23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
Offentliggjort
02.08.2024
Udbudstype
Andre

Udbyder

Ishøj Varmeværk A/S

Energimålere til Ishøj Varmeværk, rammeaftale


Ishøj Varmeværk A/S

465564-2024 - Konkurrencevilkår
Danmark – Apparatur til kontrol og prøvning – Energimålere til Ishøj Varmeværk, rammeaftale
OJ S 150/2024 02/08/2024
Udbuds- eller koncessionsbekendtgørelse – standardordningen
Varer
1. Køber
1.1.
Køber
Officielt navn Ishøj Varmeværk A/S
Køberens retlige status : Offentligretligt organ, der styres af en lokal myndighed
Den ordregivende myndigheds aktiviteter : Generelle offentlige tjenesteydelser
Den ordregivende enheds aktiviteter : Produktion, transport eller distribution af gas eller varme
2. Procedure
2.1.
Procedure
Titel Energimålere til Ishøj Varmeværk, rammeaftale
Beskrivelse Levering af energimålere, målersoftware, netværksudstyr herunder antenner, forstærkere, master mv.
Identifikator for proceduren cd404d53-92f4-4e8b-ba5f-355ac8fa5dfd
Intern identifikator Ishøj Varmeværk, UIF
Udbudsprocedure Offentligt udbud
2.1.1.
Formål
Kontraktens art Varer
Primær klassificering   ( cpv ): 38500000   Apparatur til kontrol og prøvning
Yderligere klassificering   ( cpv ): 38551000   Energimålere
2.1.2.
Udførelsessted
By Ishøj
Postnummer 2635
Landespecifik underafdeling (NUTS) Østsjælland   ( DK021 )
Land Danmark
Yderligere oplysninger Alle information om dette udbud fremgår også af udbuddets Udbudsbetingelser. Al kommunikation foregår via webportalen iBinder.dk. Tilbud afleveres ligeledes via iBinder.dk og tilbudsgiver har selv ansvaret for, at tilbuddet uploades rettidigt jf. link under denne udbudsannonce pkt. 5.1.12. Tilbudsgiver skal sammen med tilbuddet aflevere en udfyldt ESPD (Fælles Europæisk Udbudsdokument), som et foreløbigt bevis for at tilbudsgiver ikke er omfattet af de Obligatoriske Udelukkelsesgrunde (jf. Udbudsloven §§134a, 135 og 136) og overholder minimumskravene til egnethed. Ordregiver har tilpasset og uploadet den elektroniske ESPDskabelon med det øvrige udbudsmateriale på iBinder.dk. Ansøger skal udfylde følgende i ESPD'en: Del II pkt. AC (oplysninger om ansøger). Del III pkt. AC. (Udelukkelsesgrunde). Del IV pkt. BC (egnethed iht. kravene i Udbudsbetingelserne pkt. 5.). Del V (afsluttende erklæringer). Tilbudsgiver og de virksomheder tilbudsgiver evt. baserer sin økonomiske eller tekniske kapacitet på, må ikke være omfattet af de Obligatoriske Udelukkelsesgrunde og afskæres fra tilbudsgivning. Hvis tilbudsgiver baserer sig på andres finansielle og økonomiske og/eller tekniske og faglige formåen, skal der udfyldes og afleveres særskilte ESPD'er for alle de virksomheder, som ansøger baserer sig på ifm. tilbudsgivning. Tilbuddet skal vedlægges en erklæring, hvor dem, som tilbudsgiver baserer sin formåen på, forpligter sig til at stille de nødvendige ressourcer til rådighed (rådighedserklæring). Konsortier: Afgives tilbuddet af et konsortium, skal der afleveres en udfyldt og underskrevet konsortieerklæring. Roller og ansvar i konsortiet skal ligeledes angives.
2.1.3.
Værdi
Rammeaftalens maksimumværdi 4 500 000,00   DKK
2.1.4.
Generelle oplysninger
Retsgrundlag
Direktiv 2014/25/EU
2.1.6.
Grunde til udelukkelse
Deltagelse i en kriminel organisation Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 1
Korruption Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 2
Svig Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 3
Terrorhandlinger eller strafbare handlinger med forbindelse til terroraktivitet Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 4
Hvidvaskning af penge eller finansiering af terrorisme Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 5
Børnearbejde og andre former for menneskehandel Jf. Udbudsloven §135 stk. 1, nr. 6
Interessekonflikt som følge af deltagelse i udbudsproceduren Jf. Udbudsloven §136 stk. 1, nr. 1
Aftaler med andre økonomiske aktører med henblik på konkurrencefordrejning Jf. Udbudsloven §136 stk. 1, nr. 2
Har afgivet urigtige oplysninger eller tilbageholdt oplysninger, som ikke var i stand til at fremlægge de krævede dokumenter og indhentet fortrolige oplysninger i forbindelse med denne procedure Jf. Udbudsloven §136 stk. 1, nr. 3
Skyldig i alvorlige forsømmelser i forbindelse med udøvelsen af erhvervet Jf. Udbudsloven §136 stk. 1, nr. 4
5. Delkontrakt
5.1.
Delkontrakt LOT-0001
Titel : Energimålere til Ishøj Varmeværk, rammeaftale
Beskrivelse : Ordregiver ønsker at indgå en rammeaftale på levering af energimålere, målersoftware, netværksudstyr herunder antenner, forstærkere, master og andet udstyr i Ishøj Kommune. Udbudsbetingelserne som er tilgængelige på iBinder.dk indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på denne opgave. Ordregivers krav til vilkårene for rammeaftalen fremgår af 'Udkastet til rammeaftale (RAM)', mens kravene til ydelsen er detaljeret beskrevet i dokumentet TAG. Bemærk, at udbuddet gennemføres som et offentligt udbud, hvilket indebærer, at enhver økonomisk aktør kan afgive tilbud. Ordregiver gør opmærksom på, at der under offentligt udbud ikke gennemføres forhandlinger inden tildeling af en rammeaftale, ligesom der heller ikke finder en kontraktforhandling sted efter tildeling af rammeaftalen. Al kommunikation foregår via webportalen iBinder.dk. Tilbud afleveres ligeledes via iBinder.dk og tilbudsgiver har selv ansvaret for, at tilbuddet uploades rettidigt jf. link under denne udbudsannonce pkt. 5.1.12. Jf. Udbudsbetingelserne pkt. 4.1, skal tilbudsgiver aflevere: A. Udfyldt ESPD (Fælles Europæisk Udbudsdokument), som et foreløbigt bevis for at tilbudsgiver ikke er omfattet af de Obligatoriske Udelukkelsesgrunde (jf. Udbudsloven §§134a, 135 og 136) og overholder minimumskravene til egnethed. Ordregiver har tilpasset og uploadet den elektroniske ESPDskabelon med det øvrige udbudsmateriale på iBinder.dk. B: Evt. Støtteerklæring. C: Tilbudsbrev. D: Udfyldt tilbudsliste. E: Beskrivelse af produkter F: Udfyldt Tro- og loveerklæring vedr. forordning nr. 883/2014. Bemærk, at udbuddet gennemføres som et offentligt udbud, hvilket indebærer, at enhver økonomisk aktør kan afgive tilbud.
Intern identifikator : Ishøj Varmeværk, UFI
5.1.1.
Formål
Kontraktens art : Varer
Primær klassificering   ( cpv ): 38551000   Energimålere
Valgmuligheder :
Beskrivelse af optioner : Forlængelse af rammeaftalen jf. pkt. 5.1.4.
5.1.3.
Anslået varighed
Varighed 4   År
5.1.4.
Fornyelse
Højeste antal fornyelser : 2
Køberen forbeholder sig retten til at foretage yderligere indkøb fra entreprenøren som beskrevet her : Rammeaftalen har en løbetid på 4 år, medmindre rammeaftalen inden for de 4 år har udtømt sin virkning, fordi den maksimale værdi er nået. Ordregiver har ret til to gange at forlænge rammeaftalen med 1 år, så aftalen i alt har en maksimal mulig løbetid på 6 år.
5.1.5.
Værdi
Anslået værdi eksklusiv moms 3 500 000,00   DKK
Rammeaftalens maksimumværdi 4 500 000,00   DKK
5.1.6.
Generelle oplysninger
Reserveret deltagelse : Deltagelse uden forbehold.
Udbuddet er omfattet af aftalen om offentlige udbud (GPA) ja
Yderligere oplysninger : Alle oplysninger om denne udbudsprocedure fremgår også af udbudsbetingelserne, som er tilgængelige på iBinder.dk. Tilbudsgiver skal fremlægge dokumentation angående udelukkelsesgrundene i form af en Serviceattest udstedt af Erhvervsstyrelsen. Serviceattesten må maksimalt være 6 måneder gammel. Dokumentation for tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen: Tilbudsgiver skal dokumentere sin økonomiske og finansielle formåen ved fremlæggelse af Revisorpåtegnet erklæring, årsregnskab eller erklæring fra tilbudsgivers pengeinstitut. Tilbudsgiver kan godtgøre sin økonomiske og finansielle formåen ved ethvert andet dokument, som Ordregiver vurderer passende, hvis tilbudsgiver af en gyldig grund, ikke er i stand til at fremlægge ovenstående dokumenter. Der forventes ikke at blive efterspurgt dokumentation for oplysning om teknisk og faglig formåen (referencer), da ESPD'en vil udgøre referencelisten. Er tilbudsgiver en udenlandsk virksomhed, så kan tilbudsgiver anvende eCertis til at identificere de oplysninger og dokumenter, der er brugbar som dokumentation. Udstedes der ikke dokumenter eller certifikater i det land, hvor tilbudsgivers virksomhed er etableret, så kan de erstattes af en erklæring under ed. Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, så kan de erstattes af en erklæring på tro og love, der er afgivet for en kompetent retslig eller administrativ myndighed, for en notar eller for en kompetent faglig organisation i det pågældende land.
5.1.9.
Udvælgelseskriterier
Kriterium :
Type : Økonomisk og finansiel formåen
Navn : Omsætning.
Beskrivelse : Tilbudsgivers gennemsnitlige nettoomsætning i de 3 seneste disponible regnskabsår skal udgøre minimum 1.000.000 kr. ekskl. moms.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt

Kriterium :
Type : Økonomisk og finansiel formåen
Navn : Soliditetsgrad.
Beskrivelse : Tilbudsgiver skal have en soliditetsgrad på mindst 25 % i de 3 seneste disponible regnskabsår.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt

Kriterium :
Type : Økonomisk og finansiel formåen
Navn : Egenkapital.
Beskrivelse : Tilbudsgiver skal have en egenkapital på minimum 2.000.000 kr. i de 3 seneste disponible regnskabsår.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt

Kriterium :
Type : Teknisk og faglig formåen
Navn : Referencer
Beskrivelse : En liste over de betydeligste leveringer af varer eller tjenesteydelser, der er udført inden for de seneste 3 år, med angivelse af beskrivelse, kontraktsum, kontrakttidspunkt og navnet på den offentlige eller private modtager Tilbudsgiver skal have præsteret minimum 3 referencer, der er udført inden for de seneste 3 år, og som dokumenterer erfaring med levering af energimålere, software og netværksudstyr. Hver reference skal minimum indeholde: Beskrivelse, beløb, varighed og kunden.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt

Kriterium :
Type : Teknisk og faglig formåen
Navn : ISO certificeringer, kvalitetssikringsforanstaltninger
Beskrivelse : Tilbudsgiver skal være certificeret i henhold til ISO 9001 eller have tilsvarende kvalitetssikringsforanstaltninger. Tilbudsgiver skal fremlægge dokumentation for de kvalitetsledelsesforanstaltninger, som tilbudsgiver har truffet til sikring af kvaliteten, og af virksomhedens undersøgelses- og forskningsfaciliteter, hvilket kan ske ved fremlæggelse af et certifikat udstedt af ansvarligt organ for godkendelse i Danmark eller af et tilsvarende organ. Tilbudsgiver kan også fremlægge anden passende dokumentation, hvis tilbudsgiver ikke har mulighed for at opnå det krævede certifikat eller på anden måde kan dokumentere at have tilsvarende kvalitetssikringsforanstaltninger.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt

Kriterium :
Type : Teknisk og faglig formåen
Navn : ISO certificeringer, miljøledelse
Beskrivelse : Tilbudsgiver skal være certificeret i henhold til ISO 14001 eller have tilsvarende miljøstyringsforanstaltninger. Tilbudsgiver skal fremlægge dokumentation for de miljøstyringsforanstaltninger, som tilbudsgiver vil anvende ved udførelsen af rammeaftalen, hvilket kan ske ved fremlæggelse af et certifikat udstedt af ansvarligt organ for godkendelse i Danmark eller af et tilsvarende organ. Tilbudsgiver kan også fremlægge anden passende dokumentation, hvis tilbudsgiver ikke har mulighed for at opnå det krævede certifikat eller på anden måde kan dokumentere at have tilsvarende kvalitetssikringsforanstaltninger.
Anvendelse af dette kriterium : Anvendt
5.1.10.
Tildelingskriterier
Kriterium :
Type : Pris
Beskrivelse : Tilbudsliste: Tilbudsgiver bedes vedlægge en fuldt udfyldt og underskrevet tilbudsliste. Ordregiver vil anvende en pointmodel, hvor tilbudspriserne bliver omregnet til point på en skala fra minimum 0 point til maksimum 10 point. Karakterskalaen fremgår af udbudsbetingelserne. Kvalitetspoint tildeles med højeste point til den bedste kvalitet. Ordregiver vil anvende en lineær pointmodel, og tildele maksimumpoint til laveste tilbudspris. De resterende tilbud vil blive bedømt ud fra følgende formel: Point for tilbud = (referencepris / tilbudspris) x maksimumpoint. Referenceprisen er den laveste tilbudspris. Afslutningsvis ganges point opnået for de respektive underkriterier med deres respektive vægtning, hvorefter pointene summeres. Tilbuddet med det højest samlede antal point er det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Matematisk udtrykkes formlen således: Samlet antal point = (Point for underkriterie 1 * Vægt af underkriterie 1 i decimaler) + (Point for underkriterie 2 * Vægt af underkriterie 2 i decimaler).
Vægtning (procentdel, præcis) : 70

Kriterium :
Type : Kvalitet
Beskrivelse : Beskrivelse af produkter: Tilbudsgiver bedes vedlægge sit tilbud en beskrivelse, som redegør for typen af hovedelementer- og komponenter, Tilbudsgiver agter at anvende. I denne beskrivelse bør adresseres følgende konkrete forhold: 1. Typer af hovedkomponenter; idet der vedlægges datablad, brochure, info etc. for målere, net-værksløsninger og software. 2. Beskrivelse af Service- og Supportaftale. 3. Beskrivelse af undervisningsforløb. Det ses gerne at datablade leveret under pkt. 1 ikke udgør mere end 10 sider pr. produkt. Beskrivelsen under pkt. 2 og 3 må hver især maksimalt udgøre 5 stk. A4-sider (min. skriftstørrelse 10). Ved evalueringen vægtes følgende positivt: Typer af hovedkomponenter: Tilbudsgiver præsenterer en klar og detaljeret beskrivelse af alle hovedkomponenter, inklusive tekniske specifikationer og funktionaliteter. Der er vedlagt datablad for målere, netværksløsninger og software, som er letforståelige og præcise, hvilket gør det muligt for Ordregiver at vurdere komponenternes kvalitet og kompatibilitet. De beskrevne hovedkomponenter demonstrerer høj pålidelighed og avanceret teknologi, der er anerkendt i branchen. Tilbudsgiveren tilbyder en omfattende service- og supportaftale, der inkluderer detaljerede vilkår og betingelser for vedligeholdelse, fejlfinding, og opgraderinger af software: Aftalen indeholder klare garantibetingelser og responstider for serviceforespørgsler, som sikrer hurtig og effektiv støtte. Der tilbydes fleksible og skalerbare supportløsninger, som kan tilpasses Ordregivers specifikke behov. Beskrivelse af undervisningsforløb: Tilbudsgiver fremlægger en grundig beskrivelse af undervisningsforløb, der omfatter både teoretisk og praktisk træning, målrettet mod forskellige niveauer af brugere. Der er en velstruktureret plan for undervisningen, der sikrer, at alle relevante medarbejdere opnår den nødvendige viden og kompetencer til at anvende systemet effektivt. Undervisningsmaterialerne er veludviklede, inkluderer både dokumentation og digitale ressourcer, og der tilbydes løbende opdateringer for at holde brugerne ajour med nye funktioner og teknologier. Ordregiver vil anvende en karaktergive kvaliteten ud fra en skala fra minimum 0 point til maksimum 10 point. Karakterskalaen fremgår af udbudsbetingelserne. Kvalitetspoint tildeles med højeste point til den bedste kvalitet. Afslutningsvis ganges point opnået for de respektive underkriterier med deres respektive vægtning, hvorefter pointene summeres. Tilbuddet med det højest samlede antal point er det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Matematisk udtrykkes formlen således: Samlet antal point = (Point for underkriterie 1 * Vægt af underkriterie 1 i decimaler) + (Point for underkriterie 2 * Vægt af underkriterie 2 i decimaler).
Vægtning (procentdel, præcis) : 30
5.1.11.
Udbudsdokumenter
Sprog, som udbudsdokumenterne er officielt tilgængelige på dansk
Frist for anmodning om yderligere oplysninger 21/08/2024   13:00:00 (UTC+2)
5.1.12.
Udbudsvilkår
Vilkår for indgivelse :
Elektronisk indgivelse : Påkrævet
Sprog, som tilbud og ansøgninger om deltagelse kan indgives på dansk
Elektronisk katalog : Ikke tilladt
Alternative tilbud : Ikke tilladt
Frist for modtagelse af tilbud : 02/09/2024   13:00:00 (UTC+2)
Frist, inden for hvilken tilbuddet skal være gyldigt 2   Måneder
Oplysninger om offentlig iværksættelse :
Yderligere oplysninger : Da udbuddet sker elektronisk kan tilbudsgiver ikke overvære åbningen.
Betingelser for kontrakten :
Udførelsen af kontrakten skal ske inden for rammerne af programmer for beskyttet beskæftigelse Nej
Vilkår relateret til kontraktens udførelse Jf. udkast til rammeaftale, som er en del af udbuddet. Tilbudsgiver skal ved tilbudsgivning fremlægge en serviceattest, som er udstedt af Erhvervsstyrelsen, med oplysninger om: Udelukkelsesgrundene vedrørende straffedomme i henhold til Udbudslovens § 135, stk. 1 Betaling af skatter og afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til Udbudslovens § 135, stk. 3 Tilbudsgiver skal ved tilbudsgivning fremlægge udfyldt og underskrevet Tro- og loveerklæring vedrørende forordning (EU) nr. 833/2014
Der vil blive anvendt elektronisk bestilling : nej
Der vil blive anvendt elektronisk betaling : ja
Finansiel ordning Betalingsvilkår fremgår af rammeaftalen.
5.1.15.
Teknikker
Rammeaftale : Rammeaftale uden fornyet iværksættelse af konkurrence
Det maksimale antal deltagere : 1
Oplysninger om det dynamiske indkøbssystem : Intet dynamisk indkøbssystem
Elektronisk auktion nej
5.1.16.
Yderligere oplysninger, mægling og gennemgang
Organisation med ansvar for klager Klagenævnet for Udbud
Organisation, der leverer supplerende oplysninger om udbudsproceduren Ishøj Varmeværk A/S
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
8. Organisationer
8.1.
ORG-0002
Officielt navn : Ishøj Varmeværk A/S
Registreringsnummer : 44158825
Postadresse : Industrivangen 34    
By : Ishøj
Postnummer : 2635
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
Kontaktpunkt : Artelia A/S v. Kapsper Bork Andersen
Telefon : +45 26726091
Adresse til udveksling af oplysninger (URL) : www.ibinder.dk
Denne organisations roller
Køber
Organisation, der leverer supplerende oplysninger om udbudsproceduren
8.1.
ORG-0004
Officielt navn : Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Registreringsnummer : 10294819
Postadresse : Carl Jacobsens Vej 35    
By : Valby
Postnummer : 2500
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
E-mail : kfst@kfst.dk
Telefon : +45 41715000
Internetadresse : http://www.kfst.dk
Denne organisations roller
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne
8.1.
ORG-0005
Officielt navn : Klagenævnet for Udbud
Registreringsnummer : 37795526
Postadresse : Nævnenes Hus, Toldboden 2    
By : Viborg
Postnummer : 8800
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Østjylland   ( DK042 )
Land : Danmark
Kontaktpunkt : nh@naevneneshus.dk
Telefon : +45 72405708
Internetadresse : http://www.klfu.dk
Denne organisations roller
Organisation med ansvar for klager
11. Oplysninger om bekendtgørelsen
11.1.
Oplysninger om bekendtgørelsen
Identifikator for bekendtgørelsen : 46e5cfe9-5690-4940-99b5-02d50e74809a   - 01
Formulartype : Konkurrencevilkår
Bekendtgørelsestype : Udbuds- eller koncessionsbekendtgørelse – standardordningen
Bekendtgørelsessubtype 17
Afsendelsesdato for bekendtgørelsen : 01/08/2024   13:19:13 (UTC)
Sprog, som denne bekendtgørelse er officielt tilgængelig på : dansk
11.2.
Oplysninger om offentliggørelsen
Bekendtgørelsesnummer : 465564-2024
EUT-S-nummer : 150/2024
Offentliggørelsesdato : 02/08/2024

Send til en kollega

0.031