23948sdkhjf

Investeringer i IKT styrker innovation og produktivitet

Virksomheder, som har investeret meget i IKT har op til 12,4 pct. større sandsynlighed for at være innovative, end virksomheder der har investeret i IKT i mindre målestok.
Dertil havde de i gennemsnit 2,4 procentpoint højere årlig produktivitetsvækst. Det dokumenterer ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen.

Analysen er foretaget af Centre of Economic Business Research for Erhvervsstyrelsen. Den dokumenterer, at når en virksomhed investerer i intelligente maskiner med indlejret IKT og samtidig arbejder med deres organisation, optimeres produktionsprocessen - og det styrker produktiviteten.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen:

- Virksomheder, der digitaliserer og automatiserer deres processer, vil i stigende omfang opnå væsentlige konkurrencefordele globalt set. Danske virksomheders rammevilkår er overordnet set gode, men der er stadig rum for forbedringer. Den nye undersøgelse dokumenterer, hvor vigtigt det er at styrke digitaliseringen i dansk erhvervsliv yderligere. Det er fokus for Vækstteamet for IKT og Digital Vækst, og jeg ser frem til at drøfte de spændende resultater med de andre medlemmer i teamet.

Anders Sørensen, professor Copenhagen Business School:

- Analysen præsenterer helt nye og stærke resultater, der viser at investe-ringer i it fremmer virksomhedernes innovation og produktivitet. Denne sammenhæng har ikke tidligere været undersøgt. Analysen er derfor særdeles interessant i forhold til at give os et bedre indblik i, hvilke håndtag der er afgørende for at øge produktiviteten i de danske virksomheder.

Analysen er baseret på registerdata samt en undersøgelse fra Danmarks Statistik og undersøger 781 virksomheders arbejde med IKT: Er intensiv brug af IKT forbundet med en højere sandsynlighed for at være engageret i fire innovationsaktiviteter: Produktinnovation, procesinnovation, mar-kedsføringsinnovation og organisatorisk innovation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062