Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://www.ft.dk/da/aktuelt/nyheder/2017/08/udbud_af_folketingets_intranet
Udbyder
Folketinget
Opdateringer
Ordregiver aflyser det igangværende udbud om levering, vedligeholdelse og videreudvikling af nyt intranet, da ordregiver er blevet opmærksom på eksistensen af et mindstekrav, som skal være et krav i stedet for. Det er ordregivers vurdering, at det pågældende mindstekrav ikke kan konverteres til et krav uden fornyet udbud. Genudbud forventes gennemført snarest.
Kontrakt om levering, vedligeholdelse samt videreudvikling af nyt intranet
Folketinget
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
55494312
Christiansborg Slot 1
København
1240
Danmark
Kontaktperson: Anders Gilbro Nielsen
Telefon: +45 33375500
E-mail: Anders.Gilbro.Nielsen@ft.dk
NUTS-kode: DK011
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.ft.dk/
Del II: Genstand
Kontrakt om levering, vedligeholdelse samt videreudvikling af nyt intranet.
Udbuddet omfatter indgåelse af en kontrakt vedrørende anskaffelse, vedligeholdelse og videreudvikling af en intranet løsning til ca. 1 250 brugere, jf. nærmere punkt II.2.4).
Udbuddet omfatter indgåelse af en kontrakt vedrørende anskaffelse, vedligeholdelse og videreudvikling af en intranet løsning til Folketinget.
Der efterspørges et moderne intranet med tidssvarende funktioner for brugerne og redaktørerne til kommunikation og enkle SoMe-aktiviteter (like, kommentere osv.).
Det nye intranets indhold og funktioner vil falde i 4 overordnede kategorier
1. Nyhedsformidling opdelt efter brugergrupper.
2. Vejledninger og praktisk information om Folketinget som arbejdsplads opdelt efter brugergrupper.
3. Videndeling i form af grupperum, hvor der kan publiceres indhold. Denne mulighed skal være tilgængelig for enheder i administrationen, partigrupperne, projektgrupper og faglige/sociale foreninger.
4. SoMe-funktionalitet i form af kommentarer og likes til indhold.
Ud over at være tilgængelig via almindelig pc-adgang, skal intranet løsningen ligeledes være tilgængelig fra mobil og ipad i et responsivt design. Ligeledes skal løsningen stille grupperum til rådighed for partigrupper og tværgående fora (chefgruppe, faglige foreninger, sociale foreninger osv.).
Løsningen skal tillige anvendes af pressen (eksterne brugere), der skal have en kerne af indhold til rådighed — eventuelt gennem en replikering af indholdet til servere uden for Folketingets firewall, men hvor driften varetages af Folketinget.
Adgangen til indhold på intranettet skal ikke alene segmenteres i forhold til brugergruppe, men også i forhold til, hvordan man tilgår intranettet (PC, smartphone eller tablet).
Brugeradministration i systemet skal kunne ske via AD.
Løsningens drift varetages af Folketinget selv. Løsningen kan enten leveres til og driftes »On Premise«, hvilket vil sige i Folketingets eget fysiske driftsmiljø, eller med udgangspunkt i Folketingets cloudbaserede drifts infrastruktur (baseret på licenser i relation til eksisterende Sharepoint Online-miljø). Det bemærkes i tilknytning hertil, at formålet med udbuddet for Folketinget er, at få et system, der kan opfylde de angivne krav, uden en præference for en bestemt teknisk løsning.
Udbuddet omfatter en kontrakt, der indeholder elementer af såvel en offentlig kontrakt som en rammeaftale, idet kontrakten både omfatter Leverandørens pligt til at levere det ovenfor angivne, ligesom der vil indgå et element af en rammeaftale i forbindelse med Kundens muligheder for videreudvikling, der typisk vil ske i agile forløb.
Kontrakten kan forlænges i 2 perioder af hver 12 måneders varighed.
Udbudsmaterialet indeholder følgende optioner:
Option 1 — Levering af kursus for lokalredaktører/instruktører
Option 2 — Levering af teknisk driftskursus
Option 3 — Levering af administratorkursus
Option 4 — Levering af kursus i opsætning af indholdstyper
Option 5 — Levering af 4 ekstra indholdstyper.
I henhold til Udbudslovens § 49, stk. 2 om opdeling i delkontrakter (opdel-eller-forklar-princippet) er det ordregivers vurdering, at anskaffelsen ikke med fordel kan opdeles, idet der er tale om udbud af en samlet systemanskaffelse med tilhørende sammenhængende ydelser, som er vurderet til hverken it-strategisk eller teknisk at være egnet til at opdele i delaftaler.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Tilbudsgiver skal som en del af sit tilbud aflevere et »fælleseuropæisk udbudsdokument« (også kaldet »ESPD«), hvori tilbudsgiver skal afgive erklæringer om følgende forhold:
— Hvorvidt tilbudsgiver er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 135, stk. 1-3 (obligatoriske udelukkelsesgrunde om deltagelse i kriminel organisation, bestikkelse, svig, terrorhandlinger, hvidvaskning, børnearbejde, ubetalt forfalden gæld mv.), og
— Hvorvidt tilbudsgiver er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 136 (obligatoriske udelukkelsesgrunde om interessekonflikter, konkurrencefordrejning, groft urigtige oplysninger mv.), og
— Hvorvidt tilbudsgiver er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2 (vedrører konkurs, insolvens- eller likvidationsbehandling, rekonstruktion, indstillet erhvervsvirksomhed og lignende situationer).
Tilbud kan alene tages i betragtning, såfremt ovennævnte erklæringer er afgivet i ESPD, jf. udbudslovens § 148. Erklæringer kan således ikke afgives på anden vis.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) skal hver enkelt deltager i sammenslutningen vedlægge et særskilt ESPD som omfatter ovennævnte erklæringer.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders økonomiske/finansielle formåen (f.eks. underleverandører eller enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber), skal hver enkelt af disse enheder vedlægge et særskilt fælleseuropæisk udbudsdokument som omfatter ovennævnte erklæringer.
Tilbudsgiver skal som en del af sit tilbud aflevere et »fælleseuropæisk udbudsdokument« (også kaldet »ESPD«), hvori tilbudsgiver skal afgive erklæringer om følgende forhold:
— Tilbudsgivers samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår (afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed).
— Tilbudsgivers soliditetsgrad i det seneste disponible regnskabsår (afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed). Soliditetsgraden beregnes i procent som egenkapitalen divideret med de samlede aktiver.
Bemærk, at tilbudsgiver i forhold til angivelsen af soliditetsgraden, skal indsætte denne i feltet »Finansielle nøgletal«.
Tilbud kan alene tages i betragtning, såfremt ovennævnte erklæringer er afgivet i ESPD, jf. udbudslovens § 148. Erklæringer kan således ikke afgives på anden vis.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) skal hver enkelt deltager i sammenslutningen vedlægge et særskilt fælleseuropæisk udbudsdokument som omfatter ovennævnte erklæringer.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. enheder inden for samme koncern, herunder moder-, søster- eller datterselskaber), skal hver enkelt af disse enheder vedlægge et særskilt ESPD som omfatter ovennævnte erklæringer.
Det er et mindstekrav, at tilbudsgiver i det seneste disponible regnskabsår (afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed) har haft en omsætning på 10 000 000 DKK.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) eller såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, opgøres omsætningen som den samlede omsætning for de relevante enheder.
Det er et mindstekrav, at tilbudsgiver i det seneste disponible regnskabsår (afhængigt af, hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed) har haft en soliditetsgrad på 10 %.
Ved sammenslutninger af tilbudsgivere (konsortium) eller såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, opgøres soliditetsgraden som de relevante enheders samlede egenkapital delt med de relevante enheders samlede aktiver.
Såfremt kontrakten tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører (konsortium), skal deltagerne påtage sig solidarisk hæftelse for kontraktens gennemførelse og udpege en fælles befuldmægtiget blandt de solidarisk hæftende deltagere.
Såfremt kontrakten tildeles en tilbudsgiver der baserer sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (jf. punkt III.1.2)), skal hver enkelt af disse enheder påtage sig solidarisk hæftelse for kontraktens gennemførelse, jf. Udbudslovens § 144, stk. 6.
Kontrakten indeholder særlige betingelser for kontraktens gennemførelse. Nærmere oplysninger fremgår af udbudsmaterialet.
Del IV: Procedure
Tilbudsgivere er ikke berettiget til at være til stede ved åbning af tilbud.
Del VI: Supplerende oplysninger
Vedligeholdelse og videreudvikling af leverancen forventes genudbudt ved kontraktophør.
Til punkt I.3): Eventuelle spørgsmål mv. fremsendes til den i punkt I.1) anførte e-mailadresse. Offentliggørelse af svar samt eventuelt supplerende oplysninger sker via den i punkt I.3) anførte hjemmeside. Tilbudsgivere opfordres til løbende at holde sig orienteret via hjemmesiden.
Til punkt I.3): Tilbud skal indleveres til Den centrale indlevering på den i punkt I.1) anførte adresse, leveret i en lukket konvolut mærket »Folketinget, Udbud af intranet — Må ikke åbnes af postfunktionen«. Tilbud må ikke sendes med post. Tilbud indleveres i en papirkopi og en elektronisk kopi (USB-stik). Ved indbyrdes konflikt, har den elektroniske version forrang. Tilbud kan ikke afgives på anden måde, herunder ved e-mail.
Til punkt III.1): En tilbudsgiver vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, såfremt de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens §§ 135-136 og/eller de frivillige udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2, finder anvendelse, medmindre udbudsloven giver mulighed for at undlade at udelukke tilbudsgiveren (jf. herunder lovens § 138).
Til punkt III.1): Før ordregivers beslutning om tildeling af kontrakten skal ordregiver kræve, at den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele til, fremlægger dokumentation i henhold til Udbudslovens § 152 for de oplysninger, der er afgivet i ESPD. Ordregiver kan på ethvert tidspunkt i udbudsproceduren anmode en tilbudsgiver om at fremlægge (endelig) dokumentation for de forhold, der er blevet erklæret i ESPD'en vedrørende udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 135, stk. 1 og 3, samt § 137, stk. 1, nr. 2, vedrørende opfyldelse af minimumskravene til egnethed. Tilsvarende kan ordregiver anmode en tilbudsgiver om at supplere eller præcisere modtaget dokumentation. I så fald skal den efterspurgte dokumentation fremsendes inden en kortere tidsfrist der fastsættes af ordregiver. Manglende fremsendelse af efterspurgt dokumentation kan føre til udelukkelse af den pågældende tilbudsgiver fra udbudsprocedure.
Følgende dokumentation vil blive krævet for opfyldelse af udelukkelsesgrundene i Udbudslovens § 135, stk. 1, nr. 1-6, og stk. 3 og § 137, stk.1. nr. 2:
For danske virksomheder: A. Serviceattest. B. Såfremt der er udenlandske medlemmer af bestyrelse, direktion og/eller tilsynsråd i virksomheden, skal der — som supplement til en serviceattest, der er ældre end 30.1.2017 — yderligere indhentes en straffeattest i Danmark for de pågældende personer, idet serviceattesten alene dækker danske forhold.
For udenlandske virksomheder:
1. Et uddrag fra det relevante register eller tilsvarende dokument udstedt af en kompetent retslig eller administrativ myndighed, der viser, at tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i § 135, stk. 1.
2. Et certifikat udstedt af den kompetente myndighed i det pågældende land som bevis for, at ansøgeren eller tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i de i § 135, stk. 3, og § 137, stk. 1, nr. 2 nævnte tilfælde. Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, kan der anvendes en erklæring på tro og love, der er afgivet for en kompetent retslig eller administrativ myndighed, for en notar eller for en kompetentfaglig organisation i det land, hvor tilbudsgiveren er etableret.
Som dokumentation for opfyldelse af økonomiske mindstekrav, vil der blive anmodet om fremlæggelse af årsrapport, medmindre denne er offentlig tilgængelig.
Følgende dokumentation vil blive krævet i forhold til konsortier: Erklæring om konsortiedannelse. Den i udbudsmaterialet vedlagte erklæring kan anvendes.
Følgende dokumentation vil blive krævet i forhold til underleverandører, som ansøger baserer sig på: Støtteerklæring i forhold til økonomisk og finansiel formåen. Den i udbudsmaterialet vedlagte støtteerklæring kan anvendes.
Til punkt II.1.5) og punkt II.2.6): Kontraktværdien er udtryk for et samlet estimeret værdispænd på 6 500 000-7 500 000 DKK for kontrakten i dennes løbetid. Estimatet er behæftet med usikkerhed.
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405708
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
Klage skal være indgivet inden udløb af de klagefrister, der er fastsat i lov om Klagenævnet for Udbud. Nærmere oplysninger om gældende klagefrister kan fås ved henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, jf. afsnit VI.4.3).
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Fax: +45 41715100
Internetadresse:www.kfst.dk