Medico-selskab reddet af milliardærfamilies kapitalindsprøjtning
I slutningen af juni så det sort ud for danske Cortrium, da de måtte gå i rekonstruktion efter flere år med svigtende resultater.
Men nu er der lys forude for Cortrium, der har udviklet en trådløs hjertemåler.
For selskabet har fået tilført en stor bunke penge, der sikrer den videre drift. Det skriver Finans.
Det er en af de eksisterende ejere, familien Zibrandtsen, som har hældt et stort pengebeløb i Cortrium for at fortsætte driften. Med den nye kapitaltilførsel kommer familien Zibrandtsen til at sætte sig på en bestemmende ejerandel i selskabet, mens familierne Tøpholm og Westermann, der står bag Widex, får mindsket deres ejerandel i selskabet, der er stiftet i 2014 og holder til i Taastrup.
Hos familien Zibrandtsen er der glæde over, at der er lykkedes at finde en løsning på finansiering og konkursen er afværget.
- Det er selvfølgelig aldrig optimalt, at en virksomhed må i rekonstruktion, men vi har haft en god proces, og jeg er glad for, at vi er kommet frem til en langsigtet plan, som vi mener vil understøtte Cortriums vækstrejse, uden at kreditorerne har lidt overlast, udtaler bestyrelsesformand Niels Zibrandtsen ifølge Finans i en pressemeddelelse.
Cortrium udvikler og producerer deres medicinsk godkendte trådløse ECG-monitorer - hjertemålere - i Danmark. De har eksisteret siden 2014, men de har fortsat første overskud til gode. I seneste offentlige regnskab, 2021, havde Cortrium et bundlinjetab på knap 5 millioner kroner.