Fakta om udbudet
Udbyder
Miljøstyrelsen
Udviklingspartner til udnyttelse af nye teknologier i Miljøstyrelsen
Miljøstyrelsen
Forhåndsmeddelelse
Denne bekendtgørelse er kun vejledende
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
25798376
Haraldsgade 53
København Ø
2100
Danmark
Kontaktperson: Thomas Ravn
Telefon: +45 72544000
E-mail: thrav@mst.dk
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.mst.dk
Del II: Genstand
Udviklingspartner til udnyttelse af nye teknologier i Miljøstyrelsen.
Miljøstyrelsen ønsker forud for et potentielt udbud af »Udviklingspartner til udnyttelse af nye teknologier i Miljøstyrelsen« at gennemføre en organisatorisk og teknisk dialog med relevante aktører på markedet. Nærmere beskrivelse af dialogen, herunder fristen for anmodning om deltagelse, er anført i afsnit VI.3).
Miljøstyrelsen ønsker at få skabt et udviklingsmiljø, som kan styrke styrelsens evner og kapabilitet til at understøtte nytænkning og forretningsudvikling ved hjælp af ny teknologi. Konceptet kaldes JUMP som symbol for de spring ud i nye teknologier, styrelsen ønsker at foretage.
Miljøstyrelsen ønsker at finde en udviklingspartner, som kan hjælpe og rådgive styrelsen med at tage nye teknologier, herunder kunstig intelligens, drone og satellit data, blockchain og IoT i brug i styrelsens forskellige fagområder. Det kan være en partner som selv har de ønskede kompetencer og ressourcer, eller det kan være en partner som har underleverandører og adgang til miljøer inden for de teknologier som er i spil.
Den kommende udviklingsorganisation (JUMP) vil få ophæng i enheden Forretningsudvikling i Stabsområdet Organisation og Digitalisering. JUMP skal hjælpe fagenhederne i Miljøstyrelsen med at finde og videreudvikle ideer og tage ideerne videre til afprøvning og proof of value (POV). Styrelsen ønsker at opnå en digital parathed, som gør at styrelsen hurtigt kan tage nye teknologibaserede ideer og tilgange ind og hurtigt vise dets potentiale. Hvis ideerne er gode og afprøvningen dokumenterer mulighederne for en positiv business case for bredere anvendelse, skal JUMP kunne skalere og gennemføre fuld skala projekter. De pilotafprøvninger, der egner sig til opskalering, etableres som selvstændige projekter med særskilt finansiering og bemanding. Det betyder, at JUMP også vil skulle dimensioneres til udvidelse ift. at understøtte de forventede fuld skala projekter.
Miljøstyrelsen forestiller sig et 3-årigt samarbejde med udviklingspartneren. Hypotesen er, at udviklingspartneren er en privat virksomhed, der på konsulentbasis kan levere ydelser inden for en række områder i forbindelse med analyse, teknologivurdering, innovation, projektgennemførelse osv. De efterspurgte ydelser er ikke fastlagt på nuværende tidspunkt, men forventes fastlagt på interne workshops i august 2017. Ydelseskataloget kan f.eks. omfatte:
— Foranalyse af teknologibaserede projekter
— Udarbejdelse af business cases
— Vurdering af cutting-edge teknologier og værktøjer
— Styring af teknologibaserede projekter
— Etablering og udvikling af en (new tech) teknisk platform i Miljøstyrelsen
— Etablering af udviklingsnetværk med relevante aktører (f.eks. universiteter)
— Leverandørstyring (underleverandører).
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Som led i forberedelsen af det kommende JUMP udbud ønsker Miljøstyrelsen indsigt i og viden om markedets kompetencesammensætninger indenfor de forskellige tekniske discipliner, Miljøstyrelsen ønsker at kunne råde over. Endvidere ønsker styrelsen under dialogen at afsøge mulighederne og rammerne for etablering af et samarbejde hvor udviklingspartneren leverer de ønskede services, ressourcer og teknologier.
Virksomheder, som har interesse i at deltage i dialogen, kan fremsende anmodning om deltagelse til den mail adresse, der er angivet overfor i punkt I.1). Fristen for fremsendelse af anmodning om at deltage i dialogen udløber onsdag den 23.8.2017, kl. 12:00 (dansk tid). Af anmodningen skal fremgå, hvilken virksomhed, der er tale om. Desuden skal anmodningen dokumentere virksomhedens erfaring med nye teknologier (KI, blockchain, IoT, droner mv.), samarbejde efter agile modeller og med erfaring med forpligtende udviklingssamarbejde over flere år gerne med brug af underleverandører.
Der vil maksimalt blive inviteret 4 virksomheder til at deltage. Såfremt der er flere end 4 virksomheder, der anmoder om deltagelse i dialogen, vil Miljøstyrelsen invitere virksomheder som har kompetencer og erfaringer med flere relevante teknologier enten ved egne ressourcer og/eller som viser erfaring med styring af underleverandører med de relevante teknologier.
Dialogen vil i forhold til hver af de inviterede virksomheder bestå i ét bilateralt møde mellem den pågældende virksomhed og Miljøstyrelsen, hvor styrelsen med udgangspunkt i den enkelte virksomheds erfaringer og kompetencer ønsker at få et nærmere indblik i blandt andet:
1. Etablering af fælles udviklingsorganisation med deltagere fra opdragsgiver, udviklingspartneren og evt. en eller flere underleverandører
2. Etablering af fælles udviklingsorganisation i fælles lokaler hos Miljøstyrelsen, udviklingspartneren eller ved tredje part
3. Ideer til mulig etablering og udvikling af Miljøstyrelsens fremtidige teknologiske platforme
4. Særlige krav til opdragsgiver ved etablering af den ønskede leverandørmodel (1 leverandør — mange forskellige teknologier)
5. Håndtering af ansvars- og kontraktmæssige forhold i forbindelse med en eller flere underleverandørers deltagelse i udviklingsopgaverne
6. Styring af Agile processer, der potentielt omfatter flere leverandører
Dialogmøderne forventes at blive afviklet hos Miljøstyrelsen i september måned efter aftale med den enkelte virksomhed. Møderne vil blive gennemført på dansk, idet leverandørens redegørelse for erfaring høstet på konkrete projekter dog kan gennemføres på engelsk, hvis dette ønskes af virksomheden. Møderne kan efter aftale blive optaget med henblik på dokumentation.
Miljøstyrelsen forbeholder sig ret til under et efterfølgende udbud at anvende enhver information, som virksomheder afgiver i en anmodning om at deltage eller under dialogen, medmindre virksomheden forudgående har tilkendegivet, at informationen afgives i fortrolighed, udgør en forretningshemmelighed eller er omfattet af eksklusive enerettigheder.
Opmærksomheden henledes på, at Miljøstyrelsen som offentlig myndighed er omfattet af offentlighedsloven. Uanset virksomheders angivelser om fortrolighed m.v. vil Miljøstyrelsen derfor kunne være forpligtet til at give aktindsigt i det omfang, der følger af offentlighedslovens bestemmelser.
Det bemærkes for en god ordens skyld, at deltagelse i dialogmøderne sker for virksomhedernes egen regning og risiko, og de omkostninger, som virksomhederne måtte have ved at deltage i dialogen, ikke godtgøres af Miljøstyrelsen.
Som afslutning på dialogen udarbejder Miljøstyrelsen et afsluttende notat, hvoraf opsamling på processen samt eventuel supplerende information vil fremgå. Notatet offentliggøres på www.mst.dk