, at man er mere kreativ og hurtige nu end nogen sinde før - og kan håndtere de mange skift, der sker, siger Mark B. Templeton til avisen.

Ifølge Mark B. Templeton vil fremtiden skille bukkene fra fårene inden for it-branchen. Vækstraten er enten positiv eller negativ for it-virksomhederne i fremtiden.

Enten er it-virksomhederne med i front og forstår at omstille sig hurtigt evt. via konsolidering eller også falder de tilbage – helt ud af konkurrencen.

Mark B. Templeton forklarer endvidere til avisen, at Danmark og Skandinavien står en anelse stærkere i konkurrencen. Dog vil de lave investeringer i it-branchen på det globale marked også kunne mærkes i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094