Lyras vinder international pris
![](https://image.nordjyske.dk/users/nordjyske/images/84374765.jpg?t%5Bstrip%5D=true&t%5Bcrop%5D%5Bwidth%5D=1421&t%5Bcrop%5D%5Bheight%5D=1511&t%5Bcrop%5D%5Bx%5D=0&t%5Bcrop%5D%5By%5D=1&t%5Bresize%5D%5Bwidth%5D=660&t%5Bresize%5D%5Bheight%5D=702&accessToken=f2ea253898ebef60b37543382d4d7cb7ad7b005691b1badc6d8c7804f8122f7d)
Prisen Food Tech Innovation Award 2023, som danske Lyras vandt natten til Kr. Himmelfartsdag, gives til innovative startups i foodtech-sektoren med størst mulig indflydelse på digitalisering, bæredygtighed og sundhed.
Prisens Innovation-kategori hædrer innovation og disruption hos fødevarevirksomheder, både nystartede og erfarne. Den uddeles i forbindelse med den internationale fødevaremesse Food 4 Future Bilbao World Food Summit i Spanien.
Prisbelønnet og populær
Lyras’ teknologi, raslysering, inaktiverer effektivt bakterier og andre mikroorganismer i væsker og sparer samtidig både 60 til 90 procent af den energi og 60-80 procent af det vand, som pasteurisering kræver. Produktets smag og struktur bevares, da opvarmning undgås.
Lyras’ mål er at implementere raslysering i fødevareproduktion over hele verden og dermed både bidrage til at reducere verdens samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt. Virksomheden er hædret med adskillige priser, blandt andet titlen EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Social Entrepreneurship – Future Impact og prisen Sustainable Food Processing 2022.
Teknologien er solgt i USA, Tyskland, Australien, Spanien, Sverige og Danmark.