23948sdkhjf

Lys-virksomhed har lavet tab efter tab: Sådan vil ny direktør vende udviklingen

Selvom lys-virksomheden LED iBond gennem flere år har leveret underskud og i 2022 endte med 47 røde bundlinjemillioner, er virksomhedens CEO, Martin Løbel, alligevel fortrøstningsfuld.

Det fortæller direktøren, der tiltrådte i maj i fjor, til Electronic Supply.

Forleden udtalte han, at Hørsholm-virksomhedens store sats på vertical farming havde været dyrt, fordi investeringslysten var blevet mindsket i lyset af de høje energipriser.

Det vertikale landbrug kommer LED iBond ikke til at droppe, men i første omgang bliver der justeret en smule på strategien.

- Min opgave som direktør er at finde omsætning på den korte bane, mens vi venter på udviklingen i vertical farming, siger Martin Løbel.

To andre fokusområder

Han fortæller, at de derfor i første omgang satser på to hovedområder. Det første er andre typer af indendørs landbrug.

- Måden, vi griber det an på, er at i stedet for at se på vertical farming som vores ene fokus, så ser vi i stedet på lysløsninger til indendørs dyrkning generelt, og det inkluderer drivhuse. Det er et mere etableret marked, og selvom det ikke vokser helt vildt, er der stadig et marked både her og i udlandet, siger Martin Løbel, der dog understreger, at de fortsat vil holde sig til i markedet for vertical farming.

- Der følger vi udviklingen, så vi er klar, når investeringslysten begynder at vågne igen, siger han.

Martin Løbel fortæller videre, at LED iBonds andet fokusområde i "ventetiden" er solarcarporte og desuden lys til andre parkeringsarealer som parkeringskældre. Her vurderer Martin Løbel nemlig, at der også er et vist potentiale.

- Der er mange parkeringsarealer, hvor man gerne vil have have LED, fordi de gamle lysstofrør snart skal udfases, så der kommer til at være mange kunder, siger Martin Løbel med henvisning til, at de kviksølvholdige T5- og T8-lysstofrør fra 24. august ikke længere må produceres og importeres i EU.

Fremtiden kræver intelligent lys

I det lange løb har Martin Løbel også store ambitioner for LED iBond.

Han fortæller, at et af de langsigtede udviklingsområder er avanceret lysstyring. Med andre ord handler det om ikke blot at levere lys men også teknologien til at bruge lyset smartest muligt i en tid, hvor man ikke længere kan vide sig sikker på, at strømmen er til at betale.

Han bruger drivhusene som eksempel.

- Ved drivhusene er det et spørgsmål om at styre lysene mere intelligent. Man skal have for øje, hvornår planterne har brug for lys, hvornår strømpriserne er lave og så videre. Det er noget, der historisk set ikke har været brugt så meget krudt på, fordi strømpriserne har været lave, men det er afgørende nu. Så softwaredelen med lysstyring er noget, vi kommer til at bruge mere krudt på fremover, siger Martin Løbel, der videre bruger parkeringsanlæg som et eksempel på et sted, hvor det giver god mening at styre lyset intelligent, så man bruger mindre strøm, når der er mere dagslys.

Med både de kort- og langsigtede planer i hus er Martin Løbel overordnet positivt indstillet på fremtiden, og det går allerede den rette vej i år.

I første kvartal havde de en omsætningsfremgang på 8 procent og mindre underskud på både drift og bundlinje end i samme periode i fjor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093