23948sdkhjf

Nyt Health Tech-netværk skal styrke dansk eksport

På opfordring fra flere leverandører til pharma-, medico- og biotech-industrierne stifter Eksportforeningen et nyt netværk inden for Health Tech-området.
Eksportforeningen er Danmarks største arrangør af eksportnetværk, og Health Tech bliver foreningens 15. eksportnetværk. Et åbningsseminar den 29. april sætter idéerne bag netværket på dagsordenen.

- På baggrund af det støt stigende antal danske virksomheder, der eksporterer til pharma-, medico- og biotech-industrierne er vi blevet opfordret til at stifte et netværk for leverandører til denne industri. Vi glæder os over entusiasmen og ser frem til at arbejde med at styrke virksomhedernes internationale salg og derigennem hjælpe til sorte tal på bundlinjen, fortæller Ulrik Dahl, der er direktør i Eksportforeningen.

Det nye netværk henvender sig til danske virksomheder, der er producenter, rådgivere eller leverandører til pharma-, medico- og biotech-industrierne. Virksomhederne opererer inden for laboratorie-, pharmaproces- eller hospitalsudstyr.

Målet for Danish Health Tech Group (DHTG)
Målsætningen for DHTG er at skaffe minimum 40 medlemmer inden for det første år.

DHTG vil arbejde med at øge medlemmernes synlighed og gennemslagskraft på det globale plan for derigennem at øge deres internationale salg. Det sker gennem fælles eksportfremstød såsom fællesstande på udstillinger og messer, delegationsbesøg fra udlandet og besøgsture til udvalgte kunder. Derudover opbygger medlemmerne et stærkt netværk.

- Mange danske virksomheder indenfor pharma-, medico- og biotech-industrierne har ikke altid de fornødne ressourcer til at profilere sig i udlandet. Her kommer DHTG på banen som en vigtig spiller. Gennem fælles internationale aktiviteter kan man øge effektiviteten for den danske eksportindsats, fortæller Bo Vestergaard, Sales Director ved NNE Pharmaplan.

Halldor Halldorsson, der er ny Business Sector Manager for Danish Health Tech Group uddyber om forventningerne til DHTG:

- Videndeling er et af nøgleordene for det nye netværk, og vi opfordrer vores medlemmer til at dele know-how, erfaringer og kontakter. De andre medlemmer kan have været aktive på markeder, som man også selv er interesseret i. Målet er at skabe et netværk, hvor videndeling falder naturligt, og alle kan lære noget af hinanden.

Stærk arbejdsgruppe bag DHTG
DHTG bygger på hands-on kommerciel erfaring. Eksportforeningen har samarbejdet med repræsentanter fra Eltronic, Varo, Kem-En-Tec og NNE Pharmaplan om etableringen af det nye netværk. Det er virksomheder med mange års erfaring inden pharma-, medico- og biotech-industrierne, og de har den fornødne indsigt til at se de globale eksportmuligheder.

Bo Vestergaard forklarer, hvorfor NNE Pharmaplan har valgt at være en del af arbejdsgruppen:

- Danske virksomheder har et stort internationalt potentiale, som ikke bliver indfriet. Det er altid de samme tunge spillere, man ser på det internationale marked. Gennem DHTG bliver man del af et netværk, som øger ens globale gennemslagskraft.

Åbningsseminar hos Novo Nordisk/NNE Pharmaplan
Den 29. april vil der blive afholdt åbningsseminar for netværket hos Novo Nordisk/NNE Pharmaplan i Kalundborg.

På seminaret præsenteres de idéer, der ligger bag stiftelsen af DHTG.

Seminaret byder på en række spændende foredrag fra bl.a. Gennady Shirshov fra Contech Consult, Gert Mølgaard fra NNE Pharmaplan og Charlotte Enghave fra Den Internationale Bestyrelse, ISPE – International Society for Pharmaceutical Engineering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078