23948sdkhjf

Tidligere Gomspace-CEO skal være universitetsboss

I januar i år kunne Gomspace meddele, at den mangeårige CEO, Niels Buus, var fortid i rumvirksomheden.

Nu har den garvede satellitmand fundet et nyt job, idet han 1. september sætter sig i stolen som leder af AAU Defence, der er Aalborg Universitets rum-afdeling.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Som leder af AAU Defence skal Niels Buus sørge for, at erhvervsliv, embedsværk, politikere og universitetets andre samarbejdspartnere møder én overskuelig indgang til forskning, uddannelse og innovation på AAU vedrørende forsvar og sikkerhed, lyder det i meddelelsen.

- Jeg kender forsvarsindustrien, Forsvaret og det politiske system rigtigt godt, og jeg har været meget involveret i at omsætte forskning og viden fra universiteter til nye, innovative virksomheder. Den erfaring, tror jeg, vil vise sig værdifuld for AAU, der jo har det som en særlig styrke og prioritet at bygge bro fra forskning til forretning, siger Niels Buus.

Niels Buus er selv uddannet ingeniør fra AAU, og desuden kender han universitet fra mangeårigt samarbejde fra tiden i Gomspace, der ligger få hundrede meter fra universitetet.

Alligevel er der ny læring at hente i den nye stilling, mener Niels Buus.

- Mit samarbejde har primært været med de teknisk baserede forskere, men jeg er ikke i tvivl om, at der foregår rigtigt meget af relevans på andre dele af universitetet også. Og da jeg altid har oplevet en helt unik samarbejdsånd og pragmatisme på Aalborg Universitet, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi nok skal få helheden bragt i spil, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078