23948sdkhjf

William Demant forventer stille fremgang

Koncernen er kommet sikkert fra start i 2013, men markedet er ikke uden udfordringer.
William Demant har oplevet et stigende styksalg i koncernens kerneforretning (engrossalg af høreapparater) trods udfordrende markedsforhold i flere lande.

Negativ vækst i Europa
Engrossalg af høreapparater leverede i årets første kvartal positiv stykvækst, og koncernen tog yderligere markedsandele. Det er specielt koncernens amerikanske forretning, som har bidraget til væksten, mens koncernens udvikling i Europa er mærket af en betydelig eksponering på markeder som Danmark, Holland og Norge, hvor der i første kvartal har været en markant negativ vækst som følge af strukturelle ændringer i høreforsorgen i disse lande.

Lanceringen af Oticon Alta i januar og den globale udrulning af produktet i de følgende uger bidrog til den positive udvikling i anden halvdel af kvartalet, men styrkede produktprogrammer for koncernens to øvrige høreapparatbrands, Bernafon og Sonic, har ligeledes medvirket til den fortsatte stykvækst.

Forventer beskeden positiv vækst
På trods af at markedet for høreapparater i 2013 er præget af større usikkerhed end hidtil, er det fortsat koncernens bedste bud, at det globale høreapparatmarked for året som helhed vil udvise en beskeden positiv vækst opgjort i værdi.

Koncernen fastholder sine forventninger til 2013 som udmeldt i Årsrapport 2012, herunder at den organiske omsætningsvækst i koncernens engrossalg af høreapparater i 2013 forventes at overstige markedsvæksten med 3-5 procentpoint, målt i lokal valuta, at detailforretningen forventes at levere en organisk vækst på niveau med det underliggende marked, og at Diagnostiske Instrumenter i 2013 vil vinde markedsandele på organisk vis i et marked, der ventes at udvise lav encifret vækst. Hertil kommer eventuelle valutakurseffekter.

Endvidere fastholdes forventningerne om, at koncernens resultat af primær drift (EBIT) i 2013 vil overstige det realiserede niveau i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471