23948sdkhjf

Danfoss ramt af afmatningen

2013 kommer kun til at byde på beskeden vækst, konstaterer Danfoss efter tilbagegang i første kvartal.
- Danfoss leverer et solidt første kvartal. I et presset marked formår vi at gribe vækstmulighederne i fx Rusland og Brasilien. Samtidig fastholder vi det høje lønsomhedsniveau og forbedrer vores cash flow, udtaler koncernchef Niels B. Christiansen i en kommentar til Danfoss’ regnskab.

Nordborg-virksomheden omsatte i første kvartal for 8,063 mia. kr. mod 8,357 mia. kr. i første kvartal 2012 svarende til en tilbagegang på 4 procent.

Resultatet af primær drift (EBIT) blev 638 mio. kr. mod 796 mio. kr. i samme kvartal året før.

- Vores resultater i kvartalet er gennemgående på niveau med starten af 2012 med undtagelse af vores solar inverter-forretning. Ligesom resten af den europæiske solenergibranche er solar inverter-forretningen udfordret af fornyet usikkerhed om rammevilkårene for solenergi i Europa og ændringer i tilskudsordningerne i Tyskland og Danmark, siger Niels B. Christiansen, og fortsætter:

- Samlet set holder vi fast i vores langsigtede investeringer og vækstambitioner. Vi glæder os særligt over at have opnået fuldt ejerskab af Sauer-Danfoss med de muligheder, som det giver os for at tænke langsigtet og udvikle vores samlede forretning.

Danfoss forventer, at den globale finansielle usikkerhed, som prægede 2012, vil vare ved igennem 2013 med fortsat lav sigtbarhed til følge. Væksten i Danfoss’ markeder forventes at ligge på et beskedent niveau med klima- og energiløsninger og globalisering som de primære væksttrends. Samtidig forventer Danfoss fortsat at fastholde sin lønsomhed gennem løbende forbedringer af driften og de allerede igangsatte målrettede strategiske tiltag.

Omsætningen i 2013 forventes således at vise beskeden vækst, og resultat af den primære drift forventes at vokse på linje med omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157