23948sdkhjf

Eksklusiv dansk it-opdagelse

En ny opdagelse fra DTU vil i fremtiden sørge for, at vi kan downloade fra internettet hurtigere og meget billigere. Kommunikationen over nettet vil blive helt op til 1000 gange hurtigere, end den er i dag.
Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har gjort en stor opdagelse. De har nemlig fundet ud af, hvordan man kan gøre datatransporten over internettet hurtigere, så vi ikke skal vente i flere minutter, før informationerne er downloadet. Det skriver Politiken Erhverv.

Det drejer sig om stoffet silicium, der kendes fra næsten alle elektroniske apparater. Forskerne fra DTU har fundet ud af, hvordan man giver stoffet en ny egenskab, der gør datatransport hurtigere til gavn for alle brugere af internettet.

- Vi har opdaget, hvordan man påvirker silicium og dermed kan skabe en ny fysisk egenskab i stoffet. Det bliver optisk aktivt. Og med vores såkaldt optiske modulator kan vi kombinere optik med elektronik, siger Rune Shim Jacobsen, forsker og direktør i firmaet SEMuS til Politiken Erhverv.

I dag er det elektroniske signaler, der sørger for, at data bliver transporteret over nettet, men i fremtiden vil den optisk aktive silicum være løsningen, der gør transporten lettere og billigere.

- Målet er at fremstille et attraktivt produkt baseret på vores opdagelse af elektro-optisk silicium. Og forhåbentlig er den fysiske effekt stor nok til, at det virkelig bliver et gennembrud, siger Rune Shim Jacobsen til Politiken Erhverv.

Forskerne fra DTU regner ikke med, at produktet bliver lang tid om at komme fra laboratoriet til hylderne i butikkerne. Der vil dog gå to til tre år, før de første komponenter vil være at finde i butikkerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078