23948sdkhjf

Kampfly skal forgylde Terma

Forsvarsleverandøren har investeret millioner i en fabrik i Grenaa. Hvis Lockheed Martin bliver valgt som leverandør af fremtidens danske kampfly, er der udsigt til en fordobling af aktiviteterne.
Den 1. marts blev Termas produktion af avancerede strukturdele til flyindustrien skilt ud i det selvstændige datterselskab Terma Aerostructures. Det har man valgt at gøre, fordi netop dette forretningsområde adskiller sig væsentligt fra resten af Termas produktion.

Administrerende direktør Jens Maaløe forklarer til Børsen, at fabrikken i Grenaa er bygget til at kunne håndtere en høj produktionsvolumen, mens resten af koncernen i langt højere grad arbejder projektorienteret med teknologi- og produktudvikling.

Vil fordoble omsætning
Indtil videre har Terma investeret 150 mio. kr. i fabrikken i Grenaa, og en af nøglerne til fremtidig succes er det amerikanske kampfly F-35 Joint Strike Fighter. Terma har et indgående samarbejde med producenten Lockheed Martin og har allerede modtaget ordrer til F-35 for 2 mia. kr.

Bliver Joint Strike Fighter en succes, og vælges den som Danmarks kommende kampfly, er der dog udsigt til langt flere ordrer fra den amerikanske flyproducent. Målet for Terma Aerostructures er da også en fordobling af både omsætning og medarbejdertal i løbet af de kommende fem år. Det betyder, at omsætningen skal runde 600 mio. kr. med 500 medarbejdere.

- En vækst i den størrelsesorden er bestemt ikke utænkelig. Den er også nødvendig for at få produktionen i Grenaa-fabrikken op i et volumen, der giver en tilfredsstillende indtjening. Men vi er afhængige af, hvor mange F-35 kampfly den amerikanske producent Lockheed Martin sælger på verdensplan i de kommende
år, siger Jens Maaløe til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078