23948sdkhjf

Danmark skal tilbage i IT-førertrøjen

Danmark er ikke længere en førende IT-nation. Derfor skal der satses markant på at udbygge det danske bredbåndsnet for at sikre danske virksomheder, lønmodtagere og forskere et forspring i den globale konkurrence.
Sådan lyder opfordringen fra Dansk Metal, Ingeniørforeningen og Dansk Center for Scientific Computing, som står bag konferencen "Danmark på Nettet", der netop er blevet afviklet i København.

- Danmark slæber sig af sted i Internettets krybespor, alt imens vi bliver overhalet af lande som Tjekkiet og Slovakiet. Derfor har vi brug for en national bredbåndsstrategi, der kan sikre fortsat vækst, udvikling og nye arbejdspladser i Danmark, siger Per Påskesen der er forbundssekretær i Dansk Metal.

Denne opfattelse deles til fulde af Ingeniørforeningen i Danmark:

- Hvis vi vil øge væksten og virksomhedernes konkurrenceevne skal vi også øge båndbredden. Computerkraft og konkurrencekraft hører sammen, og det er svært at vinde førstepladser med langsomme bredbåndsforbindelser, fastslår formanden for Ingeniørforeningens Erhvervsudvalg, Jørn Guldberg.

Især er der behov for at danske forskere og uddannelsesinstitutioner styrkes med langt hurtigere forbindelser end i dag.

- Hver forsker kan ikke have sin egen supercomputer. Derfor har vi behov for større båndbredde, som kan sikre, at den enkelte forsker via Internettet kan få adgang til den regnekraft, der behøves, siger professor Brian Vinter, Dansk Center for Scientific Computing.

Kilde: Dansk Metal. http://www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078