23948sdkhjf

Samarbejde om ubemandede fly i luften

Over 80 virksomheder fra ind- og udland deltog i kick-off event, der skal gøre Odense Lufthavn til kraftcenter for ubemandede fly med testfaciliteter og klyngesamarbejde.
Ca. 80 personer fra indland og udland – repræsenterende små som store producenter, entreprenører, universiteter, offentlige myndigheder, operatører m.fl. - samledes i Odense Lufthavn for at blive klogere på ”afløseren” for vindmølleeventyret.

- Danmark kan udvikle sig til en powernation inden for UAS’er.

Således udtalte Henrik Fabricius, senior domain adviser, Systematic sig på Udvikling Fyns og Odense Lufthavns fælles kick-off arrangement for etablering af erhvervs- og industrinetværket ”UAS Denmark” den 18. marts 2013 med hjemsted i Odense Lufthavn. UAS står for Unmanned Aircraft Systems.

Foruden Boeing som deltog aktivt hele dagen, var der oplæg ved Danmarks førende forsker inden for ubemandede fly og manager for UAS Group Aalborg Universitet, Anders La Cour-Harbo, Henrik Michelsen fra Trafikstyrelsen, Henrik Fabricius fra Systematic og lufthavnschef i Odense Lufthavn, Peter Høgsberg.

Den samlede konklusion på dagen var, at der i den grad har manglet et netværk, som formår at samle de mange og meget forskelligartede interessenter i branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094