23948sdkhjf

Mærsk Data Defence købt af svenske Saab

Med købet af Mærsk Data Defence styrker Saab sin position i Norden og etablerer sig dermed i endnu et NATO-land. Købet komplementerer og styrker desuden Saabs produktportefølje inden for kommunikations- og kommando-/kontrolsystemer.
Henrik H. Ekmann, adm. direktør i Mærsk Data Defence, ser store fordele ved at få adgang til Saab’s internationale netværk.

- Mærsk Data Defence er en sund virksomhed, der over de seneste år er vokset til det dobbelte, og som har potentiale til at udvikle sig yderligere internationalt. Saab er stærk på det internationale område, og det er ligeledes interessant, at det er Saab, der i Sverige forestår etableringen af et landsdækkende netværk til beredskabskommunikation, et område, der også ses på i Danmark i øjeblikket, siger Henrik H. Ekmann.

- Vi ser dette som et led i vores strategi om at styrke den nordiske profil og udvikle Saab til en nordisk forsvarsvirksomhed. Vi tror, at kommunikations- og kommando-/kontrolsystemer er vigtige på både det forsvarsmæssige og civile område, og Mærsk Data Defence kan spille en væsentlig rolle inden for disse områder, udtaler Kenth-Åke Jönsson, Executive Vice President i Saab.

Mærsk Data Defence har omkring 210 ansatte og omsætter for 187 millioner kroner. Kontrakten blev underskrevet den 29. maj og forudsættes godkendt af de berørte myndigheder.

Mærsk Data Defence, der har eksisteret siden 1982, er førende på det danske marked inden for udvikling og leverance af avancerede højteknologiske informations- og kommunikationsløsninger til forsvar i både Danmark og udlandet.

Senest har selskabet videreudviklet deres løsninger til også at kunne benyttes til imødegåelse af terrorhandlinger, naturkatastrofer og andre samfundstruende ulykker.

Saab er en af verdens førende højteknologiske virksomheder med fokusområde inden for forsvar, fly og rumteknologi. Saab har desuden en række spidskompetencer og knowhow inden for systemintegrations-området.


Kilde: Mærsk Data Defence. http://www.maerskdata-defence.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078