Fakta om udbudet
Udbyder
GeoDanmark
Vindere
Systemunderstøttelse til GeoDanmark
(24.12.2016)
KMD A/S
Lautrupparken 40-42
2750 Ballerup
Systemunderstøttelse til GeoDanmark
GeoDanmark
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
c/o KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370
København S
2300
DANMARK
Kontaktperson: Bird & Bird, att. Cecilie Hald Andersen
E-mail: cecilie.andersen@twobirds.com
NUTS-kode: DK0
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.geodanmark.dk
Kalkbrænderiløbskaj 4, Pakhus 4
København Ø
2100
DANMARK
Kontaktperson: Cecilie Hald Andersen
E-mail: cecilie.andersen@twobirds.com
NUTS-kode: DK
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.twobirds.com
Del II: Genstand
Systemunderstøttelse til GeoDanmark.
GeoDanmark er en forening, der arbejder for at skabe en ensartet digital kortlægning af Danmark, der er fælles for staten og kommunerne. En landsdækkende digital kortlægning medfører store effektiviseringspotentialer, når offentlige myndigheder deler data på tværs af stat og kommuner og benytter GeoDanmark-data i deres digitale forvaltning til at administrere eksempelvis veje, vandløb og bygninger. GeoDanmark er med til at sikre en høj og ensartet kvalitet i kortlægningen af Danmark. Det er en forudsætning for, at den digitale forvaltning kan skabe øget værdi for offentlige myndigheder samt for borgerne i Danmark. GeoDanmark-data er geografiske grunddata. Grunddata skal let og sikkert kunne anvendes af alle og de skal være tilgængelige i en kendt kvalitet. GeoDanmark-data spiller en central rolle i den offentlige geografiske infrastruktur og bidrager som fællesoffentligt geografisk administrationsgrundlag til digital forvaltning og effektivisering af den offentlige sektor i Danmark.
Danmark.
En smidig systemunderstøttelse er forudsætningen for at GeoDanmark-data kan fastholde sin status og sin værdi som fællesoffentlige grunddata. Der skal tilvejebringes en smidig og robust infrastruktur for administration, ajourføring og distribution af GeoDanmark-data således at GeoDanmark fortsat kan levere grunddata til brug for den offentlige forvaltning.
Udbuddet omfatter udvikling, implementering af system og data, samt drift og vedligehold af en systemunderstøttelse til ajourføring og opbevaring af GeoDanmark-data med tilhørende snitflader og med en mulighed for at kunne editere i data (oprette, ændre og slette) i løsninger der anvender en fælles snitflade.
Baggrunden for, at ordregiver ikke opdeler kontrakten i flere delkontrakter, jf. punkt II.1.6) er, at det udbudte system skal fungere i hele landet og på tværs af kommunegrænser. Der forventes et tæt samarbejde mellem leverandør og ordregiver, hvorfor ordregiver har valgt ikke at udbyde kontrakten i særskilte delkontrakter, da det findes mest hensigtsmæssigt, at den leverandør, som leverer systemet, også efterfølgende drifter og vedligeholder løsningen. Der kan desuden ikke meningsfuldt laves en opdeling af selve systemet til forskellige leverandører, da dette vil skabe en meget stor risiko i forhold til ansvarsfordelingen mellem leverandørerne. Endvidere taler økonomiske hensyn for en samlet løsning, da der forventes at være besparelser ved selve udbudsprocessen samt ved den efterfølgende kontraktstyring.
Den anslåede samlede værdi i punkt II.2.6) omfatter udvikling, drift, vedligehold, videreudvikling for en kontraktvarighed på 8 år.
Kontrakten er tidsubegrænset, hvorfor ovenstående varighed er angivet til brug for tilbudsevalueringen.
Såfremt flere end 3 ansøgere opfylder ordregivers krav til egnethed, udvælger ordregiver de 3 ansøgere, som er bedst egnede til at løse opgaver af den pågældende art. Udvælgelsen vil ske på baggrund af en vurdering af de mest relevante referencer, set i forhold til den udbudte opgave, jf. pkt. II.1.4) og II.2.4). I forbindelse med vurderingen af en virksomheds egnethed til at løfte opgaven, vil ordregiver lægge størst vægt på de referencer, der illustrerer bred erfaring med opgaver vedrørende:
1)Erfaring med udvikling af løsninger til offentlige kunder eller lignende, karakteriserede ved komplekse styringsstrukturer, politiske hensyn, mange interessenter og forskellige brugergrupper på mange niveauer.
2) Erfaring med udviklingen af løsninger, der kan håndtere komplekse geometriske valideringer.
3) Erfaring med opbygning af spatiale systemer og databaser.
4) Erfaring med udvikling af løsninger, der håndterer livcyklus (objekters levetid og historikhåndtering) og konflikhåndtering i data med samtidige transaktioner foretaget af forskellige brugere.
5) Erfaring med udvikling og implementering af tokenbaserede brugerstyringsmoduler med rolletildeling, jf. SAML 2.0, DK SAML eller WS-Federation
6) Erfaring med sikring af interoperabilitet mellem forskellige systemer, herunder eksterne, der skal kunne fungere smidigt og effektivt sammen (fx arbejde med snitflade, service, løst koblede komponenter mv.)
7) Erfaring med udvikling af slutbrugerfunktionalitet og brugergrænseflader i udviklingssamarbejder med slutbrugere.
Der er i alt 19 optioner i udbuddet.
Optioner er opdelt i følgende 4 kategorier:
1. Automatisk behandling (Option 1, 10 og 15)
2. Mailadvisering (Option 4, 7, 12 og 18)
3. Systemgenererede forslag (Option 5, 6, 11, 13 og 14)
4. Formater (Option 8 og 9).
Hertil kommer 5 enkelte, ikke grupperede optioner:
5. Fortryd (Option 2)
6. Oprettelse af objekt med geokodning (Option 3)
7. Andre data (Option 16)
8. Dataeksport (Option 17)
9. Referencemodeller (Option 19).
Den samlede liste over optioner findes i bilag 3, Kravspecifikationen.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Ansøger skal vedlægge en udfyldt ESPD afsnit IV.A.ESPD skal udfyldes som beskrevet nedenfor og i vejledningen hertil.
Ansøger skal udfylde ESPD del II.A og II.B med oplysninger om ansøgeren og dennes kontaktperson. ESPD afsnit II.C skal udfyldes, hvis ansøger benytter andre enheders kapacitet. Ansøgere, der benytter andre enheders kapacitet, dvs. en støttende enhed, skal vedlægge en særskilt ESPD indeholdende oplysningerne i del II.A og B samt del III for den pågældende enhed. Derudover skal del IV udfyldes for den støttende enhed, såfremt det er relevant, dvs. hvis ansøger baserer sig på den anden enheds kapacitet i forhold til alle eller dele af udvælgelseskriterierne, skal del IV også udfyldes for den støttende enhed.
Ordregiver har valgt at udelukke ansøgere, der ikke opfylder de obligatoriske og frivillige udelukkelsesgrunde, jf. udbudslovens § 135-137.
Ansøger skal udfylde ESPD afsnit III.A, jf. overholdelse af de 6 obligatoriske udelukkelsesgrunde, jf. § 135, stk. 1 og 2, så ansøger ikke ved endelig dom er dømt eller vedtaget bødeforlæg for:
— Begået handling som led i kriminel organisation, jf. nr. 1
— Bestikkelse, jf. nr. 2
— Svig, jf. nr. 3
— Terrorhandlinger eller strafbare handlinger ifbm. terroraktivitet, jf. nr. 4
— Hvidvaskning af penge eller finansiering af terrorisme, jf. nr. 5
— Børnearbejde eller andre former for menneskehandel, jf. nr. 6.
Ordregiver udelukker ansøger, såfremt de ovennævnte udelukkelsesgrunde er foretaget af et medlem af ansøgers bestyrelse, direktion eller tilsynsråd, eller såfremt den dømte person har beføjelse til at repræsentere, kontrollere eller træffe beslutninger i ansøgers bestyrelse, direktion eller tilsynsråd.
Ansøger skal angive i ESPD afsnit III.B, at denne ikke er omfattet af udelukkelsesgrunden i § 135, stk. 3, hvor ansøger ikke må have en ubetalt forfalden gæld på 100 000 DKK eller derover til offentlige myndigheder vedr. skatter, afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger i henhold til dansk lovgivning eller lovgivningen i det land, hvor ansøgeren er etableret. Såfremt ansøger er omfattet af § 135, stk. 3 kan det påvises, at ansøger opfylder undtagelserne i § 135, stk. 4, nr. 2 eller 3, hvorefter der enten er stillet sikkerhed for betaling af gælden eller der er indgået aftale med inddrivelsesmyndighed om en afviklingsordning.
Ansøger skal i ESPD afsnit III.C oplyse, at ansøger ikke befinder sig i en interessekonflikt, konkurrencefordrejning eller i det pågældende udbud har afgivet groft urigtige oplysninger, har tilbageholdt oplysninger eller ikke er i stand til at fremsende supplerende dokumenter vedrørende udelukkelsesgrundene, jf. udbudslovens § 136.
Ansøger skal i ESPD afsnit III.C oplyse, at ansøger ikke befinder sig i en af de frivillige udelukkelsesgrunde, jf. § 137, hvorefter ordregiver ikke har/er
— tilsidesat gældende forpligtelser indenfor det miljø-, sociale- eller arbejdsretlige område, jf. nr. 1
— erklæret konkurs eller er under insolvens- eller likvidationsbehandling mv., jf. nr. 2
— begået alvorlige forsømmelser, der sår tvivl om ansøgers integritet, jf. nr. 3
— indgået aftale med henblik på konkurrencefordrejning, jf. nr. 4
— misligholdt en tidligere offentlig kontrakt, forsyningsvirksomhedskontrakt eller koncessionskontrakt, og misligholdelsen har ført til ophævelse eller lignende sanktion, jf. nr. 5
— Uretmæssigt har forsøgt at påvirke ordregivers beslutningsproces ved modtagelse af fortrolige oplysninger eller opnåelse af uretmæssige fordele eller afgivet vildledende oplysninger, der har væsentlig indflydelse på de fastsatte krav, jf. nr. 6.
Ansøger har mulighed for at dokumentere pålidelighed (self cleaning), jf. udbudslovens § 138, såfremt ansøger befinder sig i en udelukkelsesgrund.
Ansøger skal vedlægge en udfyldt ESPD afsnit IV.B. ESPD skal udfyldes som beskrevet nedenfor og i vejledningen hertil.
Ansøgerne skal i ESPD afsnit IV.B, 1b) og 4) oplyse følgende økonomiske nøgletal for de seneste 3 afsluttede regnskabsår;
— Gennemsnitlig årsomsætning for de seneste 3 afsluttede regnskabsår
— Gennemsnitlig egenkapital for de seneste 3 afsluttede regnskabsår
— Gennemsnitlig soliditetsgrad for de seneste 3 afsluttede regnskabsår.
Ansøger skal i ESPD afsnit IV.B, 5) oplyse størrelsen af ansøgers erhvervsansvarsforsikring.
Det er et mindstekrav, at
— Ansøgers gennemsnitlige omsætning beregnet på grundlag af de seneste 3 afsluttede regnskabsår skal være på mindst 85 000 000 DKK
— Ansøgers gennemsnitlige egenkapital beregnet på grundlag af de seneste 3 afsluttede regnskabsår skal være på mindst 10 000 000 DKK
— Ansøgers gennemsnitlige soliditetsgrad beregnet på grundlag af de seneste 3 afsluttede regnskabsår skal være på mindst 10 % DKK
— Ansøger skal have en gældende erhvervsansvarsforsikring på minimum 3 000 000 DKK.
Ansøger skal vedlægge en udfyldt ESPD afsnit IV.C. ESPD'en skal udfyldes som beskrevet nedenfor og i vejledningen hertil.
Ansøgerne skal i ESPD'et afsnit IV.C, 1b) oplyse følgende;
— Ansøgers betydeligste leverancer af lignende tjenesteydelser, jf. beskrivelsen i punkt II.1.4) og II.2.4) vedrørende erfaring på nedenstående 8 punkter. Ansøger skal udfylde ESPD'en med angivelse af årstal eller periode for udførelse af leverancen, beskrivelse af leverancen, beløb og modtager. Derudover skal der udarbejdes en kompentencematrix, hvor der for hver angiven reference afkrydses i kompetencematrixen, hvorvidt ansøger I den pågældende reference har erfaring med nedenstående 7 punkter. Kompetencematrixen kan findes på www.geodanmark.nu
1) Erfaring med udvikling af løsninger til offentlige kunder eller lignende, karakteriserede ved komplekse styringsstrukturer, politiske hensyn, mange interessenter og forskellige brugergrupper på mange niveauer.
2) Erfaring med udviklingen af løsninger, der kan håndtere komplekse geometriske valideringer.
3) Erfaring med opbygning af spatiale systemer og databaser.
4) Erfaring med udvikling af løsninger, der håndterer livcyklus (objekters levetid og historikhåndtering) og konflikhåndtering i data med samtidige transaktioner foretaget af forskellige brugere.
5) Erfaring med udvikling og implementering af tokenbaserede brugerstyringsmoduler med rolletildeling, jf. SAML 2.0, DK SAML eller WS-Federation.
6) Erfaring med sikring af interoperabilitet mellem forskellige systemer, herunder eksterne, der skal kunne fungere smidigt og effektivt sammen (fx arbejde med snitflade, service, løst koblede komponenter mv.)
7) Erfaring med udvikling af slutbrugerfunktionalitet og brugergrænseflader i udviklingssamarbejder med slutbrugere.
Det er et mindstekrav, at ansøger har mindst 1 reference vedrørende erfaring med hver af nedenstående oplistede punkter. Bemærk, at 1 reference gerne må omfatte flere af de oplistede punkter, hvorfor en enkelt reference kan godt opfylde mindstekravet for flere af punkterne.
1)Erfaring med udvikling af løsninger til offentlige kunder eller lignende, karakteriserede ved komplekse styringsstrukturer, politiske hensyn, mange interessenter og forskellige brugergrupper på mange niveauer.
2) Erfaring med udviklingen af løsninger, der kan håndtere komplekse geometriske valideringer.
3) Erfaring med opbygning af spatiale systemer og databaser.
4) Erfaring med udvikling af løsninger der håndterer livcyklus (objekters levetid og historikhåndtering) og konflikhåndtering i data med samtidige transaktioner foretaget af forskellige brugere.
5) Erfaring med udvikling og implementering af tokenbaserede brugerstyringsmoduler med rolletildeling, jf. SAML 2.0, DK SAML eller WS-Federation
6) Erfaring med sikring af interoperabilitet mellem forskellige systemer, herunder eksterne, der skal kunne fungere smidigt og effektivt sammen (fx arbejde med snitflade, service, løst koblede komponenter mv.)
7) Erfaring med udvikling af slutbrugerfunktionalitet og brugergrænseflader i udviklingssamarbejder med slutbrugere.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ansøgning om prækvalifikation skal udarbejdes på baggrund af de i Del III) angivne betingelser for deltagelse. Ansøger skal således afgive samtlige i pkt. III.1.1)- III.1.5) angivne oplysninger for at komme i betragtning som eventuel tilbudsgiver. Derudover skal ansøger afgive de i pkt. III.1.3) angivne oplysninger til brug for udvælgelsen efter pkt. II.2.9). Det bemærkes, at ansøger skal anvende den vedlagte ESPD i forhold til afgivelse af oplysninger og dokumentation i relation til pkt. III.1.1), III.1.2) og III.1.3). ESPD'en findes på www.geodanmark.nu
Det bemærkes, at ansøger alene kan indgive 1 ansøgning om prækvalifikation. Identiteten/navnet på den enhed, som ansøger om prækvalifikation, skal angives i ESPD'en og gerne med selskabsform (f.eks. A/S eller ApS) og CVR-nr. eller lignende. Såfremt samme juridiske enhed er en del af eller på anden måde deltager i flere ansøgninger, f.eks. selv indgiver egen ansøgning, men samtidig indgår som deltager i et konsortium, der ansøger, skal ansøgerne sikre, at samme juridisk enheds deltagelse ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgivers tilbud, herunder at der ikke følger en praksis, som kan true gennemsigtighed og fordreje konkurrencen mellem de bydende. Ansøgning om prækvalifikation skal afgives fysisk i 1 original version og 1 elektronisk kopi til adressen, jf. punkt I.3).
Det bemærkes i forhold til punkt IV.2.4), at infokrav kan besvares på både dansk og engelsk samt at dokumentation, der ikke foreligger på dansk, kan afleveres på engelsk.
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
DANMARK
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk
Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud
I henhold til Lov om Klagenævnet for Udbud (Lov nr. 492 af 12.5.2010 med senere ændringer) gælder følgende klagefrister i relation til gennemførelse af udbud. En klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal være modtaget i Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiver har afsendt en underretning om, hvem der er blevet prækvalificeret. Andre klager skal være modtaget i klagenævnet inden 45 kalenderdage efter, at ordregiver har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiver har indgået kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
DANMARK
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse:http://www.kfst.dk