23948sdkhjf

Skrøbelig stigning i industriproduktionen

Det peger i den rigtige retning for dansk industriproduktion, der dog stadig er noget vakkelvorn. Og i lyset af virksomhedernes negative forventninger til de kommende måneder er der ikke mange chancer for, at der bliver tale om en fortsat positiv tendens.
Industriens produktion steg i marts med 0,7 procent set i forhold til februar. Dermed har årets første kvartal budt på en stigning i produktionen på 2 procent i forhold til forrige kvartal.

2012 sluttede med lavt niveau
- Med dagens tal kan det konstateres, at produktionen er steget i årets første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal 2012. Det er naturligvis glædeligt, men væksten er for svag - især med tanke på, at 2012 sluttede på et lavt niveau, siger økonomisk konsulent i DI, Mathias Secher.

Ingen tegn på opadgående tendens
Han peger på, at industriens produktion nu i mere end et år har ligget og svinget omkring et næsten konstant niveau. Umiddelbart har årets første kvartal ikke givet anledning til, at den tendens er ændret.


- Set i lyset af virksomhedernes negative forventninger til de kommende måneder og den sløje vækst på vores nærmarkeder, er der ikke mange tegn på, at vi vil kunne se en fortsat opadgående tendens i produktionen, siger Mathias Secher.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078