23948sdkhjf

Fakta om udbudet

Offentliggjort
21.10.2024
Udbudstype
Andre

Udbyder

Danmarks Tekniske Universitet - DTU

9385 - Konsulentbistand til modernisering af Cloud- og HPC-infrastruktur


Danmarks Tekniske Universitet - DTU

OpgavebeskrivelseDTU har behov for konsulentbistand til Computeromes DevOps-team i arbejdet med at modernisere Computeromes cloud- og HPC-infrastruktur med henblik på at udfase nuværende virtualiserings-teknologi og udelukkende basere infrastrukturen på open source-teknologier. Dette er en yderst kompleks og banebrydende opgave, da ingen HPC-organisation hidtil har været i stand til at gennemføre en tilsvarende overgang. Udfordringen ligger i at sikre en fuldstændig transformation af infrastrukturen, hvor alle lag i Computeromes teknologiske stack skal håndteres – fra hardwareintegration til softwareudvikling – inden for et yderst specialiseret felt, der understøtter avancerede AI- og Big Data-løsninger i både sundhedssektoren og forskningsmiljøer.



Det krævede ekspertiseniveau for denne opgave strækker sig over flere discipliner og skal kunne kombinere dyb viden om HPC-arkitektur, cloud-integration og open source-software med en solid forståelse af de specifikke krav, der stilles inden for sundhedsteknologi og forskningsdata. Konsulenten skal desuden navigere i de teknologiske og regulatoriske udfordringer, der er forbundet med at arbejde med følsomme sundhedsdata og forskning, hvor databeskyttelse og skalerbarhed er afgørende faktorer.

Computeromes mål er at skabe en infrastruktur, der ikke blot frigør organisationen fra proprietære løsninger, men også optimerer ydeevnen, sikkerheden og fleksibiliteten af HPC-miljøet. Denne modernisering vil understøtte fremtidens krav til kunstig intelligens, maskinlæring og behandling af store mængder data på en måde, der både er omkostningseffektiv og fremtidssikret. En succesfuld implementering vil være en milepæl i HPC-verdenen og vil potentielt redefinere standarderne for, hvordan cloud-baserede HPC-løsninger kan designes og anvendes på tværs af industrier og forskningsområder.


Computeromes søgen efter en egnet leverandør har været udfordrende, især i det danske marked, hvor den specifikke ekspertise ikke har været tilgængelig. Den efterspurgte viden er højtspecialiseret, hvilket gør det svært at finde leverandører, der både forstår de tekniske krav og samtidig kan levere løsninger, der matcher Computeromes mål om at modernisere deres cloud- og HPC-infrastruktur. Denne mangel på danske leverandører, som kunne levere løsninger på et så højt teknisk niveau, tvang Computerome til at kigge uden for landets grænser.

Flere udenlandske virksomheder blev identificeret som mulige kandidater, men efter en grundig vurdering og samtaler med virksomhederne stod det hurtigt klart, at kun Sudoer (VAT nr. DE367489904) havde den dybdegående tekniske kompetence, som er nødvendig for at gennemføre en så kompleks opgave. Sudoer besidder de unikke nødvendige erfaringer med HPC-arkitekturer og open source-teknologier samt evnen til at navigere i de særlige krav, som Computeromes infrastruktur kræver. De unikke kompetencer består af samlet indsigt i alle dele af Computeromes infrastruktur stack – både på hardwarelag og softwarelag, hvilket er et absolut minimumskrav for at kunne løse opgaven. DTU agter derfor at indgå en kontrakt med Sudoer og den forventes at løbe fra november 2024 til og med november 2025.
Annonceret21. oktober 2024 15:00:00 CEST
Deadline31. oktober 2024 12:00:00 CET
UdbudstypeMindre danske udbud
OpgavetypeTjenesteydelser
UdbudsformAndet
CPV kode72222300
MyndighedstypeAndet
Skønnet kontraktsum1 300 000,00

Dokumenter & materiale

Link til udbudsmaterialehttp://eu.eu-supply.com/ctm/Supplier/PublicPurchase/415563

Tildelings- og udvælgelseskriterier

TildelingskriterierLaveste pris
Udvælgelseskriterier

Kontaktperson

NavnLise Nørhaven
Telefon+45 93510927
E-maillisno@dtu.dk

Ordregiver

NavnDanmarks Tekniske Universitet - DTU
AdresseAnker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby
DK
Telefon+45 45252525
E-maildtu@dk.dk
WWWhttp://www.dtu.dk

Send til en kollega

0.047