Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=269404&B=LANDBRUGSSTYRELSEN
Udbyder
Landbrugsstyrelsen
Vindere
Rammeaftale - drift, udvikling, vedligeholdelse og systemsupport af IMK
(21.10.2020)
Netcompany A/S
Grønningen 17
1270 København K
Rammeaftale: Drift, udvikling, vedligeholdelse og systemsupport af IMK
Landbrugsstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 20814616
Postadresse: Nyropsgade 30
By: København V
NUTS-kode: DK
Postnummer: 1780
Land: Danmark
Kontaktperson: Julian Alexander Bethencourt
E-mail: juabet@lbst.dk
Telefon: +45 33958000
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://lbst.dk/
Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/356437
Del II: Genstand
Rammeaftale: Drift, udvikling, vedligeholdelse og systemsupport af IMK
Ordregiver ønsker gennem dette udbud at indkøbe bistand til hovedydelserne for ordregivers system IMK (Internet Markkort):
A. Nyudvikling, videreudvikling
B. Vedligehold
C. Systemsupport
D. Drift
E. Samarbejde med 3.parts leverandører og ordregiver.
Ordregiver har som en af sine væsentligste opgaver at udbetale landbrugsstøtte i Danmark, hvoraf størstedelen er finansieret af EU. EU stiller en række krav til administrationen for, at ordregiver kan opretholde sin status som udbetalingsorgan, og en del af disse krav løftes i systemet IMK – Internet Markkort.
Kunden ønsker gennem dette udbud at indkøbe bistand til hovedydelserne:
A. Nyudvikling, (jf. bilag 4 ”Nyudvikling, Videreudvikling og Vedligeholdelse”) herunder gennemførelse af større projekter på baggrund af kravsspecifikation fra kunden.
B. Videreudvikling, (jf. bilag 4 ”Nyudvikling, Videreudvikling og Vedligeholdelse”) blandt andet omfattende videreudvikling af programmel, herunder løbende tilpasning som følge af ændrede lovgivningskrav, videreudvikling af eksisterende integrationer eller implementering af nye integrationer mv. samt projektledelse.
C. Vedligehold, (jf. bilag 4 ”Nyudvikling, Videreudvikling og Vedligeholdelse”) blandt andet omfattende løbende og forebyggende vedligeholdelse, herunder levering af fejlrettelser samt evt. nødvendige opgraderinger.
D. Systemsupport, (jf. bilag 3 ”Drifts- og Supportydelser”) blandt andet omfattende 2. line support og driftsstøtte, blandt andet til kundens it-driftsafdeling med installation, opgradering eller dechifrering af logfiler.
E. Drift, (jf. bilag 3 ”Drifts- og Supportydelser”) forstået som levering af driftsydelser for systemet, herunder installationer og opgraderinger, drift af databaser og middleware, integrationer og grænseflader. Endvidere udarbejdelse og vedligeholdelse af driftsdokumentation, overvågning, rapportering, konfigurationsstyring, systemadministration, afvikling af batch- og jobkørsler, efterlevelse af ITIL-processerne for systemet.
F. Samarbejde med 3.parts leverandører og kunden, i forbindelse med drift og vedligehold af den samlede it-infrastruktur og systemet, bl.a. i forhold til incident-håndtering, ændringer/changes, service requests og servicevinduer. 3. parts leverandør er:
a) Statens IT for så vidt angår server- og infrastrukturdrift.
b) Andre 3. parts leverandører.
Endvidere skal leverandøren i relation til ovennævnte hovedydelser bistå kunden med:
1) Test, (jf. bilag 8 ”Prøver”) herunder testplanlægning, testgennemførelse og udarbejdelse af testrapporter.
2) Generel proaktiv IT-faglig rådgivning eksempelvis forbedringer af teknologiarkitekturen eller aktiv bi-stand i forbindelse med afvikling af Disaster Recovery-øvelser mv.
3) Projektledelse, herunder tilrettelæggelse af større udviklingsprojekter (Nyudvikling samt videreudvikling).
4) Input til vurdering af, om systemet skal udfases, omlægges eller moderniseres.
Teknologier og kompetencer:
Leverandøren forventes at have kompetencer inden for følgende teknologier (eller tilsvarende) og områder for bedst muligt at levere de ønskede ydelser:
1) Oracle DB
2) Oracle SQL
3) Geoserver
4) Server side rendering (GeoServer)
5) Performancetuning
6) ASP.NET MVC
7) AngularJS
8) OpenLayers
9) GeoJSON
10) Browser-understøttelse
11) Service orienteret integration
12) NTS NetTopologySuite.
13) Xamarin
14) Webudstilling af GIS-data.
Desuden ønskes overordnede kompetencer inden for følgende dækket:
1) Operations Management
2) ITIL
3) Test
4) Projektledelse
5) Support
6) Sikkerhed.
Der skal fremlægges mindst 3 og højest 5 tilsvarende referencer inden for de seneste 3 år regnet fra datoen for offentliggørelsen af udbudsbekendtgørelsen.
For at en reference kan forstås som tilsvarende, er det et krav, at referencen vedrører drift, support, vedligehold og udvikling af systemer, og demonstrerer, at leverandøren har erfaring med at løfte opgaver inden for flere teknologier på teknologilisten nævnt i pkt. II.2.4.
Baserer ansøger sig på andre enheders faglige kvalifikationer vedrørende udførelsen af konkrete dele af ydelserne, som rammeaftalen omfatter, skal de konkrete dele af ydelserne under rammeaftalen udføres af den enhed, som ansøger baserer sig på.
Hvis der er flere end 5 ansøgere, der opfylder udvælgelseskriterierne, der ønskes prækvalificeret, vil den ordregivende myndighed ved vurderingen af, hvilke ansøgere der er bedst egnede som tilbudsgivere, lægge vægt på nedenstående kriterier:
Ansøgers væsentligste tilsvarende leverancer leveret inden for de seneste 3 år regnet fra datoen for offentliggørelsen af udbudsbekendtgørelsen, idet der lægges vægt på, at leverancen har størst mulig lighed med den udbudte leverance både i omfang og indhold, herunder kompleksitet.
Det vil blandt andet sige, at referencen dækker de oplistede teknologier i pkt. II.2.4 så bredt som muligt på de centrale teknologier, og demonstrerer de mest relevante erfaringer med:
1) Drift og udvikling af egne GIS-løsninger
2) Kompetencer med Apps, herunder Apps der kan køre under MDM-løsning
3) Erfaring med arkitektur i sammenspil med GIS-løsning
4) Erfaring med at levere drift, tilgængelighed – på struktureret og effektiv måde – efter anerkendte markedsstandarder
5) Erfaring med udarbejdelse af GIS-løsning, der overlades efterfølgende til mulig konfiguration hos en kunde
6) Erfaring med standardiseret samarbejde med andre drifts- og udviklingsleverandører herunder Statens IT.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøger skal indgive det fælles europæiske udbudsdokument (herefter ESPD) med angivelse af følgende oplysninger:
- Ansøgers samlede nettoomsætning i de 3 seneste disponible regnskabsår.
- Ansøgers egenkapital.
ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at ansøger opfylder mindstekrav til egnethed i relation til økonomisk og finansiel kapacitet.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for, at oplysningerne i ESPD er korrekte.
Når ordregiver forlanger det, skal der fremlægges følgende dokumentation for økonomisk og finansiel kapacitet:
Erklæring om virksomhedens samlede omsætning i de 3 seneste disponible regnskabsår, afhængig af hvornår virksomheden blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen. Baserer virksomheden sig på andre enheders økonomiske og finansielle formåen (f.eks. et moder-, søsterselskab eller en underleverandør), skal oplysningerne ligeledes afgives for disse enheder.
Som mindstekrav for egenkapitalen kræves at egenkapitalen er på mindst 5 000 000 DKK.
Som mindstekrav kræves en samlet årlig nettoomsætning på mindst 30 mio. DKK i hvert af de 3 seneste disponible regnskabsår. Såfremt ansøgeren baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som ansøgerens og disse andre enheders samlede omsætning i hvert af de 3 seneste disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i hvert af de 3 seneste disponible regnskabsår. Oplysningerne angives i ESPD afsnit IV.B.
Ansøger skal indgive ESPD med angivelse af følgende oplysninger:
En liste over de 5 betydeligste tilsvarende referencer, jf. II.2.4), som ansøger har udført i løbet af de seneste 3 år inden offentliggørelse af udbudsbekendtgørelsen.
Kun referencer, der vedrører ydelser, som er udført på ansøgningstidspunktet, vil blive tillagt betydning ved vurdering af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest relevante leverancer, jf. punkt II.2.9).
Hvis der er tale om en igangværende opgave, er det således alene den del af ydelserne, der allerede er udført på ansøgningstidspunktet, som vil indgå i vurderingen af referencen.
Hver reference bedes indeholde en kort beskrivelse af den udførte leverance.
Referencen skal indeholde:
1) En kort, klar beskrivelse af leverancen, herunder med klar beskrivelse af hvilke af de under punkt II.2.4), anførte ydelser og teknologier, leverancen vedrører.
2) En beskrivelse af hvorledes referencen demonstrere:
- Drift og udvikling af egne GIS-løsninger
- Kompetencer med Apps, herunder Apps der kan køre under MDM-løsning
- Erfaring med arkitektur i sammenspil med GIS-løsning
- Erfaring med at levere drift, tilgængelighed – på struktureret og effektiv måde – efter anerkendte markedsstandarder
- Erfaring med udarbejdelse af GIS-løsning, der overlades efterfølgende til mulig konfiguration hos en kunde
- Erfaring med standardiseret samarbejde med andre drifts- og udviklingsleverandører herunder Statens IT.
3) Ansøgers rolle(r) i udførelsen af leverancen
4) Økonomisk værdi af leverancen
5) Tidspunkt for leverancens påbegyndelse og afslutning, Er dette ikke muligt, f.eks. fordi opgaverne er udført løbende i henhold til en rammeaftale, bedes ansøger i beskrivelsen af leverancen angive, hvordan datoen er angivet.
6) Navn på modtager af leverancen
7) Telefonnummer til modtageren af leverancen.
Der kan maksimalt angives 5 referencer, uanset om ansøger er en enkelt virksomhed, om ansøger baserer sig på andre enheders tekniske formåen, eller om der er tale om en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium). Såfremt der angives mere end 5 referencer, vil der alene blive lagt vægt på de 5 første referencer. Referencer herudover vil der blive set bort fra.
ESPD fungerer som et foreløbigt bevis for, at hvordan ansøger opfylder udvælgelseskriteriet, jf. punkt II.2.9). Ansøger vil ikke blive afkrævet yderligere dokumentation for teknisk og faglig kapacitet. Dog forbeholder ordregiver sig ret til at kontakte ansøger eller den i referencen angivne kunde med henblik på at få attesteret oplysningerne om referencen, herunder de for referencen angivne tidspunkter.
Som mindstekrav for teknisk og faglig formåen skal der fremlægges mindst 3 og højest 5 tilsvarende referencer, der er udført inden for de seneste 3 år regnet fra datoen for offentliggørelsen af udbudsbekendtgørelsen.
Rammeaftalen indeholder krav om:
Sociale klausuler: Tilbudsgiver er forpligtet til at overholde ordregivers sociale klausuler i forbindelse med opfyldelse af kontrakten, jf. kontraktens pkt. 24.4.
Arbejdsklausul: Tilbudsgiver er forpligtet til at overholde ordregivers arbejdsklausul i forbindelse med opfyldelse af kontrakten, jf. kontraktens pkt. 24.3.
Medarbejderoverdragelse: Tilbudsgiver er forpligtet til at overholde bestemmelserne om medarbejderoverdragelse i kontraktens pkt. 14.
Informationssikkerhed: Kontrakten indeholder krav om overholdelse af persondatalovgivning og informationssikkerhed.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers elektroniske udbudssystem jf. adressen i punkt I.3). For at få adgang til udbudsmaterialet, skal ansøger være registreret eller registrere sig som bruger.
Såfremt ansøgningen indeholder flere udgaver (versioner) af det samme dokument, vil den seneste uploadede udgave være den gældende.
Al kommunikation i forbindelse med udbudsproceduren, herunder spørgsmål og svar, skal ske via det elektroniske udbudssystem.
Interesserede bedes holde sig orienteret via det elektroniske udbudssystem.
Ansøger skal som sin ansøgning indgive et ESPD som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3, nævnte forhold. Ved en sammenslutning af virksomheder (fx et konsortium), skal der indgives et særskilt ESPD for hver af de deltagende økonomiske aktører. Såfremt ansøgeren baserer sig på andre enheders formåen, skal der indgives et ESPD for hver af de enheder, som denne baserer sig på.
Ansøgeren kan i dette udbud basere sig på andre aktørers tekniske- og/eller økonomiske kapacitet for at opfylde de egnethedskrav, der er anført i punkt III.1.2) og III.1.3), herunder til brug for udvælgelsen, jf. punkt II.2.9).
Ansøgeren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens § § 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, samt udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 1, nr. 2. nr. 3, nr. 4, nr. 5, nr. 6 og nr. 7 medmindre ansøger har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens § § 151-152, jf. § 153.
Dokumentation, herunder serviceattester, må ikke være ældre end 3 måneder regnet fra dagen fra annonceringen af udbudsbekendtgørelsen.
Følgende dokumentation for personlige forhold skal fremlægges, når ordregiver anmoder herom:
Som bevis for, at ansøger/tilbudsgiver ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i udbudslovens § 135, stk. 1 eller 3 samt § 137, stk. 1, nr. 2, kan der forud for tildeling af Kontrakten fremlægges:
1) Et uddrag fra det relevante register eller tilsvarende dokument udstedt af en kompetent retslig eller administrativ myndighed, der viser, at ansøger/tilbudsgiver ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i § 135, stk. 1,
2) Et certifikat udstedt af den kompetente myndighed i det pågældende land som bevis for, at ansøgeren/tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i de i § 135, stk. 1 eller 3 og § 137, stk. 1, nr. 2, nævnte tilfælde. For så vidt angår danske ansøgere/tilbudsgivere kan beviset bestå i en fuld serviceattest, der udstedes af Erhvervsstyrelsen. Udsteder det pågældende land ikke de nævnte certifikater eller dokumenter, kan de erstattes af en erklæring under ed. Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, kan der anvendes en erklæring på tro og love i henhold til udbudslovens § 153, stk. 2.
Herudover skal følgende dokumentation fremlægges når ordregiver anmoder herom:
- Erklæringer fra et pengeinstitut eller dokumentation for relevant erhvervsansvarsforsikring
- Årsregnskaber, hvis offentliggørelse af årsregnskaber er lovpligtig i det land, hvor ansøger eller tilbudsgiver er etableret.
Rammeaftalen udbydes som én samlet aftale.
I relation til punkt II.1.5) og punkt II.2.6) bemærkes, at beløbet udgør en anslået værdi af den påtænkte mængde. Opgørelsen er baseret på det historiske forbrug og de forventede fremtidige opgaver over de næste 4 år.
I relation til punkt IV.2.4) så kan servicekatalog afleveres på dansk eller engelsk.
Ordregiver kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.
Udbudsforretningen gennemføres med forbehold for opnåelse af fornøden bevillingsmæssig hjemmel.
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 35291000
Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagevejledning-0
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v., gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk