23948sdkhjf

Hækkerup vil skabe arbejdspladser i forsvarsindustrien

Forsvarsministeren lancerer en ny strategi, som skal sætte gang i eksporten af dansk forsvarsmateriel. Terma glæder sig over initiativet.
Nick Hækkerup lancerer i dag strategien for Open For Business. I sidste uge var han på virksomhedsbesøg for at blive klogere på, hvordan han kan hjælpe forsvarsindustrien.

- Danmark er i krise, og vi taber arbejdspladser. Det gælder derfor om at sætte ind alle steder og forsøge at skabe vækst og jobs. I Forsvarsministeriet lancerer vi derfor i dag strategien Open For Business. Det er et initiativ, som vi i et års tid har arbejdet ud fra. Strategien går ud på at åbne døre for den danske forsvarsindustri i udlandet. Det forsøger både jeg og vores dygtige forsvarsattachéer at hjælpe med til, siger Nick Hækkerup.

På rundtur hos virksomheder
Når Nick Hækkerup er på rejser i udlandet prøver han også at fremme dansk industri ved at stille op ved industri-arrangementer. Også her i Danmark prøver forsvarsministeren at få sat mere skub i forsvarsindustrien. Det gør han bl.a. ved at tage på en årlig tur rundt og besøge forskellige virksomheder inden for Forsvarsindustrien.

- Jeg var i torsdags på rundtur hos flere virksomheder inden for forsvarsindustrien. Det er meget interessant at besøge virksomhederne og høre om deres arbejde. Den indsigt jeg får i deres arbejde gør det nemmere for mig at hjælpe industrien på vej i udlandet, så vi kan få gang i mere eksport og derved få skabt arbejdspladser, siger Nick Hækkerup.

En eksporttung industri
Hos overvågnings- og elektronikproducenten Terma i Lystrup glæder man sig over forsvarsministerens nye initiativ.

- Vores industri er jo meget eksporttung. Hos os eksporterer vi omkring 90 pct. af vores produktion, så jo mere hjælp vi kan få til at få afsat det i udlandet, jo bedre er det, siger Jørn Henrik Levy Rasmussen, der er international direktør i Terma, til Børsen.

Han bemærker, at andre lande i forvejen gør meget for deres forsvarsindustri med initiativer, der ligner Open for Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484