23948sdkhjf

Fælles EU-mærkning for mobiltelefoner

De nordiske og baltiske telemyndigheder beder nu Kommissionen om en mærkningsordning for mobiltelefoners modtageegenskab.
En fælles europæisk mærkning for mobiltelefoners modtageegenskaber vil give mere gennemsigtighed for alle forbrugere i EU og gøre det til en konkurrenceparameter.

Telemyndighederne i Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige opfordrer derfor Kommissionen til at tage de nødvendige initiativer til at indføre en mærkningsordning for mobiltelefoners modtageegenskaber.

Dermed får forbrugerne mulighed for at sammenligne mobiltelefoners modtageegenskaber inden køb. En mærkningsordning vil have stor betydning ikke bare for forbrugerne i de nordiske og baltiske lande, men også i resten af Europa.

Antennen er en vigtig del for trådløs kommunikation, og erfaringerne viser, at især antenner i smartphones varierer meget i ydeevne.

Beslutningen blev truffet på et møde mellem direktørerne for telemyndighederne i Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige i Lillesand den 21. og 22. maj. På dagsordenen var også udrulning af bredbånd, mobildækning og sikkerhed.

Fra dansk side er initiativet et led i udmøntningen af regeringens udspil om "Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark" fra marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078