Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/979c3051-2335-4afa-98ec-a998cbe3684f/publicMaterial
Udbyder
Moderniseringsstyrelsen
Opdateringer
IV 2.2)
I stedet for:
Dato: 17-10-2017
Time: 12:00
Læses:
Dato: 31-10-2017
Time: 12:00
IV 2.7)
I stedet for:
Dato: 17-10-2017
Time: 12:01
Læses:
Dato: 31-10-2017
Time: 12:01
Single sign-on til Moderniseringsstyrelsens systemer
Moderniseringsstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
10213231
Landgreven 4, postboks 2193
København K
1017
Danmark
Kontaktperson: Carsten Balling
Telefon: +45 33928000
E-mail: ssoudbud@modst.dk
NUTS-kode: DK
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/979c3051-2335-4afa-98ec-a998cbe3684f/homepage
Internetadresse for køberprofilen: www.modst.dk/sso
Del II: Genstand
Single sign-on til Moderniseringsstyrelsens systemer.
Moderniseringsstyrelsen udbyder rammeaftalen vedrørende etablering, drift, support og vedligeholdelse af en central Single-Sign-on-løsning. Ydelsens nærmere indhold fremgår af pkt. II.2.4).
Moderniseringsstyrelsen er part på kundesiden i rammeaftalen. Single-Sign-on-løsningen skal servicere ca. 400 statslige- og selvejende institutioner. Herudover skal brugere, der anvender Moderniseringsstyrelsens systemer fra regioner og kommuner i Danmark kunne bruge Single Sign-on-løsningen. Kommunerne vil muligvis kunne integrere til Single Sign-on-løsningen via deres egen føderationsserver. Der forventes op til ca. 880 000 login om måneden, hvis alle ca. 20 systemer tilsluttes. I første omgang forventes det dog kun ca. 418 000 logins om måneden og at der tilsluttes 7 systemer.
Rammeaftalen vil omfatte følgende ydelser:
Udbuddet omfatter etablering, drift, support og vedligehold af en central Single-Sign-on-løsning for Moderniseringsstyrelsens applikationsportefølje samt i mindre omfang ad hoc-konsulentydelser, uddannelse og videreudvikling. Løsningen indkøbes som en service. Moderniseringsstyrelsen står selv for tilslutningen af hovedparten af institutioner og systemer, der skal anvende løsningen. Tilbudsgiver skal bistå Moderniseringsstyrelsen efter behov.
Alle statslige myndigheder og selvejende institutioner og kommuner og regioner, skal have mulighed for at blive koblet på Single-Sign-on-løsningen, hvis de har adgang til de kunderettede systemer hos Moderniseringsstyrelsen. Det bemærkes, at de jævnligt foretages ressortændringer, som medfører, at nye institutioner opstår og gamle nedlægges. Dette betyder, at der løbende skal kunne foretages ændringer i konfigurationen af Single Sign-on-løsningen.
Løsningen vil være et stykke kritisk infrastruktur for Moderniseringsstyrelsen, hvorfor løsningen skal etableres med meget høj tilgængelighed. Moderniseringsstyrelsen ønsker en løsning, der gør brug af åbne standarder herunder SAML2 standarden og ISO27001 for informationssikkerhed.
Ovenævnte udgør alle en overordnet beskrivelse af ydelsen. Ydelsen er beskrevet udførligt i udbudsmaterialet særlig leverancebeskrivelse jf. bilag 3.
Tilbudsgiver skal kunne levere de dokumenter der kræves for at understøtte statens fælles indkøbs- og faktureringssystem (IndFak2), herunder elektronisk fakturering.
Tilbudsgiver skal tilbyde en option på at tilslutte 2-faktor-login med NemID for det centrale brugerkatalog som kræves for de institutioner, der evt. ikke selv har et AD.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Der stilles ikke krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre.
Tilbudsgiver skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument med angivelse af følgende oplysninger:
1) Tilbudsgivers soliditetsgrad i det seneste disponible regnskabsår, afhængigt af hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed. Soliditetsgraden angives som forholdet mellem tilbudsgivers samlede egenkapital og ansøgerens samlede aktiver. Oplysningerne om tilbudsgivers soliditetsgrad, samlede egenkapital og samlede aktiver skal angives i det fælleseuropæiske udbudsdokument, Del IV, afsnit B: Økonomisk og finansiel formåen — Finansielle nøgletal. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.
2) Tilbudsgivers samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår, afhængigt af hvornår tilbudsgiver blev etableret eller startede sin virksomhed. Oplysningerne skal angives i det fælleseuropæiske udbudsdokument, Del IV, afsnit B: Økonomisk og finansiel formåen — Samlet årsomsætning. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.
Ad 1) og 2) Ved »det seneste disponible regnskabsår« forstås det seneste regnskab afsluttet i overensstemmelse med de regler og den praksis, der gælder for tilbudsgivers regnskabsaflæggelse.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, skal dette anføres i det fælles europæiske udbudsdokument, Del II, afsnit C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet, jf. i øvrigt punkt. VI.3) »Yderligere oplysninger« nedenfor. Den eller de andre enheder skal hver udfylde et særskilt ESPD med de krævede oplysninger. Enheden som ansøger baserer sig på skal ligeledes udfylde og underskrive en støtteerklæring om økonomisk og finansiel formåen, jf. side 1 i udbudsbilag U2 (støtteerklæring).
Såfremt tilbudsgiveren er del af et konsortium, skal dette anføres i det fælleseuropæiske udbudsdokument, Del II, afsnit A: Oplysninger om den økonomiske aktør, og hver af de deltagende økonomiske aktører skal udfylde et særskilt ESPD med de krævede oplysninger.
1) Som mindstekrav kræves en soliditetsgrad på minimum 10 % i det seneste disponible regnskabsår.
Soliditetsgraden beregnes som tilbudsgivers samlede egenkapital i forhold til tilbudsgivers samlede aktiver, udregnet i procent. Soliditetsgraden udregnes således som (samlede egenkapital/samlede aktiver) x 100 = soliditetsgrad.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, beregnes soliditetsgraden som tilbudsgivers og disse andre enheders samlede egenkapital i forhold til deres samlede aktiver, udregnet i procent.
Ved en sammenslutning af virksomheder (et konsortium) beregnes soliditetsgraden som virksomhedernes samlede egenkapital i forhold til deres samlede aktiver, udregnet i procent.
Ordregiver beregner soliditetsgraden ud fra de afgivne oplysninger i de modtagne ESPD, Del IV, afsnit B: Økonomisk og finansiel formåen — Finansielle nøgletal. Selvom oplysningerne fremgår af separate ESPD'er, vurderes de således samlet.
2) Som mindstekrav kræves endvidere en samlet årlig omsætning på mindst 10 000 000 DKK i det seneste disponible regnskabsår.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som virksomhedens og disse enheders samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår.
Ved en sammenslutning af virksomheder (et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår.
Ordregiver beregner omsætningen ud fra de afgivne oplysninger i de modtagne ESPD, Del IV, afsnit B: Økonomiske og finansiel formåen — Samlet årsomsætning. Selvom oplysningerne fremgår af separate ESPD'er, vurderes de således samlet.
Dokumentation:
Før ordregivers beslutning om tildeling af rammeaftalen, skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele rammeaftalen, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument i henhold til udbudslovens § 151 og § 152. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.
Som dokumentation for, at de ovennævnte mindstekrav til soliditetsgrad og omsætning er opfyldt, skal den pågældende tilbudsgiver indenfor en nærmere angivet frist, dog ikke under 18 kalenderdage fra modtagelsen af forespørgslen fremlægge en erklæring om, at de i ESPD anførte oplysninger i Del IV, afsnit B: Økonomisk og Finansiel formåen — Samlet årsomsætning og finansielle nøgletal er korrekte.
Tilbudsgiver er ikke forpligtet til at fremlægge denne erklæring, når ordregiver kan skaffe de relevante regnskabsmæssige oplysninger direkte gennem adgang til en national database, jf. udbudslovens § 151, stk. 5. Dette forudsætter dog, at ansøger i ESPD, Del IV og Del V har oplyst, hvilken database ordregiver kan opnå kendskab til de nødvendige oplysninger eller relevant dokumentation, jf. udbudslovens § 148, stk. 2, nr. 3.
Tilbudsgiver skal vedlægge det fælles europæiske udbudsdokument med angivelse af følgende oplysninger:
En oversigt over de betydeligste lignende leverancer af den udbudte løsning jf. punkt II.1.4) og II.2.4) ovenfor, som tilbudsgiver leverer drift af i indeværende år.
Ordregiver ser gerne, at oversigten for hver leverance indeholder en kort beskrivelse af den udførte leverance, den økonomiske værdi af leverancen (beløb), antal unikke brugere, som har benyttet løsningen i indeværende år, samt navn på kunden (modtager). Desuden ønsker Ordregiver, at Tilbudsgiver har en IT-revisionsrapport med en revisionserklæring, som følger ISAE 3402, Type 2 eller tilsvarende for den seneste revisionsperiode.
Der kan maksimalt angives 10 referencer. Såfremt tilbuddet indeholder mere end 10 referencer, vil alene de første 10 referencer blive taget i betragtning. Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders tekniske og faglige formåen eller er en sammenslutning af virksomheder (et konsortium) vil der samlet maksimalt blive taget 10 referencer i betragtning og tilbudsgiver opfordres derfor til alene at angive de samlede 10 bedste referencer.
Oplysningerne angives i det fælleseuropæiske udbudsdokument, Del IV, afsnit C: Teknisk og faglig formåen — For så vidt angår tjenesteydelseskontrakter: udførelse af tjenesteydelser af den anførte type. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen, skal dette anføres i det fælles europæiske udbudsdokument, del II, afsnit C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet, jf. i øvrigt punkt VI.3) Yderligere oplysninger nedenfor, og den eller de andre enheder skal hver udfylde et særskilt ESPD med de krævede oplysninger. Enheden som tilbudsgiver baserer sig på skal ligeledes udfylde og underskrive en støtteerklæring om teknisk og faglig formåen, jf. side 2 i udbudsbilag U2 (støtteerklæring).
Såfremt tilbudsgiver er del af et konsortium, skal dette anføres i det fælleseuropæiske udbudsdokument, Del II, afsnit A: Oplysninger om den økonomiske aktør, og hver af de deltagende økonomiske aktører skal udfylde et særskilt ESPD med de krævede oplysninger.
1) Som mindstekrav kræves 5 referencer. Det samlede antal brugere for referencerne skal minimum være 10 000 unikke brugere, som har benyttet løsningen i indeværende år.
2) Tilbudsgiver skal have en IT-revisionsrapport med en revisionserklæring, som følger ISAE 3402, Type 2 eller tilsvarende for den seneste revisionsperiode. Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder (et konsortium) skal hver af deltagerne have en IT-revisionsrapport, der opfylder dette krav. Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders tekniske og faglige formåen skal både tilbudsgiver og den eller de støttende enheder opfylde mindstekravet.
Rammeaftalen regulerer i relevant omfang leverandørens udvisning af samfundsansvar, som formuleret i de konventioner som ligger til grund for principperne i FN's Global Compact og som formuleret i OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder.
Rammeaftalen indeholder desuden krav i henhold til ILO-konventionen 94 jf. cirkulære nr. 947 af 30.6.2017 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter.
Medarbejdere, der varetager opgaver i forbindelse med rammeaftalens opfyldelse, herunder personale og underleverandører, skal kunne sikkerhedsgodkendes til et niveau som krævet i medfør af kontrakten jf. cirkulære nr. 10338 af 17.12.2014. Politiet og forsvarets sikkerhedsmyndighed foretager en sikkerhedsundersøgelse med henblik på Moderniseringsstyrelsens godkendelse. Tjenesteyder skal opretholde den kapacitet af sikkerhedsgodkendte medarbejdere, der er krævet i medfør af kontrakten jf. ovenfor.
Del IV: Procedure
Moderniseringsstyrelsen, Landgreven 4, postboks 2193, 1017 København K.
Del VI: Supplerende oplysninger
Rammeaftalen forventes udbudt igen i forbindelse med rammeaftalens udløb i 2022.
Udbudsmaterialet er tilgængeligt på udbudshjemmesiden i punkt 1.3. Afgivelse af tilbud kan kun ske elektronisk via udbudshjemmesiden i punkt I.3). Tilbudsgiver kan via udbudshjemmesiden få tildelt brugernavn og adgangskode. Tilbudsgiver skal have installeret Adobe Reader (version 11.0.7 eller nyere version) eller Adobe Acrobat (version 6.0 eller nyere version).
Der afholdes orienteringsmøde vedrørende udbuddet, herunder udfyldelsen af ESPD, hos Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4, 1017 København K. Se nærmere oplysninger i udbudsbetingelserne.
Tilgiveren skal udfylde og vedlægge det fælleseuropæiske udbudsdokument (ESPD) som et foreløbigt bevis for de i udbudsloven paragraf 148, stk.1. nr. 1-3 nævnte forhold: Der er tale om foreløbigt bevis for:
1) at tilbudsgiver eller tilbudsgiveren ikke er omfattet af udelukkelsesgrunde, jf. nærmere nedenfor og
2) at tilbudsgiver eller tilbudsgiveren opfylder de mindstekrav til egnethed (økonomiske og finansiel kapacitet), de er fastsat overfor punkt III.1.2).
Ordregiveren skal udelukke en tilbudsgiver fra deltagelse i udbudsprocessen, hvis tilbudsgiveren er omfattet af de i udbudsloven paragrafferne 135 og 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudsloven paragraf 137, stk. 1 nr. 2 eller nr. 6. Tilbudsgiver skal anføre oplysningerne herom i ESPD'et del III, afsnit A, B og C.
Før ordregivers beslutning om tildeling af rammeaftalen, skal ordregiver kræve, at de tilbudsgivere, som ordregiver har til hensigt at tildele rammeaftalen til, fremlægger dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD'et jf. udbudslovens paragraf 159 stk. 2. For tilbudsgivere, der er hjemhørende i Danmark kan dokumentationen udgøres af en serviceattest, der udstedes af Erhvervsstyrelsen efter anmodning. https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/erst/anmod_om_serviceattest
For tilbudsgivere, der er hjemhørende i udlandet henvises til udbudsbetingelserne.
Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheder formåen (fx et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør) vedrørende pkt. III.I.2) eller III.I.3) skal tilbudsgiver fremlægge støtteerklæring eller anden dokumentation, der godtgør, at tilbudsgiveren faktisk råder over denne formåen jf. udbudslovens paragraf 144, stk.2. Skabelon til støtteerklæringer kan hentes i Ethics som bilag U2.
I relation til punkt III.I) bemærkes, at såfremt rammeaftalen tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium), skal rammeaftalen underskrives af samtlige deltagere i sammenslutningen. Ordregiver kræver, at tilbudsgiver og en juridisk enhed, som tilbudsgiveren eventuelt baserer sin økonomi og finansielle formåen på, hæfter solidarisk for kontraktens gennemførsel.
Baggrunden for ikke at opdele rammeaftalen i delkontrakter er økonomiske hensyn, idet det vurderes, at der kan opnås væsentlige bedre priser ved ikke at opdele rammekontrakten.
Forud for denne udbudsforretning er det gennemført en markedsdialog. Relevant materiale herfra findes på ordregivers hjemmeside:
http://www.modst.dk/Systemer/Systemmaalbillede-2020/Systemmaalbillede/Projekter/Single-sign-on
Ordregivers skriftlige svar på modtagne skriftlige spørgsmål fra interesserede tilbudsgivere vil bliver offentliggjort på udbudshjemmesiden, jf. punkt I.3). Interesserede deltagere opfordres løbende til at holde sig orienteret. Frist for spørgsmål og besvarelse fremgår af udbudsbetingelserne.
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405708
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:www.erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud mv. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk) gælder følgende tidsfrister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte tilbudsgivere om, hvem der er blevet udvalgt. jf. udbudsloven paragraf 171, stk. 2, eller lovens paragraf 2, stk.1, nr. 1, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.
I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere jf. lovens paragraf 2, stk. 2, eller udbudslovens paragraf 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiver har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens paragraf 185, stk. 2.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens paragraf 6, stk. 4. I tilfælde, hvor klageren ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens paragraf 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mail er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbud egen klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:www.kfst.dk