23948sdkhjf

Firmaernes salg faldt i april – industrien trækker ned

Firmaernes samlede salg eksklusive energi faldt 1,5 procent fra marts til april, mens det indenlandske salg faldt 1,8 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Når firmaernes samlede salg for perioden februar-april sammenlignes med de foregående tre måneder, faldt salget med 1,9 procent. I samme periode faldt det indenlandske salg med 1,0 procent. Salget er korrigeret for normale sæsonudsving og effekten af handelsdage.

Statistikken opgøres i løbende priser, hvorfor prisudviklingen også har betydning for resultaterne.

Fald i industri – stigning i transport

Faldet i erhvervshovedgruppen ”Industri” på 4,7 procent bidrog mest til det samlede fald i firmaernes salg.

Til gengæld havde ”Transport” i april en stigning på 6,9 procent, og ”Information og kommunikation” havde en stigning på 5,8 procent. Begge brancher havde også fremgang i marts.

Der er variation i udviklingen mellem erhvervshovedgrupperne, men i april ses hovedsageligt en negativ udvikling. De mest markante fald er på 12,3 procent i såvel ”Hoteller og restauranter” som ”Finansiering og forsikring”.

Det faktiske salg er mindre end i samme periode sidste år

En sammenligning af de faktiske tal for april 2023 og april 2022 viser, at firmaernes samlede salg eksklusive energi faldt med 5,3 procent.

Stigning i en række mindre erhvervshovedgrupper havde en positiv effekt, men de tre største hovederhvervsgrupper, ”Industri”, ”Handel” og ”Transport”, som står for over halvdelen af det samlede salg, faldt alle i 12-månedersperioden. De faldt med henholdsvis 7,6 procent, 7,3 procent og 17,7 procent og cementerede dermed det samlede fald.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062