23948sdkhjf

Efter svært år: Asetek med markant opjustering

Efter et tungt 2022, hvor den nordjyske vandkølingsvirksomhed Asetek tabte 36 procent af omsætningen, er de kommet væsentligt bedre i gang med 2023.

Tidligere på året gennemførte de en aktieemission, hvor de rejste 138 millioner kroner, mens de kort efter skiftede Oslo-børsen ud med Nasdaq i København.

Generelt har der været økonomisk fremgang for Aalborg-virksomheden, der i første kvartal voksede 6 procent på omsætning sammenlignet med i fjor, og det får nu Asetek til at opjustere forventningerne til det samlede regnskabsår. Det fremgår af en børsmeddelelse.

Trods den relativt beskedne Q1-fremgang, så er der tale om en ret markant opjustering. De forventer nu en omsætningsfremgang på 25-35 procent mod tidligere 5-15 procent, mens de forventer et driftsresultat på 5-7 millioner dollars mod tidligere forventede 2-4 millioner dollars.

I børsmeddelelsen lyder det, at opjusteringen blandt andet hænger sammen med øget salg efter en periode med lagerjusteringer og en høj frekvens af nylanceringer indtil videre i 2023.

Asetek havde i 2022 en omsætning på knap 51 millioner dollars og et driftsunderskud på 5,4 millioner dollars.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126