23948sdkhjf

Konkursramt Løvens Hule-virksomhed er blevet solgt

Den randrusianske lampeproducent Wallpipe, der i slutningen af februar blev taget under konkursbehandling, fortsætter driften på nye hænder. Aktiviteterne er således overtaget af ligeledes Randers-baserede Finderiet – en socialøkonomisk genbrugsforretning ejet af Goggs Fonden Randers.

I en pressemeddelelse peger virksomheden på, at beslutningen om overtagelsen er truffet med henblik på at “styrke den fælles vision og mission”, nemlig arbejdet med genbrugsmaterialer samt det at drive virksomhed med et socialøkonomisk aspekt.

Wallpipe, der blev stiftet i 2018, har specialiseret sig at fremstille lamper og interiør af genanvendte materialer som gamle vandrør og træ fra byggebranchen. Samtidig har virksomheden bevidst søgt at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet, og kombinationen af social og produktorienteret ansvarlighed har altså vakt genklang hos den fondsejede genbrugsbutik, der ligeledes drives ud fra et ønske om at skabe fleksible arbejdspladser og værne om miljøet.

Wallpipe-stifter Lisbeth Grove Mikkelsen fortsætter i produktionsvirksomheden, hvor hun får ansvaret for den daglige ledelse, og hos Goggs Fonden Randers glæder direktør Kim Blach Pedersen sig over udvidelsen af forretningen.

– Vi er begejstrede for at byde Wallpipe og Lisbeth velkommen til Finderiet. Vi tror på, at dette opkøb vil styrke vores position og skabe endnu større værdi for vores kunder, samarbejdspartnere og samfundet, udtaler han.

Krise på krise

Da Lisbeth Grove Mikkelsen stiftede Wallpipe, skete det i kølvandet på en hård periode, har iværksætteren tidligere fortalt til BT. Hun havde netop købt hus, hvor hun boede alene med to børn, og mad på bordet blev prioriteret over lampeindkøb, indtil sønnen en dag brokkede sig over ikke at kunne se sin aftensmad. Der opstod idéen om selv at lave en billig lampe af kasserede vandrør, og i starten af 2020 tonede hun så frem på landets tv-skærme i DR’s populære program. 

– Dengang, jeg var i 'Løvens hule', var det, man så i studiet, det eneste, jeg havde lavet. Jeg havde behov for penge, så jeg var godt klar over, at hvis jeg ikke fik en investering med hjem, så var jeg færdig, fortalte Lisbeth Grove Mikkelsen til BT, året efter hun havde forladt løvehulen med en investering på 300.000 kr. fra Christian Arnstedt.

Hendes tv-optræden var sammen med investeringen med til at skabe vind i sejlene, og i Wallpipes andet regnskabsår voksede omsætningen ifølge BT fra 45.000 kr. til 1,3 mio. Da virksomheden tidligere på året blev taget under konkursbehandling, afslørede stifteren dog, at det ikke har været nemme tider at banke en forretning på benene i.

– Vi har stort set kun eksisteret i krisetider. Vi nåede at være til i to-tre måneder, så kom corona. Det var hårdt, men vi kom ok ud af det(...) Og så kom krigen i Ukraine. Der kunne vi mærke, at nu forsvandt vores salgsgrundlag, fortalte Wallpipe-stifteren i februar til det lokale medie Erhvervsliv Randers.

Trods konkursen peger man hos Finderiet på, at Lisbeth Grove Nielsen er lykkedes med at dokumentere et marked for eksklusivt interiør fremstillet af genbrugsmaterialer, og begge parter forventer et givtigt samarbejde.

– Ved at kombinere Finderiets og Wallpipes ressourcer og ekspertise kan de to virksomheder skabe endnu større værdi for kunderne og samtidig fortsætte med at være en drivkraft for forandring og bæredygtig udvikling – jeg glæder mig til samarbejdet, siger Lisbeth Grove Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094