23948sdkhjf

Det sker: Masterclass i system-modellering

Aalborg Universitet går foran sammen med DI Itek for at lære danske virksomheder at bruge system-modellering.
Mange virksomheder har betalt dyre lærepenge efter at de har udviklet på et nyt produkt i lang tid, og helt fremme ved startsnoren opdager de, det ikke virker. For at undgå, at dyrebar udviklingstid og omkostninger går tabt, leder mange virksomheder efter metoder til at speede deres udviklingstid op og samtidig undgå fejl, der kunne være fanget.

System-modellering er svaret, mener Aalborg Universitet, og det er der nu mulighed for, at danske virksomheder kan tilegne sig.

Giver fordele i konkurrencen
Aalborg Universitet går foran sammen med DI Itek for at lære danske virksomheder at bruge system-modellering. Ingeniører og andre udviklere af avancerede produkter med elektronik, software og mekanik skal lære at bruge metodikken.

Professor Kim Larsen fra Aalborg Universitet står sammen med en række af sine kollegaer bag programmet.
- Gennem system-modellering bliver en virksomhed i stand til at analysere konsekvenser af hele det tekniske system, siger Kim Larsen, og tilføjer at virksomhederne opnår langt bedre træfsikkerhed. For Kim Larsen er der således ingen tvivl om, at system-modellering leder til konkurrencefordele.

Teste flere løsninger
Der er andre vigtige fordele ved system-modellering, som mange danske virksomheder kan have gavn af. Det mener projektleder Henrik Valentin Jensen, DI Itek

- Udvikling skal gå hurtigere og hurtigere, og så er det svært at afprøve mange forskellige teknologiske løsninger. Den mulighed får man ved at bruge system-modellering, siger Henrik Valentin Jensen.

Danske virksomheder bliver derfor tilbudt at deltage i 3 dages masterclass i system-modellering til juni. Det sker i projektet Industriel Teknologi og Software, ITOS, hvor universiteter og virksomheder arbejder sammen om at styrke danske virksomheders kompetence til udvikling. ITOS støttes af industriens fond.

Udover den aktuelle masterclass skal projektet skabe ny viden om udvikling af avanceret udstyr. Det sker gennem en række industricases og teknologiseminarer. Projektet løber frem til udgangen af 2015.

Fakta om ITOS
ITOS gennemfører seminarer og masterclasses for danske virksomheder, som skal løfte danske kompetencer til at udvikle embedded systemer. Det skal føre til konkrete værktøjer, og anbefalinger for udvikling af avancerede apparater og udstyr.

Projektet er støttet af Industriens Fond med 5,5 millioner kroner og løber fra 2012-2015. Det samler virksomheder i Danmark, der arbejder med embedded systemer. Projektet er åbent for yderligere deltagere.


Deltagerne
Brüel & Kjær Sound & Vibration, Danfoss, Develco, Ektos, Grundfos, GN Resound, Man Turbo og Diesel, Mjølner Informatics, Terma, Triax, Vestas, samt DI Itek, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062