Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Udbyder
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Vindere
Rammeaftale om vedligeholdelse og videreudvikling af løsningen VandData
(04.07.2018)
Delegate A/S
Hummeltoftevej 49
2830 Virum
Rammeaftale om vedligeholdelse og videreudvikling af løsningen VandData
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
10294819
Valby
2500
Danmark
Kontaktperson: Lone Brommeland
E-mail: lbr@kfst.dk
NUTS-kode: DK011
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.kfst.dk
Del II: Genstand
Rammeaftale om vedligeholdelse og videreudvikling af løsningen VandData
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udbyder en rammeaftale om vedligeholdelse og videreudvikling af løsningen VandData.
VandData er en betegnelse for en digital selvbetjeningsløsning, hvorigennem vand- og spildevandsselskaberne årligt indberetter en lang række obligatoriske data vedr. virksomhedsdrift.
Opgaven udbydes som én samlet kontrakt. Kontrakten kan ikke opdeles i mindre delkontrakter, da det er afgørende, at det er den samme leverandør, der løser den samlede opgave.
Rammeaftalen vil blive tildelt én virksomhed jf. afsnit ll.2.4.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udbyder en rammeaftale om vedligeholdelse og videreudvikling af den digitale selvbetjeningsløsning VandData (herefter betegnet Løsningen).
Rammeaftalen indgås med en enkelt leverandør ved direkte tildeling til de priser, som den vindende tilbudsgiver har budt ind med på rammeaftalen.
Løsningen er hostet hos Statens IT, som betegnes Driftsleverandør. Løsningen integrerer til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens ESDH-system ”Public 360” og til CVR-registreret. Der anvendes NemId ved login i Løsningen.
Opgaven med at vedligeholde og videreudvikle Løsningen omfatter i praksis bl.a. følgende opgaver:
- Varetage løbende ændringer og justeringer af Løsningen, som måtte være nødvendige for at sikre en stabil drift af Løsningen, herunder at Løsningen er tilgængelig for brugerne, og at Løsningens funktionaliteter virker (selskaberne og kommunerne kan foretage indberetninger, selskaberne kan oprette ansøgninger, har adgang til deres sager, har adgang til aktivitetsloggen mv.);
- Rette fejl i Løsningen fx fejl i de automatiske workflows eller kosmetiske problemer med hjemmesidens design mv;
- Løbende nødvendig opdatering af Løsningens komponenter, herunder fx certifikater, softwarekomponenter, som anvendes i Løsningen, fx SharePoint, patching af servere, middelware mv. i samarbejde med Statens It (Driftsleverandøren);
- Foretage ændringer og gennemføre mindre udviklingsopgaver, fx bistå med at foretage mindre ændringer i blanketter mv;
- Gennemføre større videreudviklingsopgaver, fx udvikling af ny funktionalitet eller nye blanketter;
- Bistå med ad hoc konsulentopgaver i relation til Løsningen, fx vurderinger af muligheder for at foretage større ændringer i Løsningen, analyser af it-sikkerhedsmæssige problemstillinger i relation til Løsningen, analyse af sundhedstilstanden af systemet m.m;
- Bistå Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med at sikre en tilstrækkelig it-sikkerhed i forhold til Løsningen og håndtere persondata efter gældende regler.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forventer, at der skal foretages videreudviklingsopgaver med henblik på at sikre, at Løsningen overholder kravene i databeskyttelsesforordningen, herunder databeskyttelse gennem design og standardindstillinger (artikel 25) samt et passende sikkerhedsniveau (artikel 32). Der kan fx være tale om opgaver vedr. dataminimering, sletning, yderligere logning mv. Videreudviklingsopgaverne vurderes at have et omfang på 50-200 timer.
Derudover forventes der nødvendige ændringer i Løsningen som følge af kommende ny lovgivning vedr. regulering af vandselskaberne og i henhold til stoploven. Videreudviklingsopgaverne forventes at have et omfang på 300 timer.
Ordregiver har option på, at forlænge rammekontrakten på samme vilkår i op til 2 gange á 12 måneder.
Der vil blive udvalgt fem ansøgere, der inviteres til at afgive tilbud på denne rammeaftale. Er der flere end fem ansøgere, der lever op til kravene til egnethed, vil de fem ansøgere udvælges på baggrund af, hvilke ansøgere, der har dokumenteret de mest relevante referencer.
Følgende tillægges særlig positiv betydning i udvælgelsen:
- At der dokumenteres erfaring med visitering, håndtering og effektiv løsning af fejlindmeldelser;
- At der dokumenteres erfaring med digitale selvbetjeningsløsninger baseret på Microsoft SharePoint;
- At der dokumenteres erfaring med opsætning af spørgeskemaer i Microsoft InfoPath;
- At der dokumenteres erfaring med integrationer til fællesoffentlige systemer, som NemLog-In, CVR og lignende;
- At der dokumenteres erfaring med integration til ESDH-løsning;
• At der dokumenteres erfaring med vedligehold og videreudvikling af løsninger, der driftes af andre end leverandøren selv.
Udvælgelsen sker på baggrund af de oplysninger om referencerne, som ansøger angiver i ESPD'ets del IV,C: Teknisk og faglig formåen. Hvis ansøger lever op til kriterierne for udvælgelse, skal ansøger i ESPD'ets del V: Begrænsning af antallet af kvalificerede ansøgere, blot besvare med "Ja". Det er ikke et krav, at ansøger angiver yderligere oplysninger eller beskrivelser i ESPD'ets del V.
Der henvises generelt til udbudsbetingelsernes afsnit 6.5.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøger skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger i ESPD'ets del IV,B:
- Virksomhedens samlede årlige omsætning i det seneste disponible regnskabsår;
- Virksomhedens soliditetsgrad i det senest disponible regnskabsår.
- Der kræves samlet en omsætning på mindst 4,5 millioner DKK i det seneste disponible regnskabsår;
- Der kræves en soliditetsgrad på mindst 5% i det seneste disponible regnskabsår.
Soliditetsgraden beregnes som virksomhedens samlede egenkapital i forhold til virksomhedens samlede aktiver, udregnet i procent. Soliditetsgraden udregnes således som (samlede egenkapital/samlede aktiver) x 100 = soliditetsgrad. Beregningen skal angives i beskrivelsesfeltet i ESPD’ et i forbindelse med angivelse af de finansielle nøgletal i del IV, B.
Der henvises generelt til udbudsbetingelsernes afsnit 6.3.
Ansøger skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) med angivelse af følgende oplysninger i ESPD'ets del IV,C:
- Referencer på opgaver udført inden for de seneste tre år på det udbudte område. Referencerne danner grundlag for udvælgelsen.
Ansøger skal beskrive mindst tre og maksimalt fem referencer på opgaver, der er udført i virksomheden i perioden 1. marts 2015 til 1. marts 2018.
Det er ikke et krav, at opgaven er påbegyndt eller afsluttet i perioden, men opgaven skal minimum have været i gang i et år i den ovenfor angivne periode. Det vil sige, at opgaver, der er igangsat forud for perioden og afsluttet efter periodens udløb kan medtages, hvis blot de har haft en varighed af minimum et år i den ovenfor angivne periode.
Referencerne skal kunne dokumentere relevant erfaring med:
- Vedligeholdelse af digitale selvbetjeningsløsninger;
- Udvikling eller videreudvikling af webbaserede digitale selvbetjeningsløsninger med integrationer til andre it-systemer;
- Overtagelse af lignende it-løsninger.
Referencerne skal beskrives i ESPD’et, og kan ikke vedlægges som bilag. Beskrivelserne af referencerne i ESPD’et udgør den endelige dokumentation.
Beskrivelsesteksten for hver enkelt reference må maksimalt fylde to A4 sider i den printe-de version af ESPD’et. Dette svarer til ca. to A4 sider i et Word-dokument.
Beskrivelsen af referencerne skal indeholde følgende oplysninger:
- En klar beskrivelse af, hvorledes opgaven i referencen blev løst;
- Hvem opgaven er udført for;
- Referencens budget og timeforbrug;
- Opgavens tidsmæssige udstrækning.
Der henvises generelt til udbudsbetingelsernes afsnit 6.4.
Kontrakten er en del af det samlede udbudsmateriale, som er tilgængeligt på https://www.kfst.dk/om-os/verserende-udbud/.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ansøgning om deltagelse sker ved indlevering af et udfyldt ESPD. ESPD’et er en egen-erklæring fra ansøger som foreløbigt bevis for, at en ansøger opfylder kriterierne for udelukkelse, egnethed og udvælgelse.
For udfyldelse af ESPD’et henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning ”ESPD - Dokumentation og e-Certis”, som kan findes her: http://www.kfst.dk/media/46438/espd-dokumentation-og-ecertis.pdf.
Alle de oplysninger, der efterspørges i forbindelse med ansøgningsfasen, skal angives i ESPD’et. Der kan ikke vedlægges bilag til ESPD’et. En virksomhed der deltager i udbuddet alene, og således ikke deltager sammen med andre eller baserer sig på andre enheders kapacitet for at opfylde kravene til egnethed og udvælgelse, skal kun udfylde ét ESPD.
Hvis en virksomhed deltager i udbuddet sammen med andre, fx hvis en virksomhed indgår et konsortium eller lignende, skal hver af de deltagende virksomheder udfylde et ESPD. ESPD’et skal indeholde de oplysninger, der kræves i ESPD’ets del II-V.
En virksomhed, der deltager alene, men baserer sig på andre enheders kapacitet for at leve op til de stillede krav til egnethed og udvælgelse, skal sikre sig, at ordregiver modtager ansøgers ESPD sammen med et separat ESPD med de relevante oplysninger for hver enhed, som ansøger baserer sig på. Dette er eksempelvis relevant, hvis en virksomhed ønsker at basere sig på en underleverandørs økonomiske og finansielle formåen eller referencer for at kunne leve op til de stillede krav om egnethed. De relevante oplysninger for de enheder man baserer sig på er ESPD’ets del II, A+B og del III, samt de relevante dele af del IV, B, C og del V.
Hvis en virksomhed anvender underleverandører, men ikke baserer sig på deres kapacitet for at leve op til de stillede krav, skal der ikke afleveres et ESPD for underleverandøren/-erne.
Hvis man som virksomhed baserer sig på andre enheders kapacitet eller deltager sammen med andre i udbudsproceduren, skal deltagerne samlet (ansøger inkl. dem man deltager sammen med) leve op til de stillede krav om omsætning og soliditetsgrad og samlet aflevere mindst tre og maksimalt fem referencer. Inden beslutning om tildeling af kontrakten skal dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD'et fremlægges, jf. udbudslovens §§ 151 og 152. Nærmere herom fremgår af udbudsmaterialet. Ordregiver forbeholder sig endvidere mulighed for på ethvert tidspunkt i udbudsproceduren at anmode en tilbudsgiver om at fremlægge dokumentation, hvis dette er nødvendigt for at sikre, at proceduren gennemføres korrekt. I denne situation vil ordregiver fastsætte en passende tidsfrist for fremlæggelse af dokumentation.
Ordregiveren skal udelukke en ansøger fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, samt de frivillige udelukkelsesgrunde i udbudslovens § 137, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138.
Ansøgningsfasen beskrives desuden i udbudsbetingelserne, som er en del af det samlede udbudsmateriale, som er tilgængeligt på https://www.kfst.dk/om-os/verserende-udbud/. Af udbudsbetingelserne fremgår desuden oplysninger om muligheden for at stille spørgsmål under ansøgningsfasen og oplysninger vedr. aflevering af ansøgning. I relation til udbudsbekendtgørelsens punkt II.2.6) bemærkes, at beløbet udgør et skøn over den forventede maksimale værdi i hele rammeaftalens løbetid, inklusive forlængelser. Skønnet er estimeret i forhold de udgifter, der forventes at komme i rammeaftalens løbetid. Da der er tale om rammeaftaler, er ordregiver ikke forpligtet til et bestemt træk på aftalerne.
Nævnenes Hus Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405600
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, jf. udbudslovens § 171, stk. 2, eller lovens § 2, stk. 1, nr. 1, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.
I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort;
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen;
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4;
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på https://erhvervsstyrelsen.dk/klagevejledning-0.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:www.kfst.dk