23948sdkhjf

Terma klar til vækst

Terma A/S, der er Danmarks førende inden for forsvarsindustri, har store forventninger til det amerikanske marked. Koncernen satser på betydelig vækst i USA, der alene står for 40 % af de årlige globale forsvarsinvesteringer.
Hvis det står til danske Terma, skal koncernen i fremtiden spille en endnu større rolle på det amerikanske marked. Det fremgår af den seneste årsrapport fra koncernen.

Terma arbejder i øjeblikket på at opnå sikkerhedsgodkendelse fra det amerikanske forsvarsministerium, og forventer derefter, gennem sit datterselskab, Terma North America Inc., at kunne øge sin markedsandel i USA betydeligt.

På verdensplan står USA for næsten 40 % af de årlige samlede forsvarsinvesteringer, så det er langt fra ligegyldigt for Terma at få et solidt fodfæste på det amerikanske marked.

I Europa vil Terma også gå efter vækst i kraft af Terma B.V. i Holland. Planen er, at det hollandske datterselskab skal spille en mere central rolle i adgangen til de europæiske markeder.

Vækstambitionerne til trods har Terma i 2005/06 oplevet et fald i omsætningen til 1 mia. kr. mod 1,2 mia. kr. året før.

Også overskuddet før skat er skrumpet en smule og endte på 75 mio. kr. sammenlignet med 81 mio. kr. året før.

Tilbagegangen var dog forventet, og skyldes ifølge Dagbladet Børsen udskydelse af en række projekter.

Den totale ordreindgang var i begyndelsen af det nye regnskabsår på 1,4 mia. kr, hvilket er 10 mio. kr. mere end året før.

Læs hele regnskabsrapporten hos Terma på http://www.terma.dk

Kilde: Terma A/S / Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109