23948sdkhjf

Ny rekord for EKF’s hjælp til dansk eksport

Danske virksomheder fik nye garantier og kautioner for 16,4 milliarder kroner i 2012. Historisk mange SMV-virksomheder bruger nu EKF - Eksport Kredit Fonden.
Stadig flere små og mellemstore virksomheder benytter EKF’s eksportgarantier til at få finansieret deres forretninger og gøre deres varer konkurrencedygtige og attraktive for udenlandske købere. I 2012 steg antallet af eksportvirksomheder, som EKF hjælper, med næsten 20 procent til 461. Det er den største tilgang af kunder på et enkelt år.

- EKF er mere synlig end nogensinde blandt danske eksportvirksomheder. Mange af vores nye kunder oplever, at vi kan spille en afgørende rolle for deres vækst og arbejde med at vinde nye kunder og ordrer i udlandet, siger direktør Anette Eberhard, EKF.

Regnskabet for 2012 viser, at EKF udstedte nye garantier og kautioner for rekordhøje 16,4 milliarder kroner. Det samlede engagement, som EKF administrerer, steg til 77 milliarder kroner, hvilket også er ny rekord.

EKF leverede også i 2012 et væsentligt bidrag til det danske samfund. Sidste år hjalp EKF således med at sikre danske virksomheder ordrer for cirka 28 milliarder kroner samt skabe og bevare cirka 17.500 arbejdspladser i Danmark.

Sammenlagt endte årets resultat med et overskud på 473 millioner kroner. Penge, som vil blive brugt på at hjælpe endnu flere danske virksomheder frem i verden. Det positive resultat skyldes blandt andet, at det trods økonomisk svære tider i verden lykkedes at holde skader og tab på et minimum. Generelt oplever EKF dog stigende risici og har derfor øget sine hensættelser til mulige tab i fremtiden.

I 2012 blev EKF’s muligheder for at hjælpe danske virksomheder styrket på flere fronter. Blandt andet tilførte regeringen eksportlåneordningen yderligere 15 milliarder kroner, som især vil gavne store eksportprojekter.

Endelig fik EKF som noget nyt mulighed for at hjælpe danske eksportvirksomheder og deres underleverandører med at få finansieret produktionsanlæg i Danmark. Dermed kan virksomhederne med fordel udvide produktionen i Danmark og fastholde vækst og arbejdspladser herhjemme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078