23948sdkhjf

Martin-boss ryster på hovedet af politikerne

Regeringen vil skære på bevillingerne til Højteknologifonden. Det er dumt og kan koste danske job, mener flere tidligere projektdeltagere.
Hvis regeringens finanslovsforslag bliver stemt hjem, vil det betyde, at Højteknologifonden mister 240 mio. kr. i støtte. Det er en manøvre, der vækker undren i elektronikbranchen – blandt andet hos lysproducenten Martin, der selv har været del af et projekt under fonden.

- Vi er sådan set det, som alle politikerne prædiker om. Vi skal ud på eksportmarkederne, og det er eksport, vi skal leve af. Mange små og mellemstore virksomheder har ikke selv muligheden for at lave grundforskning. Vi bliver nødt til at bruge universiteterne, siger administrerende direktør hos Martin, Christian Engsted, til Børsen.

Det projekt, Martin var en del af, betød at man var i stand til at udvikle en hel ny lys-teknologi, og samtidig havde det den bieffekt, at virksomheden kunne flytte en del af produktionen hjem fra Kina.

Kritikken fra Martin bakkes op af administrerende direktør hos Unisense Fertilitech, Jens K. Gundersen. Århus-virksomheden har også nydt godt af Højteknologifondens støtte, og ifølge direktøren har det været afgørende for, at man har været i stand til at tiltrække nye typer af investorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094