Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/70d34c0d-71d7-494d-83d7-c55928b07e60/publicMaterial
Udbyder
Danish Defence Acquisition and Logistics Organizations
Vindere
Køretøjsrelatet GPS og GPS til specialanvendelse
(25.02.2019)
Pro-Safe A/S
Møllevangen 60
4220 Korsør
Rammeaftale vedrørende indkøb af Civil GPS
Danish Defence Acquisition and Logistics Organizations
Udbudsbekendtgørelse
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
16-28-71-80
Lautrupbjerg 1-5
Ballerup
2750
Danmark
Kontaktperson: Martin Sigsgaard Gustavson
Telefon: +45 72814224
E-mail: fmi-id-slu04@mil.dk
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/70d34c0d-71d7-494d-83d7-c55928b07e60/homepage
Del II: Genstand
Rammeaftale vedrørende indkøb af Civil GPS
FMI ønkser at indgå rammeaftale på levering af GPS til civilt brug.
Udbuddet indeholder 2 delaftaler for henholdsvis køretøjsrelaterede GPS og GPS til specialanvendelse.
Hver delaftale indgås med 1 (én) tilbudsgiver. Samme tilbudsgiver kan blive tildelt begge delaftaler, såfremt tilbudsgiveren har indgivet tilbuddet med det bedste forhold mellem pris og kvalitet for hver af delaftalerne.
Køretøjsrelaterede GPS
Delaftale 1 indeholder følgende produkter:
1) GPS til brug for navigation og ruteplanlægning i almindelige køretøjer.
Almindelige køretøjs-GPS anvendes både til kategori B- og til andre kategorier køretøjer til navigation ved tjenestekørsel i ind- og udland, når der ikke anvendes militære GPS.
GPS-typen skal anvendes af kører inde i køretøjet;
2) GPS til brug for navigation og ruteplanlægning i lastbiler og vogntog.
Anvendes til navigation ved tjenestekørsel i ind- og udland, når der ikke anvendes militære GPS.
GPS-typen skal anvendes af kører inde i køretøj;
3) GPS til udendørsmontering på køretøjer.
Anvendes udendørs til motorcykler, ATV samt pansrede mandskabsvogne til navigation ved tjenestekørsel i ind-og udland, når der ikke anvendes militære GPS.
GPS-typen skal anvendes af kører uden beskyttelse mod vejrlig.
Aftalen indgås af FMI. Dog er alle myndigheder under Forsvarsministeriet, herunder alle de danske forsvaretsenheder underlagt forsvarschefens befaling samt Rigspolitiet, berettiget til at anvende aftalen.
GPS til specialiseret formål (både, personel, faldskærmsudspring m.m.)
Delaftale 2 indeholder følgende produkter:
1) GPS til snescootere i områder med arktisk klima.
Anvendes udendørs til snescootere til navigation ved transport i ind- og udland, når der ikke anvendes militære GPS.
GPS-typen skal anvendes af kører uden beskyttelse mod vejrlig;
2) GPS (fastmonteret) til anvendelse i mindre fartøjer fx både, gummibåde o.l. (hvortil der ikke kræves certificering).
Anvendes udendørs til navigation ved sejlads i ind- og udland, når der ikke anvendes militære GPS;
3) GPS (håndholdt) til anvendelse i mindre fartøjer fx både, gummibåde o.l. (hvortil der ikke kræves certificering).
Anvendes udendørs til navigation ved sejlads i ind- og udland, når der ikke anvendes militære GPS;
4) GPS (håndholdt) til personlig navigation og orientering.
Anvendes udendørs til patruljeopgaver, herunder til positionering, højdefastlæggelse, navigation og visning af urtid.
Endvidere kan denne type GPS modtager anvendes til logning af bevægelse (honesty trace) til brug for senere rapportering;
5) GPS (håndledsbåret) til personlig navigation og orientering.
Anvendes udendørs til patruljeopgaver, herunder til positionering, højdefastlæggelse, navigation og visning af urtid.
Endvidere kan denne type GPS modtager anvendes til logning af bevægelse (honesty trace) til brug for senere rapportering, samt i forbindelse med fysiske træningssituationer.
Anvendes under aktiviteter, der kræver friholdelse af begge hænder;
6) GPS UR til piloter og til faldskærmsudspringere.
Anvendes som håndledsbårne GPS som nødudstyr samt ved faldskærmsudspring;
7) GPS for enkeltmand med behov for sporing.
Anvendes til navigation og sporing af enkeltmand under øvelse og træning;
8) GPS til hundetrænere.
Anvendes til personlig navigation kombineret med sporing af tjenestehund under øvelse, træning og opgaveløsning.
Aftalen indgås af FMI. Dog er alle myndigheder under Forsvarsministeriet, herunder alle de danske forsvaretsenheder underlagt forsvarschefens befaling samt Rigspolitiet, berettiget til at anvende aftalen.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Med hensyn til betalingsbetingelserne henvises der til udbudsmaterialet. Fakturering skal ske i overensstemmelse med den gældende danske lovgivning om offentlige betalinger. På nuværende tidspunkt er det danske lovbekendtgørelse nr. 798 fra juni 2007, hvor det er et krav at benytte elektronisk fakturering. De præcise vilkår vil fremgå af rammeaftalen. Ingen særlig juridisk form er påkrævet. Hvis rammeaftalen tildeles en gruppe af leverandører (f.eks. et konsortium) skal deltagerne forpligte sig solidarisk for deres forpligtigelser og udpege en leverandør til at repræsentere gruppen. Tilbudsgiverne gøres opmærksom på, at rammeaftalen vil indeholde en arbejdsklausul. Præcise vilkår vil fremgå af rammeaftalen Bilag B.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Brugen af ESPD er en forudsætning for deltagelse i udbudsproceduren, jf. §148 i lov om offentlige indkøb. FMI kræver, at tilbudsgiver anvender ESPD som foreløbig bevis for, at tilbudsgiver ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde fastsat i § § 135 og 136 i nævnte akt.
Tilbudsgivere og, hvis relevant, deltagerne i gruppen af enheder og/eller understøttende enheder, skal anvende den elektroniske udgave af ESPD. FMI har udarbejdet en ESPD (XML-fil), som findes på Ethics. FMI opfordrerkraftigt Tilbudsgiver til at anvende denne XML-fil, når ESPD udfyldes. Tilbudsgiver skal uploade XML-filen til denne hjemmeside https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/welcome hvor ESPD´en kan udfyldes og senere eksporteres til. Ingen andre versioner end denne ESPD skal anvendes.
Inden tildeling af rammeaftalen skal FMI udbede sig dokumentation for de angivne informationer angivet i ESPD´en, jf. § § 151-155 i nævnte akt, fra den Tilbudsgiver, som FMI forventes at tildele rammeaftalen.
FMI skal ekskludere en Tilbudsgiver fra deltagelse i udbudsforretningen, hvis Tilbudsgiver er omfattet af en af de obligatoriske udelukkelsesgrunde jf. § § 135 og 136 i nævnte akt, medmindre Tilbudsgiver har leveret tilstrækkelig dokumentation for at Tilbudsgiver er pålidelig i medfør af § 138 af nævnte akt.
Venligt vær opmærksom på, at visse frivillige udelukkelsesgrunde i Direktiv 2014/24/EU er blevet gjort obligatoriske i § 136 i nævnte akt.
Hvis den samme juridiske enhed er en del af eller på anden måde deltager i flere tilbud, f.eks. indgiver sit eget tilbud og samtidig deltager i et konsortium, der ligeledes afgiver tilbud, skal tilbudsgiverne tilsikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke giver mulighed for gensidig koordinering af deres tilbud. FMI forbeholder sig ret til at anmode tilbudsgiverne at etablere og berolige FMI, at samme juridiske enheds deltagelse ikke truer gennemsigtigheden og fordrejer konkurrencen mellem de bydende.
FMI forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtiget til, at anvende de retsmidler, der er fastsat i § 159 (5) i den danske lov om offentlige indkøb (lov nr. 1564 af 2015/2015 - findes på www.retsinformation.dk), hvis tilbud ikke opfylder formaliteterne i udbudsmaterialet.
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405600
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
I henhold til dansk lov om Klagenævnet for udbud (Lov nr. 492 af 12.5.2010 med senere ændringer - til rådighed på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klager:
Klager skal indgives til Klagenævnet for Udbud indenfor:
1) 45 kalenderdage, begyndende dagen efter at den ordregivende myndighed har offentliggjort en bekendtgørelse om indgåede kontrakter i Den Europæiske Unions Tidende (med virkning fra dagen efter datoen for offentliggørelse);
2) 30 kalenderdage, begyndende dagen efter at den ordregivende myndighed har meddelt de pågældende tilbudsgivere, at den ordregivende myndighed har indgået en rammeaftale gennem genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem, forudsat at meddelelsen indeholder en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen;
3) 6 måneder, begyndende dagen efter at den ordregivende myndighed har notificeret de deltagende tilbudsgivere, at ordregiver har indgået rammeaftalen, jf. § 2 (2) eller § 171 (4), i Udbudsloven, forudsat at anmeldelsen indeholdt en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen;
4) 20 kalenderdage, begyndende dagen efter at den ordregivende myndighed har offentliggjort en meddelelse om sin beslutning om at opretholde kontrakten, jf. § 185 (2) udbudsloven.
Klageren skal underrette den ordregivende myndighed om klagen skriftligt senest samtidig med at klagen indgives til Klagenævnet for Udbud med angivelse af, om klagen er indgivet i standstill perioden, jf. § 6 (4) i lov om Klagenævnet for Udbud. Hvis klagen ikke er indgivet i standstill perioden skal klageren tillige angive, hvorvidt der er anmodet om, at klagen gives opsættende virkning, jf. § 12 (1), i førnævnte lov. E-mail adressen til Klagenævnet for Udbud er angivet i afsnit VI.4.1. Klagenævnet for Udbuds egen vejledning vedrørende klager er tilgængelig på internetadressen, so er angivet i afsnit VI.4.1.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: www.kfst.dk