23948sdkhjf

EMS'er kan ikke følge med - åbner midlertidig fabrik

Siden 2015 har Esben Randers og Karsten Viborg stået i spidsen for EMS'eren Ravi Electronics, og i den periode er forretningen vokset og vokset.

Og alt imens forretningen bare vokser, så gør medarbejderstaben det samme.

Det kræver mere plads, og derfor har de investeret i en byggegrund i Svenstrup syd for Aalborg, men her er forventningen, at de første kan flytte ind om et par år.

I mellemtiden er der dog masser at se til for den nordjyske EMS'er. Så de har taget alternative midler i brug for at kunne følge med, mens de venter på, byggeriet bliver færdigt.

- Vi har investeret i en ny højhastigheds-SMD-linje, men det har vi ikke plads til her, så vi åbner en 'pop-up-fabrik' i efteråret, siger Esben Randers.

Omsætningsvækst men bundlinje-status quo

Ravi Electronics voksede i 2021/2022 cirka en million på bruttofortjenesten og holdt fast i bundlinjen på i omegnen af 1,5 millioner kroner.

Alligevel har der været vækst, fortæller de to stiftere.

- De sidste tre år har vi vokset omsætningen med cirka 30 procent om året, og det regner vi også med i år, siger Karsten Viborg.

Grunden til, at de øvrige i tal i regnskabet ikke er vokset i samme grad er altså - som for så mange andre - at der har været vanskeligheder med komponenter, fragt og energipriser, der har skruet udgifterne op.

Landets første

Med den konstante omsætningsvækst har der ligeledes været en støt forøgelse af antallet af kunder, og det er derfor, de besluttede sig for at investere i en ny byggegrund, der på sigt skal erstatte de nuværende 175 kvadratmeter i Rørdal i Aalborg.

Og indtil fabrikken i Svenstrup er klar, har de altså lejet sig ind i lokaler på Håndværkervej i Aalborg, hvor den nye produktionslinje skal stå i deres 'pop-up-fabrik', der efter eget udsagn er landets første.

På den måde kan de følge med på den store efterspørgsel uden at skulle arbejde med aftenskift, som det er tilfældet nu.

Med den nye SMD-linje forventer Ravi, at de kan femdoble deres samlede produktion. I praksis vil det især være større serier, der skal køre på den nye linje, mens de nuværende faciliteter vil tage sig af mindre serier og mere specifikke opgaver samt prototype-forretningen, der var virksomhedens udgangspunkt og stadig udgør en vis del af omsætningen.

Kan udvide yderligere på sigt

Selvom 'pop-up-fabrikken' kommer til at hjælpe på de nuværende kapacitetsvanskeligheder, så lægger de to direktør ikke skjul på, at det bliver godt at flytte ind i de spritny lokaler i Svenstrup.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi glæder os til at komme til Svenstrup, men vi har simpelthen brug for kapaciteten nu og her, og der er lang tid til, vi får bygget den fabrik, siger Karsten Viborg.

Og når fabrikken bliver til virkelighed, så er der også plads til yderligere udvidelser. For de har købt stor en grund, hvor de i første omgang er planen at bygge en fabrik, der kan understøtte den nuværende og de kommende års behov.

Men selvom det ikke er planen, at en udvidelse skal komme på tale lige med det samme efter indflytningen, så er pladsen der, til når det bliver aktuelt.

- Vi har fået den nye fabrik tegnet sådan, at når det bliver aktuelt med en udvidelse, så kan man stort set bare vælte en væg og spejle fabrikken, så den bliver dobbelt så stor, siger Esben Randers.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094