23948sdkhjf

Danske sygehuse vælger Nexans som partner

En rammeaftale er indgået mellem Region Midtjylland og Nexans Denmark for levering af mikro switche.
Region Midtjylland har tildelt Nexans Denmark en flerårig rammeaftale, på levering af 10.000 Ethernet mikro switche. Disse mikro switche er en af nøglekomponenterne i et innovativt fiberbaseret Local Area Network (LAN) kabelkoncept kaldet "Fiber-To-The-Office (FTTO)".

Mikro switche af typen "GigaSwitch V3" vil blive leveret af Nexans Advanced Networking Solutions, Nexans i Tyskland, der er en af de førende på markedet indenfor FTTO-løsninger.

Inden for rammerne af den kontrakt, som Kenneth Becker (Region Midtjylland), og Ole Nielsen (adm. direktør i Nexans Denmark) har underskrevet, vil Region Midtjylland være en af de første i Danmark, der vil implementere den nye teknologi.

På hospitalet i Viborg udføres installationen i renoverede og nye bygninger. I de nye hospitaler i Aarhus (Det Nye Universitetshospital, DNU) og Gødstrup (Det Nye hospital i Vest, DNV), udføres installationen i samtlige bygninger.

Inden for rammeaftalen er der ligeledes mulighed for samme løsning til 20 mindre sygehuse, samt til andre offentlige institutioner i Region Midt.

- Det nye koncept giver os den bedst mulige fleksibilitet til at designe vores nye bygninger, og til at imødekomme nye udfordrende krav til moderne sundhedsinstitutioner - og det giver samtidig omkostningsfordele i forhold til mere traditionelle infrastruktur løsninger. Nexans har overbevist os med den til dato bedste løsning, med hensyn til både produktets ydeevne og økonomi," siger Lars Knudsen.

Med fremføring af fiberkabler til vægudtaget overvinder FTTO-konceptet de begrænsninger, et traditionelt kobber baseret struktureret kablingssystem tilbyder. Fiberløsningen eliminerer behovet for mange omkostningstunge rum til etablering af etagekrydsfelter og giver en unik mulighed for redundans og tilgængelighed til netværket.

- Region Midtjylland visionære beslutning om at blive det første store FTTO-bruger i Danmark er et stort gennembrud for dette koncept på det danske marked. Beslutningen om det fiber-baserede netværk vil åbne nye perspektiver i løsninger, der rækker ud over hospitalsektoren, som f.eks. til lufthavne, banker og kontorer i Danmark, siger Ole Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093