23948sdkhjf

Stor vækst i dansk softwareudvikling

Softwareudvikling giver kroner i kassen. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Statistik, der har haft følere ude i branchen.
Softwarebranchen har i løbet af det sidste år haft en tilvækst på 9 procent. Denne stigning er fortrinsvis hentet gennem udviklingen af skræddersyede softwareløsninger. Alene dette område har i 2005 haft en omsætning på 23,9 milliarder kr. mod 18,5 milliarder året før.

Men også udviklingen af standardsoftware er en god forretning, her har branchen i 2005 oplevet en stigning på 16 procent i forhold til 2004. Det skriver Ingeniøren i dag.

Det er fortrinsvis det private erhvervsliv, der investerer i den kundespecifike software. 71 procent af branchens omsætning på 48 milliarder kommer fra private virksomheder. Hertil supplerer det offentlige med at investere 25 procent af totalomsætningen.

Udvikling og design af software ligger øverst på listen over de mest lukrative aktiviteter. Hver tredje krone i branchen tjenes på denne form for kreativitet. Og det er særligt udenlandske betalere, der spytter kroner i kassen, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063