Fakta om udbudet
Udbyder
Miljøstyrelsen
Kontrakt om udstyr til marin overvågning
Miljøstyrelsen
Bekendtgørelse om indgåede kontrakter
Resultat af udbudsproceduren
Varer
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
Gillelejevej 2B
Græsted
3230
Danmark
Kontaktperson: Christian Hjorth-Hansen
Telefon: +45 72543132
E-mail: chrhj@mst.dk
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.mst.dk
Del II: Genstand
Kontrakt om udstyr til marin overvågning
Miljøstyrelsen skal anskaffe 12 nye Sonder til marin overvågning til erstatning af de nuværende, der er blevet forældede. Hertil skal der også anskaffes 5 Vandhentere, der fungerer integreret med Sonderne.
Sonderne skal bruges i forbindelse med gennemførelsen af Miljøstyrelsens overvågningsprogram (NOVANA), hvor de skal bruges til at foretage målinger af parametrene: salinitet, temperatur, tryk, ilt, fluorescens og lys. Sonderne skal bestå af et integreret måleudstyr, hvor alle delkomponenter til at foretage målingerne er sammenbygget i én Sonde. Sonderne vil være i brug året rundt, og flertallet af Sonderne vil være i brug i hver eller hver anden uge. Størrelsen af de fartøjer, hvorfra Sonderne betjenes, varierer fra mindre trailerbare fartøjer til større miljøskibe. Se videre afsnit II.2.4).
For at Miljøstyrelsen kan overholde sine forpligtelser i relation til gennemførsel af det nationale overvågningsprogram (NOVANA), er det vigtigt at Sonder og Vandhentere er operationelle i så stor en del af året som muligt. Det er derfor væsentligt at leverandøren råder over et velfungerende værksted og en robust serviceorganisation, der er gearet til, med kort varsel, at foretage fejlretning, reparationer og udskiftning af reservedele. Udbuddet indebærer derfor, at Tilbudsgiveren kan tilbyde en serviceaftale, som består af følgende elementer:
— Planlagt og akut kalibrering,
— Vedligeholdelse i forbindelse med kalibrering,
— Reparationer,
— Udskiftning af reservedele,
— Telefonisk support til kunden mandag til fredag i tidsrummet kl. 08:00-16:00.
Leverancen af Sonder og Vandhentere afprøves og godkendes i 2 trin:
1) Prototypetest;
2) Overdragelse med uddannelse af operatører.
Prototypetestens formål er at afprøve, om det tilbudte udstyr lever op til funktionelle og tekniske krav, jf. udbudsmaterialets Bilag 1. Testen skal være iværksat og gennemført senest 16 uger efter kontraktindgåelse. De nærmere krav til testens gennemførelse fremgår af udbudsmaterialets Bilag 1. Såfremt det tilbudte udstyr ikke kan godkendes af Ordregiver, fordi det ikke lever op til de fastsatte krav i udbudsmaterialet, herunder Bilag 1, er Ordregiver berettiget til at udtræde af kontrakten. Leveranceaftalen mellem Ordregiver og Leverandøren vil, som konsekvens heraf, bortfalde. Såfremt udstyret godkendes, igangsættes leveringen af de øvrige enheder. For disse enheder gennemføres en overdragelsesforretning, der skal sikre, at samtlige Sonder og Vandhentere fungerer uden fejl og mangler, samt at de i øvrigt er konfigureret som den Sonde og de Vandhentere, der blev godkendt i første omgang.
Ordregivers operatører skal uddannes i anvendelsen af Sonderne og Vandhenterne, herunder instrueres i Leverandørens anvisninger for anvendelse af Sonder og Vandhentere. Leverandøren er forpligtiget til at gennemføre uddannelse for operatørerne af udstyret. Denne uddannelse forventes at involvere omkring 30 af Ordregivers medarbejdere. Uddannelsen i gennemføres med udgangspunkt i det af Ordregiver udviklede software, pc’ere og kabler, som Ordregiver stiller til rådighed ifm. uddannelsen.
Miljøstyrelsen har option på følgende:
- Option 1: Miljøstyrelsen kan beslutte, at Sonden også skal kunne måle turbiditet og C-DOM,
- Option 2: Miljøstyrelsen kan beslutte, at Sonden også skal kunne måle pH-værdi,
- Option 3: Miljøstyrelsen kan beslutte at købe yderlige én Sonde indenfor 12 måneder efter indgåelsen af kontrakt,
- Option 4: Miljøstyrelsen kan beslutte, at købe yderligere én Vandhenter til brug på miljøskibe og/eller på én Vandhenter til brug på mindre fartøjer indenfor 12 måneder efter indgåelsen af kontrakt.
Den angivne varighed i II.2.7) er varigheden af serviceaftalen.
Del IV: Procedure
Del V: Kontrakttildeling
Kontrakt om udstyr til marin overvågning
Del VI: Supplerende oplysninger
Danmark
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens §2, stk. 1, nr. 1, og udbudslovens § 171, stk. 2.
I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort;
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen;
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudslovens § 171,stk. 4;
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk
Danmark
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfs@kfst.dk
Internetadresse: www.kfst.dk