Fakta om udbudet
Udbyder
Medicoteknik, Region Syddanmark
Vindere
Indkøb af lineær accelerator til Odense Universitets Hospital
(11.12.2019)
Elekta AB
Kungsstensgatan 18
SE 103 93 Stokholm
Indkøb af linear accelerator til Odense Universitets Hospital
Medicoteknik, Region Syddanmark
Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed/enhed
Postadresse: Kløvervænget 16
By: Odense
NUTS-kode: DK031
Postnummer: 5000
Land: Danmark
E-mail: henrik.timm@rsyd.dk
Telefon: +45 29135749
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.regionsyddanmark.dk
Del II: Genstand
Indkøb af linear accelerator til Odense Universitets Hospital
Indkøb af 1 stk. Elekta lineær accelerator til Odense Universitets Hospital.
Indkøb af 1 stk. Elekta lineær accelerator til Odense Universitets Hospital.
Del IV: Procedure
- Udbuddet er ikke omfattet af direktivet
Fleksibilitet i afdelingen i forbindelse med præventivt vedligehold og nedbrud:
Odense Universitets Hospital har et grundlæggende krav om, at acceleratorer som minimum skal være dosimetrisk parvise ens af hensyn til fleksibilitet og driftssikkerhed i afdelingen. Grundlæggende konstruktionsforskelle mellem de forskellige acceleratorleverandører betyder, at en accelerator af andet fabrikat ikke kan beam-matches med en Elekta-accelerator. Patienter kan derfor ikke frit flyttes mellem acceleratorerne ved forsinkelser, nedbrud eller planlagt præventiv vedligehold. I stedet vil simple behandlinger (fx palliationer) som minimum skulle genberegnes i dosisplanlægningssystemet før de kan flyttes til en accelerator af andet fabrikat, mens komplekse kurative behandlinger (intensitetsmodulerende teknikker som fx IMRT og VMAT) kræver en komplet ny dosisplanlan, hvilket er en yderst tidskrævende opgave. Dosisplanlægningsressourcen i Odense andrager årligt omkring 6 fuldtidsstillinger (radiografer og hospitalsfysikere) for udarbejdelse af omkring 2 500 dosisplaner. Ved akut nedbrud vil i omegnen af 20 dosisplaner skulle genplanlægges, hvilket akut mindst modsvarer 40 arbejdstimer i dosisplanlægning. Anslået 85% af alle behandlinger er lange forløb/flere fraktioner, hvor patienten skal komme dagligt mellem 3 – 39 gange. Afbrydelser i behandlingen reducerer effekten af strålebehandlingen, og i yderste konsekvens vil fraværet af dosimetrisk parvis ens acceleratorer betyde, at patientbehandlinger skal aflyses ved tekniske nedbrud og at patientsikkerheden generelt reduceres;
2) Minimering af risiko for betjeningsfejl for behandlingspersonale eller teknisk personale.
Billedvejledt strålebehandling (IGRT) med forskellige billedprotokoller er en af grundstenene i moderne strålebehandling. Grundlæggende betjeningsmæssige forskelle på især billeddelen betyder, at betjeningspersonalet (minimum 8 personaler, og for flexibilitet ideelt alt personale dvs. 40-50) skal uddannes på et andet fabrikat. De forskellige procedurer mellem de forskellige fabrikanter vil betyde en øget potentiel risiko for betjeningsfejl og hermed fejlpositionering og fejlbehandling af patienterne, når der for samme typer behandlinger findes forskellige procedurer knyttet til forskellige acceleratorfabrikanter.
Oplæring og risikoen for betjeningsfejl er ligeledes øget for afdelingens tekniske personale (teknikere og fysikere) i forbindelse med præventiv vedligehold, reparationer, justeringer og kalibreringer, idet metode og procedurer vil være forskellige for dele af kvalitetssikringsarbejdet.
Del V: Kontrakt-/koncessionstildeling
Indkøb af lineær accelerator til Odense Universitets Hospital
Postadresse: Kungsstensgatan 18
By: Stokholm
NUTS-kode: SE
Postnummer: SE 103 93
Land: Sverige
Internetadresse: www.elekta.com
Del VI: Supplerende oplysninger
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark