23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
Offentliggjort
23.09.2024
Udbudstype
Andre

Udbyder

Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation

Rammeaftale vedr. landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast)


Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation

571372-2024 - Forudgående underretning om direkte tildeling
Danmark – Kampsimulatorer – Rammeaftale vedr. landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast)
OJ S 185/2024 23/09/2024
Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Varer - Tjenesteydelser
1. Køber
1.1.
Køber
Officielt navn Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation
E-mail 00515484@mil.dk
Køberens retlige status : Central regeringsmyndighed
Køberen er en ordregivende enhed
2. Procedure
2.1.
Procedure
Titel Rammeaftale vedr. landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast)
Beskrivelse Anskaffelse af licenser til landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast), der anvendes i decentrale simulationscentre til løbende træning- og uddannelse i form af funktions- og enhedsuddannelse på Hærens stabiliserede platforme (køretøjer) og føringsuddannelse på Forsvarsakademiet. Rammeaftalen omfatter fornyelse af eksisterende licenser samt tilkøb af flere licenser afhængig i takt med et stigende behov for uddannelse, grundet Forsvarets stigende aktiviteter. Udover selve licenserne til applikationen Steelbeast, omfatter rammeaftalen også specialkonfigurationsydelser med henblik på at tilpasse simulationsmulighederne konkret til til Forsvarets behov, bl.a. i form af implementering af relevante køretøjstyper og ammunitionsformer, så træning og uddannelse af personellet kan blive så virkelighedstro som muligt.
Identifikator for proceduren cb6f0b43-ac6a-4a07-8365-81f84953b234
Intern ID 2024/155
Udbudsprocedure Udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse
2.1.1.
Formål
Kontraktens hovedformål Varer
Supplerende kontrakttype Tjenesteydelser
Primær klassifikation   ( cpv ): 35740000   Kampsimulatorer
Supplerende klassifikation   ( cpv ): 72265000   Konfigurering af programmel
2.1.2.
Udførelsessted
Land Danmark
Hvor som helst i det pågældende land
Yderligere oplysninger Simulationsapplikationen er implementeret på flere decentrale simulationscentre på Forsvarets faciliteter i Danmark. Applikationen kan desuden anvendes remote.
2.1.4.
Generelle oplysninger
Yderligere oplysninger FMI agter at indgå i forhandling med eSim Games, LCC med henblik på at afsøge, om eSim Games, LCC kan udfylde rollen som leverandør for anskaffelsen. FMI ønsker at indgå aftale med eSim GAmes, LCC, såfremt forhandlingerne er succesfulde. Der er således på nuværende tidspunkt ikke tildelt en aftale om landbaseret simulationsapplikation til selskabet. Forhandlingerne skal dermed afdække, om der er grundlag for at indgå en aftale med tildeling af opgaven til eSim Games, LCC. Datoen angivet i BT-1451 er datoen for beslutningen om at forhandle direkte med eSim Games, LCC og ikke datoen for aftalens indgåelse. Rammeaftalens anslåede værdi er 20 mio. DKK, mens rammeaftalens maksimale værdi er 35 mio. DKK. Forskellen i de angivne beløb er begrundet i usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi, jf. nedenfor. Den anslåede værdi er således udtryk for FMI's mest kvalificerede skøn over rammeaftalens værdi på nuværende tidspunkt, mens den maksimale værdi udtrykker det maksimale træk på rammeaftalen i dens løbetid. Usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi skyldes navnlig usikkerhed om, i hvilken takt der bliver behov for flere licenser til uddannelse og træning i forhold til Forsvarets forventede øgende aktiviteter de kommende år. Derudover består der en usikkerhed omkring omfanget af specialkonfigurationsydelser, da det afhænger af fremtidige beslutninger om og økonomi til implementering af eventuelt nye kapacitetstyper i i simulationsapplikationen.
Retsgrundlag
Direktiv 2009/81/EF
Bekendtgørelse nr. 1077 af juni 2022   - Bekendtgørelsen, der tillige indeholder supplerende bestemmelser, implementerer forsvars- og sikkerhedsdirektivet (direktiv 2009/81/EF) i dansk ret.
5. Delkontrakt
5.1.
Delkontrakt LOT-0000
Titel : Rammeaftale vedr. landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast)
Beskrivelse : Anskaffelse af licenser til landbaseret simulationsapplikation (Steelbeast), der anvendes i decentrale simulationscentre til løbende træning- og uddannelse i form af funktions- og enhedsuddannelse på Hærens stabiliserede platforme (køretøjer) og føringsuddannelse på Forsvarsakademiet. Rammeaftalen omfatter fornyelse af eksisterende licenser samt tilkøb af flere licenser afhængig i takt med et stigende behov for uddannelse, grundet Forsvarets stigende aktiviteter. Udover selve licenserne til applikationen Steelbeast, omfatter rammeaftalen også specialkonfigurationsydelser med henblik på at tilpasse simulationsmulighederne konkret til til Forsvarets behov, bl.a. i form af implementering af relevante køretøjstyper og ammunitionsformer, så træning og uddannelse af personellet kan blive så virkelighedstro som muligt.
Intern ID : 2024/155
5.1.1.
Formål
Kontraktens hovedformål : Varer
Supplerende kontrakttype Tjenesteydelser
Primær klassifikation   ( cpv ): 35740000   Kampsimulatorer
Supplerende klassifikation   ( cpv ): 72265000   Konfigurering af programmel
5.1.2.
Udførelsessted
Land : Danmark
Hvor som helst i det pågældende land
Yderligere oplysninger : Simulationsapplikationen er implementeret på flere decentrale simulationscentre på Forsvarets faciliteter i Danmark. Applikationen kan desuden anvendes remote.
5.1.3.
Anslået varighed
Varighed 7   År
5.1.4.
Fornyelse
Højeste antal fornyelser : 3
Køberen forbeholder sig retten til at foretage yderligere indkøb fra entreprenøren som beskrevet her : Rammeaftalens ordinære løbetid er fire år. Aftalen kan forlænges op til tre gange med ét år ad gangen.
5.1.6.
Generelle oplysninger
Indkøbsprojekt, der ikke finansieres med EU-midler
Yderligere oplysninger : FMI agter at indgå i forhandling med eSim Games, LCC med henblik på at afsøge, om eSim Games, LCC kan udfylde rollen som leverandør for anskaffelsen. FMI ønsker at indgå aftale med eSim GAmes, LCC, såfremt forhandlingerne er succesfulde. Der er således på nuværende tidspunkt ikke tildelt en aftale om landbaseret simulationsapplikation til selskabet. Forhandlingerne skal dermed afdække, om der er grundlag for at indgå en aftale med tildeling af opgaven til eSim Games, LCC. Datoen angivet i BT-1451 er datoen for beslutningen om at forhandle direkte med eSim Games, LCC og ikke datoen for aftalens indgåelse. Rammeaftalens anslåede værdi er 20 mio. DKK, mens rammeaftalens maksimale værdi er 35 mio. DKK. Forskellen i de angivne beløb er begrundet i usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi, jf. nedenfor. Den anslåede værdi er således udtryk for FMI's mest kvalificerede skøn over rammeaftalens værdi på nuværende tidspunkt, mens den maksimale værdi udtrykker det maksimale træk på rammeaftalen i dens løbetid. Usikkerheden om rammeaftalens endelige værdi skyldes navnlig usikkerhed om, i hvilken takt der bliver behov for flere licenser til uddannelse og træning i forhold til Forsvarets forventede øgende aktiviteter de kommende år. Derudover består der en usikkerhed omkring omfanget af specialkonfigurationsydelser, da det afhænger af fremtidige beslutninger om og økonomi til implementering af eventuelt nye kapacitetstyper i i simulationsapplikationen.
5.1.12.
Udbudsvilkår
Oplysninger om klagefrister : FMI følger proceduren i § 4 i klagenævnsloven (lov nr. 492 af 12. maj 2010 med senere ændringer). Aftalen vil ikke blive indgået før udløbet af 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor denne bekendtgørelse er offentliggjort, jf. klagenævnslovens § 4, stk. 1, nr. 2. I henhold til klagenævnslovens § 7, stk. 3, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsreglerne har indgået en aftale uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, i tilfælde hvor en ordregiver har fulgt proceduren i § 4, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en aftale, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele aftalen uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende. Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i den periode på 10 kalenderdage, som er fastsat i § 4, stk. 1, nr. 2. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i den nævnte periode, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning, jf. § 12, stk. 1. Klagenævnet for Udbuds egen vejledning om klager er tilgængelig på Klagenævnets hjemmeside.
5.1.15.
Teknikker
Rammeaftale : Rammeaftale uden fornyet iværksættelse af konkurrence
Yderligere omfattede købere : Aftalen er indgået af FMI. Alle enheder under Forsvarsministeriet, herunder alle divisioner af Forsvaret i Danmark, som er under Forsvarschefens kommando, er imidlertid berettigede til at benytte aftalen til indkøb på aftalens vilkår og betingelser.
Oplysninger om det dynamiske indkøbssystem : Intet dynamisk indkøbssystem
5.1.16.
Yderligere oplysninger, mægling og gennemgang
Organisation med ansvar for klager Klagenævnet for Udbud
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Organisation, der underskriver kontrakten Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation
TED eSender Mercell Holding ASA
6. Resultater
Rammeaftalernes maksimumværdi i denne procedure 35 000 000,00   DKK
Rammeaftalernes anslåede værdi 20 000 000,00   DKK
Direkte tildeling :
Begrundelse for direkte tildeling : Kontrakten kan kun tildeles af en bestemt økonomisk aktør på grund af eksklusive rettigheder, herunder intellektuelle ejendomsrettigheder
Anden begrundelse : FMI har behov at indgå en rammeaftale uden forudgående udbud vedrørende fornyelse af eksisterende licenser og tilkøb af flere licenser til simulationsapplikationen Steelbeast samt specialkonfigurationsydelser af simulationsapplikationen. Rammeaftalen forventes indgået for en periode på 4 år med mulighed for forlængelse i 3 x 1 år, således at den maksimale løbetid på rammeaftalen er 7 år - til en forventet maksimal værdi på DKK 35 mio. Rammeaftalen indgås med eSim Games, LCC, der er den eksklusive ejer af alle immaterielle rettigheder til Steelbeast softwaren, og eSim Games, LCC er desuden den eneste aktør på markedet, der har rettighederne til at sælge licenser samt specialkonfigurationsydelser til FMI. FMI anvender simulationsapplikationen Steelbeast til omfattende trænings- og uddannelsesprogrammer, der pågår løbende og kontinuerligt. FMI kan for nuværende ikke skifte simulationsapplikationen ud med en anden software, da det vil kræve omfattende og tidskrævende tilpasninger og specialkonfigurationer, for at instruktørerne og brugerne har adgang til at sætte trænings- og uddannelsesprogrammer op i samme omfang, som det er tilfældet med den nuværende simulationsapplikation. Bl.a. i form af opbygning af terrændatabaser, øvelsesbanker mm. Dertil kommer specialkonfigurationer ift. FMI's konkrete behov for køretøjstyper og andre kapaciteter, som skal kunne simuleres i forbindelse med træning og uddannelse af personellet. I rammeaftaleperioden vil FMI arbejde med et kommende udbud, under hensyntagen til den forventede tidshorisont for implementering af en eventuel ny simulationssoftware - og det må forventes, at rammeaftalen med eSim Games, LCC og kommende implementeringsperiode på en evt. ny rammeaftale vil løbe parallelt med hinanden, da FMI ikke kan stå uden rammeaftale i en periode af hensyn til behovet for træning og uddannelse af personel. FMI vurderer derfor, at betingelserne i Forsvars- og sikkerhedsdirektivets artikel 28, stk. 1, litra e, for at anvende udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse, er opfyldt.
6.1.
Resultat delkontrakt-ID LOT-0000
Rammeaftale :
Den maksimale værdi for rammeaftalen 35 000 000,00   DKK
Revurderet værdi af rammeaftalen 20 000 000,00   DKK
6.1.2.
Oplysninger om vinderne
Vinder
Officielt navn eSim Games, LCC
Tilbud
Tilbud – Identifikator 1
ID for delkontrakt eller gruppe af delkontrakter LOT-0000
Værdien af tilbuddet 35 000 000,00   DKK
Tilbuddet blev rangordnet nej
Koncessionsværdi
Underentreprise Endnu ikke kendte
Kontraktoplysninger
Identifikator for kontrakten 1
Datoen for udvælgelsen af det vindende tilbud 30/08/2024
Kontrakten tildeles som led i en rammeaftale nej
Organisation, der underskriver kontrakten Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation
8. Organisationer
8.1.
ORG-0001
Officielt navn : Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisation
Registreringsnummer : ORG-16-28-71-80
Postadresse : Lautrupbjerg 1-5    
By : Ballerup
Postnummer : 2750
Landsdel (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
Enhed : Jette Schelderup Mathiassen
E-mail : 00515484@mil.dk
Telefon : 24426511
Internetadresse : https://www.fmi.dk
Denne organisations roller
Køber
Organisation, der underskriver kontrakten
8.1.
ORG-0002
Officielt navn : Klagenævnet for Udbud
Registreringsnummer : ORG-37795526
Postadresse : Toldboden 2    
By : Viborg
Postnummer : 8800
Landsdel (NUTS) : Vestjylland   ( DK041 )
Land : Danmark
Enhed : Klagenævnet for Udbud
Telefon : +45 72405600
Adresse til udveksling af oplysninger (URL) (eDelivery-Gateway) : https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
Denne organisations roller
Organisation med ansvar for klager
8.1.
ORG-0003
Officielt navn : Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Registreringsnummer : ORG-10294819
Postadresse : Carl Jacobsens Vej 35    
By : Valby
Postnummer : 2500
Landsdel (NUTS) : Byen København   ( DK011 )
Land : Danmark
Enhed : Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
E-mail : kfst@kfst.dk
Telefon : +45 41715000
Adresse til udveksling af oplysninger (URL) (eDelivery-Gateway) : https://www.kfst.dk
Denne organisations roller
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne
8.1.
ORG-0004
Officielt navn : eSim Games, LCC
Den økonomiske operatørs størrelse Mikrovirksomhed, lille eller mellemstor virksomhed
Postadresse : 107 Stratford Ct.    
By : Mountain View, CA
Postnummer : 94040
Land : Forenede Stater
Enhed : Alexander H. Delaney
Telefon : +1 650 439-0371
Denne organisations roller
Tilbudsgiver
Vinder af disse delkontrakter LOT-0000
8.1.
ORG-0005
Officielt navn : Mercell Holding ASA
Registreringsnummer : 980921565
Postadresse : Askekroken 11    
By : Oslo
Postnummer : 0277
Landsdel (NUTS) : Oslo   ( NO081 )
Land : Norge
Enhed : eSender
Telefon : +47 21018800
Fax : +47 21018801
Internetadresse : http://mercell.com/
Denne organisations roller
TED eSender
11. Oplysninger om bekendtgørelsen
11.1.
Oplysninger om bekendtgørelsen
Bekendtgørelsens ID : 7b01e161-eddf-4ebd-9be4-d5f29eae1a65   - 01
Formulartype : Forudgående underretning om direkte tildeling
Bekendtgørelsestype : Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Bekendtgørelsesundertype 27
Afsendelsesdato for bekendtgørelsen : 20/09/2024   07:28:53 (UTC)
Dato for afsendelse af bekendtgørelsen (eSender) : 20/09/2024   07:28:53 (UTC)
Bekendtgørelsens officielle sprog : dansk
11.2.
Oplysninger om offentliggørelsen
Bekendtgørelsesnummer : 571372-2024
EUT-S-nummer : 185/2024
Offentliggørelsesdato : 23/09/2024

Send til en kollega

0.031