23948sdkhjf

Ambu opkøber First Water Heathcote Ltd.

Ambu styrker elektrodeforretningen yderligere med opkøb af engelsk hydrogel-producent.
Ambu har pr. 8. maj 2013 overtaget alle aktier i First Water Heathcote Ltd., der er en engelsk producent af hydrogel. Sælgeren er First Water Ltd., der har hovedkontor i Ramsbury, England.

Heathcote-hydrogel-fabrikken producerer en række klæbegeler til brug ved fremstilling af biomedicinske hudkontaktelektroder som f.eks. Ambu’s EKG-elektroder, til elektrokirurgi og defibrillering.

First Water Heathcote Ltd. Har været leverandør til Ambu i flere år og har afsat ca. 60 % af sin nuværende omsætning til Ambu.

- Gel af høj kvalitet er en af de vigtigste ingredienser i vores EKG-elektroder, og med opkøbet af First Water Heathcote Ltd. styrker vi vores forretningsområde ved at anskaffe interne hydrogelkompetencer. Med vores førende position på markedet for EKG-elektroder understøtter opkøbet af Heathcote-fabrikken vores ønske om at kontrollere hele værdikæden fra den meget vigtige gel af høj kvalitet til effektiv produktion af høj kvalitet, der sidst, men ikke mindst, sælges og understøttes af vores fokuserede salgsteam, siger Ambus administrerende direktør, Lars Marcher.

Opkøbet omfatter en fabrik med 12 medarbejdere, der har stor erfaring med fremstilling af hydrogel. Anskaffelsesprisen er aftalt til GBP 1,2 mio. med en yderligere mulig "earn-out" på op til GBP 600.000 over de næste 3½ år.

Opkøbet vil have en lille positiv effekt på omsætning og EBIT for Ambu i indeværende regnskabsår 2012/13, og indtjeningsforventningerne, der blev offentliggjort den 2. maj 2013, er derfor uændrede.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078