Fakta om udbudet
Udbyder
NaturErhvervstyrelsen
Vindere
Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2-systemet
(18.11.2016)
COWI A/S
Lyngby
Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2-systemet
NaturErhvervstyrelsen
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
Nyropsgade 30
København V
1780
DANMARK
Kontaktperson: Louise Aulin Pallis
Telefon: +45 33958000
E-mail: imk2udbud@naturerhverv.dk
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://naturerhverv.dk
Del II: Genstand
Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2-systemet.
NaturErhvervstyrelsen udbyder opgaven med videreudvikling, vedligeholdelse og support af IMK2-systemet.
Hovedydelser:
A. Videreudvikling: herunder løbende tilpasning som følge af ændrede lovgivningskrav.
B. Vedligeholdelse: blandt andet omfattende løbende og forebyggende vedligeholdelse, herunder levering af fejlrettelser, understøttelse af relevante browsere samt evt. nødvendige opgraderinger.
C. Support: forstået som 2. line support.
Derudover vil der blive tale om følgende tilknyttede ydelser af et forholdsvis mindre omfang:
— Test: herunder testplanlægning, testgennemførelse og udarbejdelse af testrapporter.
— Driftsstøtte: blandt andet bistand til NaturErhvervstyrelsens it-driftsafdeling med installationer og opgradering.
— Projektledelse: herunder tilrettelæggelse af større udviklingsprojekter i overensstemmelse med NaturErhvervstyrelsens projekthåndbog.
NaturErhvervstyrelsen er en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet. Styrelsen har ca. 1 150 medarbejdere, heraf ca. 800 i København, mens ca. 350 er fordelt på lokationer over hele Danmark og på tre fiskerikontrolskibe. Styrelsen planlægger i løbet af 2016 — 2017 som følge af Regeringens udflytningsplan for statslige arbejdspladser at åbne kontor i Sønderjylland, som medfører udflytning for ca. 400 medarbejdere. Styrelsens Center for IT, der er den primære samarbejdspartner i forbindelse med dette udbud, vil dog fortsat have kontor i København.
Kunden arbejder med at skabe de bedste rammer for vækst i fødevareerhvervene og samtidig sikre en forsvarlig forvaltning af naturen. Kunden prioriterer en åben dialog med omverdenen og samarbejder med kunder og interessenter bl.a. repræsenteret ved organisationerne indenfor landbrugs- og fiskeriområdet.
Kundens indsatsområder ligger på udformning og regulering af love og regler, administration af EU-midler, herunder kontrol af landbrugs- og fiskerierhvervet samt udbetaling af tilskud.
Styrelsen fordeler ca. 10 milliarder DKK om året i areal- og projekttilskud inden for landbrug og fiskeri. I den forbindelse stiller EU en række krav til, hvordan ansøgningerne om støtte administreres og kontrolleres, herunder også krav om nøjagtige arealopgørelser. Kunden har derfor de sidste mange år arbejdet med markblokkort til administration af areal støtteordningerne.
Kundens geografiske værktøj (GIS system) Internt MarkKort version 2 (IMK2) varetager den geografiske del af ansøgningen. Systemet hænger sammen med fagsystemet CAPTAS, der er Kundens sagsbehandlingssystem. CAPTAS-systemet trækker geografisk dokumentation for ansøgningen om støtte fra IMK2.
IMK2 stiller overordnet følgende funktioner til rådighed for ansøgere (eksterne brugere) og sagsbehandlere (interne brugere):
— Brugerspecifikke geografiske indtegningsværktøjer
— Brugerspecifik visning af geografiske data
— Brugerspecifikke geografiske kontroller.
IMK2 håndterer alene geografiske data, som indgår i ansøgningsprocessen. IMK2 indeholder således ikke forretningslogik eller processer for sagsbehandlingen. Det håndteres i CAPTAS-systemet, der ikke er en del af nærværende udbud.
IMK2 er hovedsageligt bygget ved hjælp af følgende teknologier:
Oracle DB
Oracle SQL
Geoserver
ASP.NET MVC
AngularJS
GeoJSON
NTS NetTopologySuite
OpenLayers.
Begrænsning af ansøgere, der opfordres til at afgive tilbud, sker efter vurdering af, hvilke ansøgere der har dokumenteret de mest relevante leverancer (referencer) mht. teknologier og beløbsstørrelse, jf. beskrivelsen i pkt. II.1.4) og pkt. II.2.4), herunder i forhold til de i litra A-C anførte hovedydelser, som kontrakten omfatter.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøgning om prækvalifikation sker ved at udfylde ESPD'en, Det fælles Europæiske Udbudsdokument, som ligger på NaturErhverstyrelsens hjemmesiden sammen med de øvrige udbudsdokumenter.
ESPD'en kan kun udfyldes ved at åbne dokumentet inde på denne hjemmeside: https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/welcome
ESPD'en udfyldes, gemmes og udprintes og sendes som papir udgave med almindelig post til NaturErhvervstyrelsen. Den udfyldte ESPD udgør således prækvalifikations ansøgningen.
For mere information omkring ESPD se Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledninger: http://www.kfst.dk/Offentlig-konkurrence/Udbud/Udbudsregler/ESPD
Det er vigtigt, at oplysningerne i ESPD'en vedrører netop den juridiske enhed (f.eks. selskab), der afgiver anmodningen.
Ved sammenslutninger af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.
Før tildeling af kontrakten til den vindende tilbudgiver vil NaturErhvervstyrelsen indhente dokumentation for de afgivne oplysninger i ESPD'en.
Følgende oplysninger skal indgå i prækvalifikations anmodningen og udfyldes i ESPD'ens litra B:
Leverandørens balance eller uddrag heraf i det seneste disponible regnskabsår, såfremt offentliggørelse af balancen er lovpligtig i det land, hvor leverandøren er etableret, eller anden dokumentation for egenkapitalens størrelse. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.
Oplysning om virksomhedens samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår, afhængigt af hvornår virksomheden blev etableret eller startede sin virksomhed, hvis tallene for denne omsætning foreligger. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) skal oplysningerne afgives for hver af de deltagende virksomheder i sammenslutningen.
Som mindstekrav kræves en positiv egenkapital i det seneste disponible regnskabsår. Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, beregnes egenkapitalen som virksomhedens og disse andre enheders samlede egenkapital i det seneste disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes egenkapitalen som deltagernes samlede egenkapital i det seneste disponible regnskabsår.
Som mindstekrav kræves en samlet årlig omsætning på mindst 50 000 000 DKK i det seneste disponible regnskabsår. Såfremt virksomheden baserer sig på andre enheders formåen, beregnes omsætningen som virksomhedens og disse andre enheders samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) beregnes omsætningen som virksomhedernes samlede omsætning i det seneste disponible regnskabsår.
Oplysningerne angives i feltet »Øvrige økonomiske og finansielle krav«.
Følgende dokumentation skal indgå i prækvalifikations anmodningen og udfyldes i ESPD'ens litra C:
Fremlæggelse af en liste over de betydeligste tilsvarende tjenesteydelser, jf. punkt II.1.4), som ansøger har udført i løbet af de sidste tre år, afhængigt af hvornår ansøger blev etableret eller startede sin virksomhed. Ordregiver ser gerne, at listen indeholder følgende:
— En klar beskrivelse af leverancen, herunder de anvendte teknologier samt hvilket af de under punkt II.1.4), litra A-C anførte ydelser, leverancen har bestået af, en beskrivelse af systemets karakteristika jf. punkt II.2.4) samt ansøgerens rolle(r) i forbindelse med leverancens udførelse,
— Tidspunktet for udførelsens start,
— Størrelsen af leverancen, samt modtager af leverancen
Der kan maksimalt angives 5 leverancer (referencer), uanset om der er tale om en enkelt virksomhed, om ansøger baserer sig på en anden virksomheds formåen eller om der er tale om en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium).
Hvis ansøgeren forventer at anvende underleverandører bedes det beskrevet hvem og hvilke ydelser denne forventes at varetage. Oplysningerne udfyldes ligeledes i ESPD'ens litra C under »Andel i underleverance«.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Udbudsmaterialet vil være tilgængeligt på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside på tidspunktet for offentliggørelse af denne udbudsbekendtgørelse: http://naturerhverv.dk/om-os/udbud/
Ansøgning om prækvalifikation skal fremsendes til den anførte post adresse.
Det vil kun være de maks. 5 virksomheder som NaturErhvervstyrelsen udvælger til at blive prækvalificerede, som vil kunne afgive tilbud.
I relation til punkt II.1.5) og II.2.6) bemærkes, at beløbet udgør et skøn over den forventede kontraktsum for kontraktens fulde løbetid. Der forventes et interval på: 28-39 000 000 DKK. Intervallet i skønnet skyldes blandt andet ukendte faktorer i forhold til behovet for ydelser under kontraktens løbetid. Skønnet er således dels baseret på et historisk forbrug og dels på det forventede behov.
I relation til punkt II.2.7) bemærkes, at den anførte kontraktlængde er fra kontraktunderskrivelse. Ud over den anførte kontraktlængde vil der i forbindelse med kontraktens ophør være behov for en tidsmæssigt fleksibel udløbsfase med henblik på at sikre en uforstyrret funktion af systemet i forbindelse med evt. genudbud.
I relation til punkt III.1.2) og III.1.3) bemærkes det, at virksomheden kan basere sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem virksomheden og disse andre. Virksomheden skal i givet fald godtgøre fuldt ud at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten, f.eks. ved at fremlægge en erklæring eller anden dokumentation for disse enheders tilsagn om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed i kontraktperioden.
I modsat fald har ordregiver ikke mulighed for at lægge vægt på andre enheders formåen.
I relation til punkt II.2.9) bemærkes, at hver ansøger alene kan indgive 1 ansøgning om prækvalifikation.
Såfremt samme juridiske enhed er del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud. Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende.
Ordregiver ser gerne, at ansøgningen om prækvalifikation fremsendes i 5 papireksemplarer og i en elektronisk version (f.eks. på USB-stik eller tilsvarende). Ansøgningen om prækvalifikation kan ikke afgives pr. e-mail. Ved eventuelle uoverensstemmelser mellem papirversionen og den elektroniske version har papirversionen forrang.
Kuverten bedes mærket »Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2-systemet — må ikke åbnes af postfunktionen«.
Ordregiver forbeholder sig muligheden for at anvende fremgangsmåden i § 159, stk. 5 i Udbudsloven (nr. 1564 af 15.12.2015), hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav.
Udbudsforretningen gennemføres med forbehold for opnåelse af fornøden bevillingsmæssig hjemmel.
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
DANMARK
Telefon: +45 35291000
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:http://www.klfu.dk
I henhold til lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen. I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende
om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere
om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem
er indgået, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor
ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 3, stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige
angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.klfu.dk
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
DANMARK
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:http://www.kfst.dk