Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
http://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlentrance_s.asp?PID=229257&B=DSB
Udbyder
DSB
Opdateringer
II
Placering af det tekst, der skal ændres:6
I stedet for:
80 000 000 DKK
Læses:
8 000 000 DKK
Yderligere oplysninger
I afsnit II.2.6 står der 80 000 000 DKK, det skal ændres til 8 000 000 DKK, som der også står I afsnit II.1.5.
Udvikling af AR/VR software
DSB
Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/25/EU
Del I: Ordregivende enhed
25 05 00 53
Telegade 2
Taastrup
2630
Danmark
Kontaktperson: Rikke Andersen
Telefon: +45 24688341
E-mail: Ribaan@dsb.dk
NUTS-kode: DK01
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.dsb.dk
Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/63264
Del II: Genstand
Udvikling af AR/VR software
DSB ønsker at indkøbe AR/VR softwareudvikling til brug i hele DSB koncernen. Behovet går på tværs af DSB, og kan forestilles at bestå i udvikling til uddannelsesudvikling, træning af lokofører, kommercielle tiltag, support til kunder, træning i reparationer og konflikthåndtering. Markedet er hurtigt udviklende og det er kun fantasien der sætter grænsen - DSB ønsker en bred aftale der kan rumme AR/VR softwareudvikling på tværs af hele koncernen, med henblik på at udvikle DSBs træning, kundeoplevelser osv.
I) Baggrund:
Med dette udbud ønsker DSB at anskaffe VR/AR software udvikling. VR/AR softwaren skal bestå i udvikling til uddannelsesudvikling, træning af lokofører, kommercielle tiltag, support til kunder, træning i reparationer, konflikthåndtering. Markedet er hurtigt udviklende og det er kun fantasien der sætter grænsen - DSB ønsker en bred aftale der kan rumme AR/VR softwareudvikling på tværs af hele koncernen
II) Hovedydelse:
A. Softwareudvikling VR/AR:
DSB ønsker at få udviklet VR/AR software til forskellige forretningsområder i DSB – det er endnu ikke fastlagt præcist hvilke projekter det vil komme, men tankerne er fx træning af lokofører, reparationer og konflikthåndtering, samt endnu udefineret kommercielle tiltag og kundevendte løsninger.
B. Udvikling af løsning:
Leverandøren skal udvikle færdigt software som kan bruges direkte på det respektive område.
DSB vil udvælge de bedst egnede leverandører på baggrund af følgende prioriterede kriterier til ”Teknisk og faglig formåen”:
1) Referencer:
DSB vil vurdere, hvilke ansøgere, der har dokumenteret de mest relevante referencer i forhold til de ydelser, som udbuddet omfatter. Relevansen vurderes på grundlag af leverandørens beskrivelse af referencer sammenholdt med de ydelser, som udbuddet omfatter. I jo højere grad referencerne omfatter de af udbuddet omfattede ydelser, desto mere relevante vil referencerne blive vurderet. Jo nyere referencerne er, desto mere relevante vil referencerne blive vurderet. Referencer med lignende arbejde tillægges vægt, således at erfaring med projekter der har involveret AR/VR udvikling til uddannelsesbrug eller tilsvarende tillægges den højeste vægt, hvorefter referencer med levering indenfor lignende brancher tillægges vægt, samarbejde med statslig institution tillægges også vægt, og herefter størrelsen på referencen, samt hvor mange timer der er brugt på at udvikle referencen i forhold til kompleksiteten af leverancen - se yderligere afsnit III.1.3 samt II.2.4.
DSB forbeholder sig ret til at tildele kontrakten direkte efter modtagelse af første tilbud (INDO1) uden forhandling. Derfor opfordre DSB alle prækvalificerede tilbudsgivere til at opfylde alle minimumskrav ved indsendelse af første tilbud. DSB henviser til udbudsbetingelserne.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøger skal udfylde ESPD´ets del IV, afsnit B, som indeholder oplysninger om ansøgers økonomiske nøgletal, som angivet nedenfor.
Hvis ansøger er en sammenslutning af deltagere (fx et konsortium), eller hvis ansøger baserer sin øknomiske og finansielle formåen på en eller flere andre støttende enheder, skal hver deltager/enhed angive egen formåen i ESPD´et, og DSB vil kalkulere ansøgers samlede formåen på baggrund af enhedernes/deltagernes kombinerede årsomsætning og finansielle nøgletal.
Baserer ansøger sin økonomiske og/eller finansielle formåen på andre enheder, er det tilstrækkeligt, at deltagerne samlet set opfylder mindstekravene. Mindstekravene vil dog også være opfyldt, såfremt alene en afde deltagende virksomheder isoleret set opfylder mindstekravene.
Ansøger skal opfylde følgende mindstekrav:
1) Omsætning: skal det sidste regnskabsår eller sidste 12 måneder være minimum 2 000 000 DKK.
Ansøger skal levere i alt 5 referencer, som viser at ansøger løser eller har løst lignende opgaver. Referencerne skal være udført indenfor de sidste 2 år, og hver reference må max fylde 4 A4 sider. Hvis en reference fylder mere end 4 A4 sider, er det kun de første 4 sider der vil blive taget i betragtning. 2 af referencerne skal omhandle VR, 2 af referencerne skal omhandle AR, den sidste reference er valgfri.
Referencerne skal vedlægges tilbuddet.
Følgende oplysninger bør som minimum afgives for hver reference:
- Kort beskrivelse af produktet,
- Virksomheden der er aftager,
- Hvem slutbrugeren er,
- Hvilken tidsperiode er opgaven udført i,
- Hvor mange timer er brugt på leverancen.
- Kompleksitet af leverancen (vurderet ud fra timer brugt på leverancen. Hvad gjorde leverancen kompleks, eller enkel?)
Ansøger skal levere i alt 5 referencer, som viser at ansøger løser eller har løst lignende opgaver. Referencerne skal være udført indenfor de sidste 2 år, og hver reference må max fylde 4 A4 sider. Hvis en reference fylder mere end 4 A4 sider, er det kun de første 4 sider der vil blive taget i betragtning. 2 af referencerne skal omhandle VR, 2 af referencerne skal omhandle AR, den sidste reference er valgfri.
Referencerne skal vedlægges tilbuddet.
Ansøger må ikke være omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde I UBL § § 135 og 136.
Medlemmer af ansøgers bestyrelse, direktion eller tilsynsråd eller anden repræsentant, der har beføjelse til at repræsentere disse medlemmer, må ej heller være omfattet af udelukkelsesgrunde angivet i UBL § 135, stk. 1. Dette skal ansøger bekræfte ved at besvare ESPD´ets del III, A, B og C.
Bemærk at udelukkelsesgrundene gælder for alle deltagerne i et konsortium og også for alle støttende enheder ,som ansøger baserer sin formåen på.
Tilbudsgiver skal have en ansvars forsikring jf. udkast til kontrakt i udbudsmaterialet.
DSB forbeholder sig ret til at kræve en performance garanti i forbindelse med miniudbud.
DSB betaler løbende for udvikling af løsningen efter godkendte leverancepunkter. DSB forudbetaler ikke. Betalingsvilkår er Netto 60 dage jf. udkast til kontrakt i udbudsmaterialet.
Der stilles ingen særlige krav til den retlige form. Hvis kontrakten tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører fx et konsortium, skal disse hæfte direkte og solidarisk og udpege én økonomisk aktør, der har bemyndigelse til at repræsentere sammenslutningen. Konsortieerklæringen skal fremsendes sammen med ansøgers ansøgning om prækvalifikation. Hvis ansøger baserer sin formåen på andre enheders økonomiske og/eller tekniske kapacitet, skal disse ligeledes hæfte direkte og solidarisk. Støtteerklæring skal fremsendes sammen med ansøgers ansøgning om prækvalifikation.
Leverandøren skal overholde følgende:
DSB´s Code of Conduct: Leverandøren skal blandt andet sikre, at ansatte, som medvirker til at udføre arbejde i Danmark i henhold til leverandørens aftale med DSB i overensstemmelse med ILO convention nr. 94 (1955), er sikret løn (herunder særlige ydelser), arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, som gælder for arbejde af samme art i henhold til en kollektiv overenskomst indgået af de inden for det pågældende faglige område mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark. Code of Conduct fremgår af udkast til kontrakt i udbudsmaterialet.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
1) Ansøgere har mulighed for at stille spørgsmål til prækvalifikationen via EU-Supply. Spørgsmålene i anomymiseret form samt DSB´s svar herpå skal offentliggøres til samtlige ansøgere i EU-Supply senest 6 dage før anmodningsfristen. Ansøgere opfordres derfor til at stille spørgsmål så tidligt som muligt i processen;
2) DSB har forberedt og uploadet et elektronisk EPSD (European Single Procurement Document) I EU-Supply, som ansøger skal udfylde og uploade som foreløbigt bevis for, at ansøger opfylder betingelserne for at deltage i udbudsprocessen. Ansøgers anmodning om deltagelse i udbuddet skal derfor indeholde udfyldt ESPD, som eksporteres og returneres til DSB som en xml-fil via EU-Supply samt evt. konsortie- og/eller støtteerklæring,hvis relevant;
3) ESPD´et er elektronisk og er uploadet som xml-fil i EU-Supply. Filen kan kun åbnes og udfyldes af ansøger via (link) ved hjælp af funktionen "importer";
4) DSB vil sende underretning til alle ansøgere om resultatet af prækvalifikationen. Efter underretningen indhentes dokumentation fra de prækvalificerede ansøgere. Det forventede tidspunkt herfor fremgår af punkt 6.3 i udbudsbetingelserne;
5) Ansøgers omkostninger i forbindelse med anmodning om deltagelse er DSB uvedkommende, også hvis udbuddet aflyses;
6) Hvis ansøger er en sammenslutning af deltagere/konsortium skal eESPD udfyldes og uploades for hver virksomhed i sammenslutningen/konsortiet. Hvis ansøger baserer sig på andre enheders økonomiske og finansielle og/eller tekniske og professionelle formåen, skal eESPD også udfyldes og uploades for de støttende enheder. eESPD’et er uploadet som xml-fil i EU-supply. Filen kan kun åbnes og udfyldes af ansøger via the eESPD website ved hjælp af funktionen ”Importer”. DSB henviser ansøger til at følge retningslinjerne fra KFST på https://www.bedreudbud.dk/files/media/documents/vejledninger/ESPD%20-%20Dokumentation_og_eCertis.pdf når eESPD skal udfyldes
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405708
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagevejledning-0
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v., gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort;
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen;
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171, stk. 4;
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2, 2. pkt.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: http://www.kfst.dk