23948sdkhjf

Danske eksportmuligheder på baltiske vækstmarkeder

I 2012 steg den danske vareeksport til Estland med 25 procent, og den samlede vareeksport til Baltikum rundede samtidigt 6 mia. kr.
De baltiske markeder er i vækst og rummer gode muligheder for dansk erhvervsliv. Det har fået handelsminister Pia Olsen Dyhr til at tage turen til Estland for at fremme det kommercielle samarbejde mellem Danmark og de baltiske lande.

- I en situation med lav vækst i Europa er det interessant, at de baltiske lande tilbyder vækst på et nærmarked. De baltisk lande har sunde økonomier, og vores vareeksport til de tre lande er de seneste to år steget markant. Da vi samtidig har tætte og gode relationer til de tre lande med markeder, der ikke adskiller sig væsentligt fra vores, ja så vil det være oplagt og relativt problemfrit for danske eksportører – og særlig de små og mellemstore – at se nærmere på de baltiske lande, siger Pia Olsen Dyhr i en nyhed på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Især inden for grøn teknologi rummer de baltiske lande ifølge Udenrigsministeriet et stort eksportpotentiale. I dag udgør vedvarende energi 20 procent af det samlede energiforbrug, men andelen af vedvarende energi forventes at stige yderligere i de kommende år.

- Grøn teknologi udgør et særligt potentiale for danske virksomheder i Estland og de to andre baltiske lande. Der arbejdes på en energimæssig uafhængighed af Rusland og en styrkelse af vedvarende energi. Jeg ser derfor gode markedsmuligheder for danske eksportører af grøn energiteknologi i Estland, Letland og Litauen, siger Pia Olsen Dyhr på hjemmesiden.

Også indenfor områderne miljø, transport og søfart samt informations- og kommunikationsteknologi rummer de baltiske vækstmarkeder ifølge ministeren gode eksportmuligheder for danske virksomheder. Prognoserne for dansk eksport til de baltiske lande peger ifølge Udenrigsministeriet på en stabil vækst klart over niveauet for andre EU-lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063