23948sdkhjf

Blip Systems i hollandsk samarbejde

Danske Blip Systems indgået et partnerskab med det Hollandske rådgivningsfirma NPC for at måle togpassagernes bevægelser på Hollandske banegårde.
Tog er en af de mest bæredygtige og grønne former for transport, men man er nødt til at forbedre tilgængelighed, komfort og effektivitet for at få flere til at bruge dem.

Til at forbedre på alle områder, har hollandsk NPC og danske Blip Systems indgået et samarbejde.

I Holland har man taget fat på problemet med hjælp fra det Nordjyske firma Blip Systems, der har specialiseret sig i trafik- og trængselsmålinger i lufthavne, på vejnettet og nu også banegårde. Målet er at lære mere om passagerernes bevægelsesmønstre for at forbedre kundeoplevelsen og for at fremtidsikre banegårdene.

Blip Systems har sammen med NPC opsat 22 sensorer på hovedbanegården i Gronningen, der er en af Hollands største byer med 200.000 indbyggere. Ved at anvende Blip Systems kombinerede Wi-Fi & Bluetooth-løsning BlipTrack, foretages en otte ugers undersøgelse, hvor passagerer med telefoner og tablets, med integreret Wi-Fi og Bluetooth, bliver registreret på banegården.

Banegården i Groningen kan derved indsamle vigtige data om passagerstrømme og simulere følgerne ved eventuelle fremtidige ombygninger eller tilpasninger i ændrede køreplaner. Opsætningen i Groningen er den første af flere planlagte installationer.

Privatlivets fred
De indsamlede data fra sensorerne krypteres, hvilket gør det umuligt at relatere de indsamlede Bluetooth og Wi-Fi adresser på en mobil enhed til en person. Passagererne behøver derfor ikke at frygte, at deres bevægelser eller personlige oplysninger registreres.

- Vi er glade for at samarbejde med kyndige partnere som NPC, og er overbeviste om at de vil være i stand til at øge værdien af de data, som indsamles af BlipTrack. Vi håber at banegårde vil blive endnu et område, hvor data indsamlet af BlipTrack, og analyseret af eksperter, kan biddrage til at løse problemerne med trængsel og skabe en større grad af komfort samt en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne. Vi ser banegårde som et meget interessant marked, med et stort potentiale, udtaler BLIP Systems direktør Peter Knudsen.

Stort potentiale
BlipTracks potentiale er lovende, da systemet er yderst rentabel i forhold til eksisterende løsninger og kan anvendes i alle former for offentlige transportknudepunkter. Især de rejsende vil mærke en betydelig forskel, da BlipTrack hjælper med at reducere overbelastning og sikrer en stabil service med minimal forsinkelse.

- Samarbejdet med at udvikle en løsning, specifikt til banegårde sammen med Blip systems og de Hollandske Jernbaner, (NS) har vist sig at være en fremragende strategi. Hvor NPC og NS har kendskabet til banegårde, kan Blip Systems levere sikre og værdiskabende måleløsninger. Selvom vi stadig er i gang med målingerne, se de første resultater meget lovende ud, siger Programmanager for Smart Station Eelco Thiellier.

- Desuden det er fantastisk at opleve et så godt et tillidsforhold mellem NPC og Blip Systems, der gør det meget behageligt og produktivt at arbejde sammen. Jeg er imponeret over de ansatte i Blip Systems som er meget engageret, resultat og kvalitet drevet og i stand til at tænke stort og arbejde fleksibelt. Alt i alt har jeg store forventninger til partnerskabet med Blip Systems.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062